Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πανηγύρι στο Δαμάσι σημαίνει κλαρίνα και παραδοσιακή μουσική με γλέντι μέχρι το πρωί (βίντεο + φωτο)

Ξεφάντωμα μέχρι το πρωί είχαμε το βράδυ του Σαββάτου στο Δαμάσι σε όλα τα καταστήματα είτε είχαν ζωντανή παραδοσιακή μουσική,
τα γνωστά κλαρίνα είτε στις καφετέριες και μπαράκια.

Πανηγύρι του Αγίου Θεόδωρου αν δεν σας έβγαλε μέχρι τώρα να πάτε στο Δαμάσι, απλά χάνετε. Είναι μακράν το καλύτερο χειμερινό πανηγύρι της Θεσσαλίας και ένα από τα καλύτερα πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα. 


Χθες Σάββατο 24/2 του Αγίου Θεοδώρου έγινε πανικός και σήμερα όσοι δεν ήρθατε προλαβαίνετε μιας και σε δύο καταστήματα έχει κλαρίνα, σε άλλα δύο μπαράκια πολύ γνωστούς dj's και στις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία καταπληκτικό φαγητό σε όμορφο περιβάλλον.
Δείτε το γλέντι της νεολαίας το βράδυ του Σαββάτου 24/2 και θα καταλάβετε τι εστί πανηγύρι στο Δαμάσι.


Χθες Σάββατο 24 και σήμερα  Κυριακή 25 Φεβρουαρίου γίνεται στην κυριολεξία παραδοσιακό πάρτι (που λέει και η διαφήμιση στην τηλεόραση) το γνωστό σε όλους πανηγύρι και παντού γίνεται το αδιαχώρητο μέχρι το πρωί.
Δείτε το γλέντι της νεολαίας το βράδυ του Σαββάτου 24/2 και θα καταλάβετε τι εστί πανηγύρι στο Δαμάσι.


Οι καλύτεροι και από τους πιο αγαπητούς της παραδοσιακής μουσικής, είναι στο Δαμάσι με 2 σκηνές ζωντανής μουσικής, με θέρμανση, εξαερισμό και τα καλύτερα κοψίδια και ψητά της περιοχής. Τα κεράσματα και οι παραγγελίες έδιναν και έπαιρναν για όσους το άντεχε η τσέπη τους ή είναι λάτρεις της συνήθειας αυτής.
Δείτε το γλέντι το βράδυ του Σαββάτου 24/2 και θα καταλάβετε τι εστί πανηγύρι στο Δαμάσι.


Χαμός μέχρι το πρωί στην ταβέρνα "ο Θανάσης" με Ζέρβα, Ζιάκο και Ζέττα Λένα.

Εγω προτίμησα να πάω στην ταβερνα του  Αλέξανδρου Γκατζιούρα, ο "Θανάσης" στο πανηγύρι του Αγίου Θεοδώρου 24 & 25 Φεβρουαρίου. Εκεί είναι για να σας διασκεδάσει σε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, ένα από τα καλύτερα κλαρίνα της Ελλαδας.


Ο καταπληκτικος στο κλαρίνο Γιάννης Ζιάκος με την ορχήστρα του, που όπου πάει, ο κόσμος ξεφαντώνει μέχρι το πρωί, υπόσχεται εγγυημένο κέφι και διασκέδαση .
Δείτε το γλέντι το και θα καταλάβετε τι εστί πανηγύρι στο Δαμάσι.


Μαζί του η μοναδική Ζέττα Λένα στο τραγούδι, ο Φασουλάς στο βιολί, ο Κ.Ζερβός στο τραγούδι όπως και ο Γρ. Λιολής. Προχθές Παρασκευή λοιπόν, ήταν το ... "πρόγευμα" ενώ το κυρίως πιάτο ήταν το Σάββατο και σήμερα Κυριακή.
Δείτε βίντεο με κέφι και χορό από την ταβέρνα "ο Θανάσης" το βράδυ της Παρασκευής 23/2/2018


Διάθεση να έχετε και θα περάσετε ένα αξέχαστο βράδυ , αρκεί να προλάβετε θέσεις. Και το λεμε αυτο επειδή από όλη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα ήρθαν για άλλη μια φορά στο Δαμάσι, για το πασίγνωστο εδώ και αρκετές δεκαετίες πανηγύρι του. Ήπειρος, Μακεδονία - Θράκη, Στερεά Ελλάδα και φυσικά από όλη τη Θεσσαλία, έδωσαν το παρόν και δεν το μετάνιωσαν, αφου ξεφάντωσαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.


Δείτε το γλέντι της νεολαίας το βράδυ του Σαββάτου 24/2 και θα καταλάβετε τι εστί πανηγύρι στο Δαμάσι, αυτή τη φορά με Θρακιώτικα τραγούδια και χορούς με τον Γιάννη Ζιάκο να αφήνει το κλαρίνο του και να πιάνει την γκάϊντα! !!


Εκεί όμως που μας σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο, ήταν η στιγμή που ο Γιάννης Ζιάκος με το κλαρίνο του μας έπαιξε το Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα.
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.


Μέχρι το πρωί διασκέδασαν και στα μπαράκια του χωριού. Εγώ πήγα να ακούσω τον DJ Danny στο Magazzino του Στέφανου Κατσικανή. Η νέοι και οι λίγο μεγαλύτεροι νέοι, απόλαυσαν τις μεγαλύτερες ελληνόξενες επιτυχίες της εποχής.




Για φαγητό  που υπάρχουν  αρνιά ψητά, σουβλάκια, λουκάνικα και κεμπάπ.
Το πανηγύρι του χωριού όμως δεν είναι μόνο η πλατεία. Ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και ουζερί υπάρχουν και στους γύρω δρόμους κοντά στην πλατεία, με πολύ ωραίο φαγητό και λαχταριστούς μεζέδες.


Στην πλατεία του Δαμασίου θα βρείτε σουβλάκια σπέσιαλ από τον Δαμασιακό, χαλβά Φαρσάλων από τους καλύτερους της Ελλάδας, παιχνίδια και μινι λούνα παρκ για τα παιδιά, καθώς και λουκουμάδες λαχταριστούς.




***Σας περιμένουμε όλους στο Δαμάσι για το τελευταίο βράδυ του πανηγυριού, που θα σας κάνει να ξεχάσετε όλα τα βάσανα της εποχής και δίνουμε ραντεβού και πάλι για του χρόνου πρώτα με υγεία !!!***



  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε μεστο Facebook. https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.