Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκτεταμένες καταστροφές και πλημμύρες στη Θεσσαλία. Βούλιαξαν χιλιάδες στρέμματα από την υπερχείλιση του Πηνειού. Τι προβλέπει η ΕΜΥ (βίντεο οδοιπορικό + φωτο)

Συναγερμός σε Λάρισα και Τρίκαλα από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού. 
Χιλιάδες στρέμματα πνίγηκαν από τα νερά του ποταμού που φούσκωσαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και τα χιόνια στα ορεινά.


Υπερχείλισε και μέσα στη Λάρισα ο Πηνειός που πέρασε το όριο επιφυλακής.

Το ποτάμι πέρασε το όριο επιφυλακής των πέντε μέτρων που έχει θέσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Έντονα προβλήματα αντιμετωπίζουν στη Θεσσαλία καθώς, εξαιτίας της κακοκαιρίας, υπερχείλισε ο Πηνειός ποταμός.

Το ποτάμι πέρασε το όριο επιφυλακής των πέντε μέτρων που έχει θέσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν εδώ και μέρες τη Θεσσαλία.


Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο ενημέρωσης που πραγματοποίησε στο δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας, ανέφερε πως έκλεισαν τα θυροφράγματα απορροής των αγωγών των ομβρίων υδάτων της πόλης, τονίζοντας όμως ότι «η πόλη δεν κινδυνεύει».


Σημειώνεται, πως όλο το παράπλευρο μέρος εντός της κοίτης του ποταμού έχει καλυφθεί, από σήμερα το πρωί, με νερό λόγω της υπερχείλισης, ενώ η υπηρεσία του δήμου βρίσκεται σε επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα.
Στην κοίτη του ποταμού βρέθηκαν για αυτοψία το πρωί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καλογιάννης μαζί με τον αναπληρωτή δήμαρχο, Γιώργο Σούλτη, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, Θεόδωρο Καφφέ και τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΛ, Δημήτρη Σαββοργινάκη.

Χρόνια είχαμε να δούμε τόσο πολύ νερό σε Γαλογαύρα και Τιταρήσιο λένε οι Δαμασιώτες.

Οι συνεχιζόμενες και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, όπως ήταν φυσικό, "φούσκωσαν" τα νερά της Γαλογαύρας και του Τιταρήσιου στο Δαμάσι.
Δείτε βίντεο με τη Γαλογαύρα και τον Τιταρήσιο στο ύψος του Δαμασίου.


Επιδείνωση Καιρού από το βράδυ της Τρίτης ανακοίνωσε με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ

Η «Λητώ» βούλιαξε την Θεσσαλία – Ρεκόρ βροχής όλων των εποχών – Χιόνια στη μισή Ελλάδα.

Νέα επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από το βράδυ της Τρίτης και από τα βορειοδυτικά της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 400 με 500 μέτρα), στη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Στερεά (πάνω από τα 600 με 700 μέτρα, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία (πάνω από τα 200 με 300 μέτρα), καθώς και σε πεδινές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει την Τετάρτη σταδιακή πτώση από τα βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί αύριο το βράδυ και την Πέμπτη (01/03) στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ολικός.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προβλήματα που δημιούργησε το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές της χώρας παραμένουν.

Συναγερμός σε Λάρισα και Τρίκαλα : Φουσκώνει επικίνδυνα ο Πηνειός

Τρίκαλα: Εκτεταμένες καταστροφές από το κύμα κακοκαιρίας – Πλημμύρες, διάβρωση εδάφους και κατολισθήσεις.  Ο δήμαρχος Πύλης ζητά να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στο Νομό Τρικάλων τα χωράφια που είναι δίπλα στον Πηνειό έχουν πλημμυρίσει.
Δεκάδες χιλιάδες στρεμμάτων σε Πηνειάδα, Ζάρκο, Φαρκαδόνα έχουν μετατραπεί σε απέραντη λίμνη, από τις συνεχιζόμενες για βροχοπτώσεις.


Τα νερά του Πηνειού φουσκώνουν πλέον επικίνδυνα και στη Λάρισα, με το ύψος του νερού να φτάνει στην περιοχή των Γόννων στο ύψος της γέφυρας. Αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων είναι πολλές αγροτικές περιοχές σε Λάρισα και Τρίκαλα, να συνεχίζουν να βρίσκονται βυθισμένες από τα νερά του Πηνειού και ο κάμπος σε πολλά σημεία να θυμίζει μια απέραντη λίμνη.


Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην περιοχή της Ροδιάς, εκεί που “σμίγει” ο Τιταρήσιος με τον Πηνειό και αυτήν τη στιγμή πολλά χωράφια βρίσκονται “πνιγμένα” μέσα στο νερό. Συναγερμός έχει σημάνει από την Παρασκευή στην περιοχή Δασοχώρι – Φαλάνη – Γυρτώνη – Αμπελώνα καθώς ο Πηνειός υπερχείλισε λόγω της κακοκαιρίας. 

Δείτε στο Οδοιπορικό μας, από σύνορα νόμου Λαρίσης - Τρικάλων μέχρι την κοιλάδα των Τεμπών τον υπερχειλισμένο Πηνειό και χιλιάδες στρέμματα κυρίως καλλιεργήσιμων εκτάσεων να είναι "πνιγμένα" από τον Πηνειό ή Σαλαμπριά όπως έλεγαν το ποτάμι οι παλιοί.


Δαμάσι, Ρόδια, Δασοχώρι, Φαλάνη, Αμπελώνας, Κοιλάδα Τεμπών, Κουτσόχερο, Πηνειάδα, Ζάρκο και Φαρκαδώνα είναι τα μέρη που είδατε στο Βίντεο και στις φωτογραφίες του άρθρου.


***Ευχαριστώ πολύ τους φίλους που μου έδωσαν κάποια βίντεο αλλα και φωτογραφίες για αυτό το ρεπορτάζ. Κάποιες φωτογραφίες τις βρήκα στο Facebook ***

***Όσοι έχετε βίντεο μέχρι 1 λεπτού και θέλετε να τα δημοσιεύσω, από περιοχές που έχουν πρόβλημα να μου τα στείλετε στις παρακάτω διευθύνσεις και κυρίως στο messenger ***

  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε μεστο Facebook. https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.