Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΓΑ: Επιχορηγούμενα προγράμματα ενεργητικής προστασίας καλλιεργειών από κινδύνους της φύσης

Ο ΕΛ.Γ.Α. με γνώμονα την αρχή ότι «η πρόληψη αποτελεί επένδυση» και στην προσπάθειά του να συμβάλει σοβαρά στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα, επιχορηγεί προγράμματα εγκατάστασης μέσων ενεργητικής προστασίας, προκειμένου να προστατεύσει  αποτελεσματικά την αγροτική παραγωγή από φυσικούς κινδύνους (χαλάζι, υπερβολικές και άκαιρες βροχοπτώσεις, παγετό).


Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ του ΕΛ.Γ.Α. με την υπ’ αριθμ. 111/01-06-2017 απόφασή του επιχορηγεί την τοποθέτηση αντιχαλαζικών διχτυών και αντιβροχικών μεμβρανών σε εγκαταστάσεις που δεν έχουν επιχορηγηθεί στην καλλιέργεια αμπέλου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς η υπ’ αριθμ. 18/17-02-2016 απόφαση έτυχε ευρείας αποδοχής από τους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών και υπήρξαν αιτήματα για συνέχιση του προγράμματος με διεύρυνση τόσο του στρεμματικού περιορισμού, που υπήρχε στην εν λόγω Απόφαση, όσο και επέκτασης των περιοχών εφαρμογής.

Ο ΕΛ.Γ.Α.  κατανοώντας και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των παραγωγών για συνέχιση του προγράμματος, την οικονομική συγκυρία, την ανάγκη παραγωγής ποιοτικών προϊόντων που συνεισφέρουν στο ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών και το ανταποδοτικό όφελος του Οργανισμού, προχώρησε στην έκδοση της παραπάνω απόφασης.

Στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α. (www.elga.gr) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για το πρόγραμμα και να προμηθευτούν τα απαραίτητα έγγραφα για την υποβολή της αίτησής τους.
Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης  για ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας είναι η 3η Ιουλίου 2017.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.