Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φούσκωσαν τα νερά του Τιταρήσιου μετά τη μπόρα (φώτο & βίντεο )

Εντυπωσιακό και όμορφο το να βλέπεις τον Τιταρήσιο τέτοια εποχή να έχει νερό και πολύ χρήσιμο, επειδή από αυτό το ποτάμι γεμίζουν με νερό οι υπόγειες δεξαμενές της περιοχής. Ωστόσο είναι και επικίνδυνο
το ποτάμι ειδικά σε όσους δεν προσέχουν ειδικά τώρα που μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, κατέβασε πολύ νερό.


Πολύ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι χρησιμοποίουν περάσματα κατά μήκος της κοίτης του Τιταρήσιου, είτε με τα οχήματά τους είτε πεζή. Τα νερά του ποταμού, μετά τη σημερινή μπόρα (15/6/2017) φούσκωσαν και είναι ορμητικά, με αποτέλεσμα πολλά "περάσματα" να πλέον να κρύβουν παγίδες.



Μετά τις 6 πάρα το απόγευμα όταν και κόπασε η έντονη βροχόπτωση,  άρχισαν να εμφανίζονται μεγάλες ροές υδάτων στον Τιταρήσιο γνωστό και ως Ξηριά.  

Δείτε το βίντεο από τη γέφυρα στο Δαμάσι και κρατήστε την εικόνα για τα επόμενα βίντεο. 
Ώρα : 18:00 μμ


Εκτός από τα ξερά ξύλα δυστυχώς όπως θα δείτε και στο δεύτερο βίντεο που ακολουθεί, φερτά αντικείμενα επιπλέουν τα φουσκωμένα θολά νερά του ποταμού όπως μπουκάλια , μπάλες , σακούλες και αρκετά άλλα σκουπίδια που πετούν ασυνείδητοι σε όλη τη ροή του ποταμού.

Δείτε το δεύτερο βίντεο και παρατηρήστε τα σκουπίδια και τα νερά που έρχονται με μεγάλη ένταση.
Ώρα : 19:00 μμ


Οπως βλέπετε λοιπόν στα βίντεο, όσο περνά η ώρα τόσο περισσότερα είναι τα νερά που κατεβάζει ο Τιταρήσιος,  με αποτέλεσμα να γίνεται ολοένα και πιο 
επικίνδυνος.

Προσοχή λοιπόν σε όσους σκοπεύουν να περάσουν από την κοίτη του αν και καλό θα ήταν να το αποφύγουν εντελώς να διασχίσουν το ποτάμι μιας και κανένα πέρασμα δεν έχει σήμανση για να προειδοποιεί τους οδηγούς.

Δείτε το τρίτο και τελευταίο βίντεο και θυμηθείτε πώς ήταν η κοίτη και ροή στο πρώτο βίντεο.
Ώρα : 8:45 μμ


Κάποια στιγμή 4-5 μεγάλα κουτάβια εγκλωβίστηκαν από τα ορμητικά νερά σε ένα νησάκι του Ξηριά αλλά τελικά κολύμπησαν και βγήκαν στην όχθη.

Υ.Γ Καλό θα ήταν λένε πολλοί κάτοικοι των περιοχών να γινόταν μικρά φράγματα για μην πάει χαμένο τόσο νερό. Θα μπορούσε με πολλά μικρά φράγματα να έχει όλη η περιοχή νερό χειμώνα καλοκαίρι 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.