Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξυπνά αγρότη πριν είναι αργά ...αλήθειες που πονάνε ( φώτο + βίντεο )

Τι είχες Γιάννη ; τι είχα πάντα..."  λέει μια λαϊκή ρήση και αυτό ακριβώς είναι που ισχύει για την κάθε ελληνική κυβέρνηση όταν μέσα στα μνημόνια ,
εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , αγρότες και επιστήμονες ζητούν από αρμόδιους υπουργούς να σταματήσει η κυβέρνηση την σκληρή πολιτική τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στο φορολογικό κομμάτι.


Αν τώρα προτιμάτε το "τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου" δεν θα έχετε καθόλου άδικο. Έτσι για να καταλάβετε τι εισέπραξαν δύο μέρες τώρα οι αγρότες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ+ΑΝΕΛ.

Και πως άλλωστε να ...εισπαράξουν οι αγρότες κάτι όταν η κυβέρνηση κατάφερε να τους βρει στα 3 μην πω και 4 ή 5 χωρισμένους ;
Τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση στο Μαξίμου που οι αγρότες δεν έχουν κοινό μέτωπο , ειδικά τώρα που οι δημοσκοπήσεις τους θέλουν πίσω,  με περισσοτερες από 10 μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη που θέλει εκλογές ...χθες.


Τρεις και ο κούκος χθες στο παναγροτικό συλλαλητήριο τα ίδια σήμερα. 
Και πείτε μου εσείς αν εγώ είμαι ο κακός που "θα πω έξω από τα δόντια" άλλη μια θλιβερή αλήθεια για την κατάντια μας. 
48 άτομα χώρα ένα λεωφορείο, αντέ και με άλλους 2 στα σκαλιά 50. Ούτε τόσους δεν μπόρεσαν να μαζέψουν από το μπλόκο της Μελούνας , ένα μπλόκο που αποτελείται από Τύρναβο,  Αργυροπούλι,  Ροδιά και Δελέρια. Δηλαδή κοντά στις 30000 πληθυσμός και δεν μπόρεσαν να συγκεντρωθούν 50 άτομα !!! Θα μου πεις μην είσαι κακός ...ξέρεις αν είχαν τα 20 ευρώ που κόστιζε το εισιτήριο , ξέρεις σε τι οικονομικό χαλί είναι οι άνθρωποι; ;;
Ναι ξέρω θα σου απαντήσω ...ξέρω πως το λεωφορείο ήταν πληρωμένο,  ήταν πληρωμένο αν έχεις το Θεό σου ...Δωρεάν όλα !!!
Έτσι δεν πας μπροστά και δεν συνεχίζω, γνωρίζω κι άλλα. ..



Απόβαση στην Αθήνα έλεγαν αλλα μάλλον εκδρομή είδαν οι Αθηναίοι που βγήκαν στο δρόμο να χειροκροτήσουν αυτή την προσπάθεια μπας και αλλάξει κάτι... μπας και κάποιος σταματήσει τον ήρεμο ύπνο σε κάποιους αλλά κυρίως τον εφιάλτη , αυτό τον φοβισμένο ύπνο της πρωτεύουσας που σταμάτησε εδώ και καιρό να προσπαθεί για ένα καλύτερο αύριο.


Είχα περισσότερα από 10 χρόνια να μπω στο κέντρο της Αθήνας και αυτό που είδα με πλήγωσε ακόμη περισσότερο. Όχι πως δεν το γνώριζα αλλά είναι άλλο να το βλέπεις με τα μάτια σου. Εξαθλίωση και κατάντια μαζί με χαρτογιακάδες που περπατούν την ίδια στιγμή στο ίδιο σημείο με εκείνους που η ζωή και τα μνημόνια τους φέρθηκαν πολύ σκληρά.
Οι άνετοι οικονομικά , φυσικά στον κόσμο τους...δεν υπάρχει τίποτα που να τους κάνει να θυμώνουν και να θέλουν και εκείνοι να αντιδράσουν. Άλλωστε "στομάχι που δεν πεινάει δεν γουργουρίζει" λένε, μιας και το πάμε με παροιμίες , αλλά αν δεν μπορείς κυρίε μου εσύ έχεις με τον Α ή Β τρόπο το βιοποριστικό λυμένο , πως "όταν το σπίτι του γείτονα καίγεται, σύντομα και το δικό σου θα γίνει στάχτη" τότε καλά μας κάνουν οι τροϊκανοί με τη Μέρκελ , τον Σόϊμπλε και το ΔΝΤ. .. και λίγα είναι θα συμπλήρωνα !!! Δυστυχώς ...κρίμα. ..


Εικόνα ντροπής για μια Ελλάδα που μοιάζει να έχει παραδώσει τα όπλα στις ορέξεις όσων θέλουν να ασελγήσουν στο ερείπιο που άφησαν όσοι ντόπιοι και ξένοι εδώ και δεκαετίες , έστησαν μεγάλο φαγοπότι στις πλάτες ενός,   κατά τα άλλα περήφανου λαού.


Μόνο αν κάνουν κάτι οι Κρητικοί αγρότες στις 8 Μαρτίου που θα βρεθούν στην Αθήνα έλεγαν δεκάδες ταλαιπωρημένοι από την οικονομική κρίση Αθηναίοι. Αυτοί εδώ φαίνονται έλεγαν και ξαναέλεγαν ψιθυριστά , δεν ήρθαν αποφασισμένοι. Ήρθαν για βόλτα φαγητό και καφεδάκι έλεγε ένας παπούλης στον διπλανό του με μια απογοήτευση έκδηλη.
Και πως να είναι,  μου έλεγε η σκέψη μου που έβραζε μέσα μου ; Τους είδα μετά και κατά την πορεία και μετά. .. Βρισκόταν στο Θησείο , στο Μοναστηράκι και σε άλλα σημεία του κέντρου. Ισως να ηταν και στο καζίνο του Λουτρακίου κάποιοι. Τους είδα να κάνουν βόλτες για φαγητό ποτά και καφέδες και οι  selfie στα social media πήραν φωτιά ....αυτή τη φωτιά που περίμεναν στα αλήθεια να δουν να ανάβει οι απελπισμένοι Αθηναίοι... αυτοί που δεν ελπίζουν πώς θα έρθει η ανατροπή από κανένα συνδικαλιστή εντός των τειχών...


Θα έβαζα δηλώσεις και φωτογραφίες για του λόγου του αληθές αλλά δεν θα το κάνω. Θα σας βάζω φωτογραφίες και βίντεο από την πορεία των αγροτών του Αγίου Βαλεντίνου... έτσι για δούμε ποιος κοροϊδεύει ποιον σε αυτή τη χώρα που ο παρτάκιας και εγωιστής κάνουν ότι θέλουν.

Διαίρε και βασίλευε ...παλιό αλλά ακόμα και τώρα πρακτικό, έτσι δεν είναι κύριε Αλέξη Τσίπρα; ;;
Κύριοι αγροτοπατέρες αυτό το κατάντημα θα το έχετε στο μαύρο σας βιογραφικό.
Φώναζαν οι 2000-3000 χιλιάδες προχθές στην πορεία προς το Σύνταγμα : Σήμερα με τα πόδια αύριο με τρακτέρ,  αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ!!!


Έτσι γίνεται ωρέ το νέο Κιλελέρ;;;

Κύριοι Μπούτα , Σιδηρόπουλε και Κοκκινούλη αν στα αλήθεια σας ενδιαφέρει το μέλλον της αγροτιάς φύγετε ή πάτε πίσω από τους μπροστάρηδες. Κάνετε κακό με την παρουσία σας πλέον ... δεν σας θέλει ο περισσότερος κόσμος , τόσο από τους αγρότες όσο και από την υπόλοιπη κοινωνία. Ήμουν από κάτω από την εξέδρα και άκουγα τα πηγαδάκια των αγροτών.... σχεδόν η ίδια σκέψη ... φτάνει ρε Μπούτα , φτάνει μας κούρασε η παρουσία σου , άσε σε κάποιο νέο που βράζει το αίμα του τα ινία , έλεγαν ! !!

Δεν το βλέπετε κύριοι δεν το ακούσατε ποτέ ;;;

Αλλά αν σας ενδιέφερε το κοινό καλό και ειδικά των μικρών αγροτών θα είχατε ήδη φύγει...
Δεν είστε χαζοί ούτε έχετε μειωμένη αντίληψη. ...οπότε γιατί παραμένετε στις καρέκλες ;;;
Μήπως για τους ίδιους λόγους που οι ομοτράπεζοί σας, των εκάστοτε κυβερνήσεων,  δεν αφήνουν την καρέκλα; ;;


Σας παραθέτω και τα ρεπορτάζ από zougla & realnews για το αγροτικό από χθες και προχθές έτσι για να κάνετε εσείς οι αναγνώστες τη σύγκριση. 
----------------------------------------------------------------
Χωρίς αποτέλεσμα και μέσα σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε η συνάντηση των αγροτών με κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Μάλιστα, το μπλόκο των αγροτών του Προμαχώνα αποχώρησε νωρίτερα από την συνάντηση, καθώς όπως δήλωσαν οι αγρότες δεν δόθηκαν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα και στα αιτήματα του κλάδου. Όπως δήλωσαν « παλεύουμε για να έχουμε αύριο, είναι ένας αγώνας επιβίωσης.»


«Καλή αντάμωση στα γουναράδικα», φώναξαν κάποιοι αγρότες, οι οποίοι αποδοκίμασαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν αγρότες από 17 μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

«Καλή αντάμωση στα γουναράδικα», φώναξαν κάποιοι αγρότες, οι οποίοι αποδοκίμασαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Στη σύσκεψη εκτός από τον κ. Δραγασάκη, συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Σ. Φάμελλος ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου.


Εν τω μεταξύ, σε συμβολικό αποκλεισμό στον κόμβο στο Χέρσο, που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔμ, προχώρησαν από τις 15:00-17:00, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Κιλκίς, ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους που είναι στην συνάντηση.


Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Νομού Κιλκίς, Γιώργος Τερζής, «το τι μέλλει γενέσθαι θα αποφασιστεί σε νέα γενική μας συνέλευση και αφού πρώτα ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα της συνάντησης που γίνεται στην Αθήνα».

Παναγροτικό 14 Φεβρουαρίου από zougla 

Mε πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των αγροτών που πρόσκεινται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Βάθη, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν αγρότες από περίπου 40 μπλόκα διαφόρων περιοχών της χώρας, ενώ δεν συμμετείχουν οι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία. Εκπρόσωποί τους το απόγευμα της Τετάρτης θα λάβουν μέρος σε ευρεία σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών.


Περίπου 1.000-1.500 άτομα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, ενώ κλειστή ήταν η Αχαρνών. Αστυνομικές κλούβες περικύκλωσαν από νωρίς τον χώρο γύρω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: «Οι αγρότες στέλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ΕΕ για τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν και τους διώχνουν από τη γη τους» και πρόσθεσε πως: «Χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα, συμπράσταση όλου του λαού. Μόνο με κοινούς, ενωτικούς αγώνες μπορούμε να προχωρήσουμε».


Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μπούτας, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, είπε μεταξύ άλλων πως «πραγματοποιούμε το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο και καλούμε όλο το λαό της Αθήνας που υποφέρει από αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να μας δείξει αλληλεγγύη. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».


Μεταξύ των κύριων αιτημάτων, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.