Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυνατό ντέρμπι αλλά σε λάθος κατηγορία το Αμπελωνιακός - Δαμασιακός που έληξε ισόπαλο. Δείτε φωτογραφίες + βίντεο από τον αγώνα

Αμπελωνιακός και Δαμασιακός ήθελαν τη νίκη για να πλησιάσουν τον Φικοκτήτη Μελιβοίας στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα , αλλά τελικά μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.


Το ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 της ΕΠΣ Λάρισας , θα έπρεπε να είναι στην Α' κατηγορία μιας και η ιστορία και η δυναμικότητα των δύο ομάδων , η φανέλα που λέμε στην ποδοσφαιρική γλώσσα, είναι πολύ βαριά και στις δύο ομάδες και για αυτό ο στόχος τους είναι κοινός ...δηλαδή άνοδος και μόνο άνοδος !!!.


Η κριτική του αγώνα

Λευκή ισοπαλία είχαμε στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής μεταξύ Αμπελωνιακού και Δαμασιακού. Μια ισοπαλία που ούτε ικανοποιενες αλλά ούτε και δυσαρεστημένες αφήνει τις δυο ομάδες,  οι οποίες έμειναν πίσω στην μάχη της ανόδου στην Α' ΕΠΣΛ,  με τον Δαμασιακό να είναι στο -4 από την Μελιβοία και τον Αμπελωνιακό στο -5.


Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα , ωστόσο χωρίς αυτό να φέρει σοβαρούς κινδύνους για την εστία του Γκάτα εκτός από ένα δοκάρι. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι , χωρίς όμως αντιαθλητικά μαρκαρίσματα όπου και οι δύο ομάδες έδειξαν πως πρώτα από όλα δεν ήθελαν να χάσουν μιας και ο στόχος και για τους δύο είναι η άνοδος στην Α' κατηγορία.


Περισσότερες ευκαιρίες είχε ο Αμπελωνιακός χωρίς ωστόσο κάποια από αυτές να είναι αυτό που λέμε κλασσική για γκολ. Οι γαλανόλευκοι του Κώστα Καζάκη , με κοντρολαρισμένο στρωτό ποδόσφαιρο , προσπάθησαν κυρίως με αντεπιθέσεις να απειλήσουν αλλά δεν ήταν καλοί στην τελική προσπάθεια. Έπαιξαν, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, παιχνίδι στρατηγικής για πάρουν έστω και τον έναν βαθμό ή ακόμα και να καταφέρουν να κλέψουν τη νίκη. Στην άμυνα και το κέντρο έγινε καλή δουλειά με αποτέλεσμα να κρατήσουν το μηδέν, πάρα την πίεση των αντιπάλων. Ωστόσο έγιναν και κάποια λάθη που είναι οι κλασσικές αδυναμίες της ομάδας και τις είδαμε και σε αρκετά ακόμα παιχνίδια στο παρελθόν.


Α' Ημίχρονο

Το ντέρμπι ξεκίνησε και ήταν από την αρχή πολύ δυνατό, με πάθος και ένταση.
Και οι δυο ήθελαν τη νίκη αλλά η ομάδα του Γιάννη Παπαδημητρίου ήταν καλύτερη και είχε την υπεροχή.

Αναλυτικά

Μόλις στο 4' ένα καλό σουτ του Ψύρρα για τους γηπεδούχους η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
Η πρώτη φάση στο 20' για τον Δαμασιακό με το καλό σουτ του Λέτσιου Σ. να αποκρούει ο Βραζιτίκος και την μπάλα να περνά κόρνερ.
Στο 27' ο Πατρίκου με σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γκάτα.
Στο 35' οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν ωραία την μπάλα σε αντεπίθεση με τον Ραπτοτάσιο να κάνει την σέντρα και τον Λούτσο να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια.
Ένα λεπτό αργότερα καλό σουτ του Πατρίκου έδιωξε σε κόρνερ ο Γκάτας και στο 44' δυνατή κεφαλιά του Αλεξόπουλου από κοντά η μπάλα έφυγε άουτ.

Δείτε αποκλειστικά τα καλύτερα στιγμιότυπα του πρώτου ημιχρόνου.


Β' Ημίχρονο

Με εντάση ξεκίνησε και δυνατά μαρκαρίσματα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από μια κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Γιάντση που φαίνεται να παίζει έδρα δίνοντας πιο εύκολα φάουλ στον Αμπελωνιακό.

Αναλυτικά

Στην επανάληψη ο Δαμασιακός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος όταν στο 50' καλό σουτ του Λέτσιου Κ. η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.
Στο επόμενο λεπτό ο Αμπελωνιακός είχε καλή φάση να ανοίξει το σκορ όταν από κόρνερ του Τσετεροκλή ο Μπόντε έκανε το σουτ για να μπλοκάρει ο Γκάτας.

Στο 54' ο Δαλακώνης με κεφαλιά απείλησε την εστία του Γκάτα που έδιωξε εντυπωσιακά με τις γροθιές.
Η απάντηση του Δαμασιακού ήταν το σουτ του Λούτσου που ανάγκασε τον Βραζιτίκο να διώξει σε κόρνερ.
Με την συμπλήρωση 65 λεπτών αγώνα ο Πατρίκου σε αντεπίθεση έβγαλε σέντρα στον Ιωαννίδη και αυτός την τελευταία στιγμή δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Αμπελωνιακό στο 80' όταν από εκτέλεση κόρνερ του Τσετιροκλή ο Ιωαννίδης έκανε το πρώτο σουτ από πλεονεκτική θέση με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και τον Λιάκο να γίνεται κάτοχος της μπάλας, αλλά τους αμυντικούς να διώχνουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Στο 84' ο Βραζιτίκος αντέδρασε σωστά στην εκτέλεση φάουλ του Καρατζόλη αποκρούοντας με τις γροθιές με την τελευταία καλή φάση να ανήκει στους γηπεδούχους όταν από σέντρα του Ιωαννίδη ο Μπόντε βγήκε τετ-α-τετ αλλά δεν ήταν ψύχραιμος στο σουτ που επιχείρησε με συνέπεια η μπάλα να περάσει πάνω από τα δοκάρια της εστία του Δαμασιακού.

Δείτε αποκλειστικά τα καλύτερα στιγμιότυπα του δευτέρου ημιχρόνου.


Οι συνθέσεις των ομάδων 

Αμπελωνιακός 4-3-3 (Γιάννης Παπαδημητρίου) : Βραζιτίκος, Μαυρίδης (90'+1' Μεσημέρης), Κωτούλας, Κοτρώτσος, Αλεξόπουλος, Παυλίδης, Δαλακώνης, Ψύρρας (70' Λιάκος), Πατρίκου, Βούκιας (60' Ιωαννίδης), Τσετεροκλής, Μπόντε.


Δαμασιακός 4-4-2 (Κώστας Καζάκης) : Γκάτας, Μπακαΐμης (88' Σείζης), Καρατζιόλης, Λέτσιος Κ., Μόκκας, Τσιάλτας, Τιούτιος, Μπούκας, Λέτσιος Σ. (93' Νάκα), Λούτσος, Ραπτοτάσιος.


Δείτε τι δήλωσε στο asteriosstelios.blogspot.gr ο προπονητής του Αμπελωνιακού Γιάννης Παπαδημητρίου για τον αγώνα αλλά και τι πιστεύει για τη συνέχεια και την άνοδο.


Δείτε τι δήλωσε στο asteriosstelios.blogspot.gr ο προπονητής του Δαμασιακού Κώστας Καζάκης για τον αγώνα αλλά και τι πιστεύει για τη συνέχεια και την άνοδο.


Διαιτητική τριπλέτα
1ος       : Γιάντσης
Βοηθοί : Παλαμίδας, Μακρής


Η διαιτησία στο ... μικροσκόπιο

Με τις φήμες να οργιάζουν πριν το παιχνίδι ειδικά για τον Γιάντση (τον θεωρούν άνθρωπο του προέδρου της ΕΠΣΛ Γρηγορίου) ξεκίνησε το ματς με τους διαιτητές να δίνουν ότι βλέπουν. Στη ροή του αγώνα, ειδικά ο Γιάντσης έπαιξε έδρα σύμφωνα με τους παίκτες και τη διοίκηση του Δαμασιακού και αυτό φάνηκε μέσα στο παιχνίδι.
Πολύ καλός και πάντα στη θέση του ο Μακρής που δεν έχασε σχε δόντια καμιά φάση ενώ και ο άλλος βοηθός ο Παλαμίδας σε γενικές γραμμές ήταν καλός χωρίς να κάνει το μεγάλο λάθος.
Εν κατακλείδι οι διαιτητές δεν έκριναν το αποτέλεσμα αλλά κάποια λάθη έγιναν σε έναν αγώνα που δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις.


Για τις ομάδες θα ακολουθήσει ακόμα μια αγωνιστική , εμβόλιμη ,την Μεγάλη Τετάρτη όπου οι "μονομάχοι" της Α1, λίγες μέρες πριν το Πάσχα θα τα δώσουν όλα για να πάνε με καλή διάθεση στο εορταστικό ρεπό.

Δείτε τη βαθμολογία και την επόμενη αγωνιστική στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣΛ

Βαθμολογία σε 27 αγώνες :

1. Ηρακλής Λάρισας 67
2. Κίσσαβος Συκουρίου 58
3. Φιλοκτήτης Μελιβοίας 50

4. Δαμασιακός 46
5. Ολυμπιακός Αμπελιάς 45
6. Αμπελωνιακός 45
7. Βούναινα 43
8. Όλυμπος Γόννων 42
9. Ελευθεραί 42
10. Νέες Καρυές 2012 39
11. Νεάπολη 38
12. Κιλελέρ 35
13. Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων 32

14. Δόξα Ραχούλας 31
15. Αβέρωφ Λάρισας 30
16. Αναγέννηση Πουρναρίου 27
17. Ηρακλής Χάλκης 0*
18. Δάφνη Γλαύκης 0*

* Ηρακλής Χάλκης και Δάφνη Γλαύκης δεν αγωνίζονται

Η 28η αγωνιστική την
Μεγάλη Τετάρτη 12/4/2017
17:00

Κίσσαβος Συκουρίου - Ηρακλής Χάλκης 3-0 (α.α.)
Δάφνη Γλαύκης - Δόξα Ραχούλας 0-3 (α.α.)
Δαμασιακός - Ελευθεραί
Φιλοκτήτης Μελιβοίας - Αμπελωνιακός
Ηρακλής Λάρισας - Νέες Καρυές 2012
Ολυμπιακός Αμπελιάς - Νεάπολη Λάρισας
Βούναινα - Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων
Α Ε Κιλελέρ - Αναγέννηση Πουρναρίου
Όλυμπος Γόννων - Αβέρωφ Λάρισας

ΥΓ. Με την φιλιά που έχουμε με πολλούς στον Αμπελώνα αλλά και τις πολύ καλές σχέσεις θα ήθελα να δώσω μια παρότρυνση όπως λέω και στις περισσότερες ομάδες. Ο πρόεδρος και η διοίκηση καλό θα ήταν τους λίγους αυτούς οπαδούς που βρίζουν άσχημα και πετούν κροτίδες να τους βάλουν ένα φρένο πρώτα απ όλα για το καλό της ομάδας. 
Ειδικά για τις κροτίδες να το προσέξουν πολύ πριν συμβεί κανένα κακό. Κάνεις δεν ξέρει αν κάποιος έχει πρόβλημα καρδιάς και τρομάξει. ...χτύπα ξύλο που λένε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.