Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νίκη χρυσάφι επί της Ραχούλας ο Δαμασιακός !!! Το τρίποντο οπωσδήποτε ο στόχος με Αμπελωνιακό (φώτο +βίντεο )

Ήθελε πάση θυσία το τρίποντο και το κατάφερε ο Δαμασιακός που συνέχισε νικηφόρα την πορεία του προς την τρίτη θέση στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Λάρισας. Οι γαλανόλευκοι το απόγευμα του Σαββάτου (1/4/2017) επικράτησαν στην έδρα τους επί της αξιόμαχης Δόξας Ραχούλας που παλεύει για τη σωτηρία.


Με αυτή τη νίκη με 4-1 , η ομάδα του Κώστα Καζάκη πήρε βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα που θα την χρειαστεί για τη δύσκολη συνέχεια στην κούρσα της ανόδου.

Ο αγώνας 

Στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες επέστρεψε ο Δαμασιακός, που στην 26η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας ΕΠΣΛ, επικράτησε με 4 - 1 της Δόξας Ραχούλας και έδωσε ικανοποίηση στους οπαδούς του που βρέθηκαν στο γήπεδο. Ιδανικός καιρός για μπάλα, αλλά όχι και τόσο ιδανικό, παραμένει το γήπεδο του Δαμασιακού που παρόλο που έχει πλέον λίγο χόρτο,  παραμένει επικίνδυνο και άκρως ακατάλληλο για να παίζουν ποδόσφαιρο. Τρανό παράδειγμα ο τραυματισμός του αμυντικού Μανώλη Οικονόμου, που σε μια φάση προσγειώθηκε με το γόνατο σε πολύ σκληρό χώμα και πολύ πιθανόν και σε κάποια από τις πολλές πέτρες που υπάρχουν μέσα στο χώμα του αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λάρισας.
Στο αγωνιστικό μέρος τώρα,  ο Δαμασιακός, που είχε από το πρώτο λεπτό την υπεροχή , κατάφερε με ποδόσφαιρο κατοχής να βάλει δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο ενώ στην επανάληψη μετά από ένα κακό τέταρτο δέχθηκε γκολ και το σκορ έγινε 2-1.
Τελικά πάρα την πίεση των παικτών της Δόξας,  ο Δαμασιακός ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό και με άλλα 2 τέρματα έφτασε στο τελικό 4-1.

Που κρίθηκε το ματς

Η ομάδα του Κώστα Καζάκη που διεκδικεί την άνοδο στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Λάρισας, ήταν εμφανώς ανώτερη στο γήπεδο και δίκαια έφτασε στην άνετη επικράτηση απέναντι στην Ραχούλα που πάλεψε το παιχνίδι, μείωσε σε 2-1 και άγχωσε τους γηπεδούχους που και πάλι είχαν ένα αρκετά μεγάλο νεκρό διάστημα στο παιχνίδι τους στο δεύτερο ημίχρονο. Τελικά όμως  οι Δαμασιώτες (45β) που είχαν πολλές ευκαιρίες να πετύχουν περισσότερα τέρματα, έφτασαν στην επικράτηση και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Μελιβοίας (47β) μείωσαν την διαφορά από την τρίτη προνομιούχο θέση στους δυο βαθμούς.

Α' ημίχρονο

Κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες η  αναμέτρηση ανάμεσα σε Δαμασιακό και Ραχούλα με αρκετό κόσμο στο γήπεδο να παρακολουθεί τις προσπάθειες των δυο ομάδων. Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους είχαν την υπεροχή, την κατοχή και τις ευκαιρίες προηγούμενοι από το ημίχρονο με 2-0.

Αναλυτικά

Μόλις στο 5' από εκτέλεση κόρνερ του Καρατζόλη η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, με τον ίδιο να κάνει την σέντρα και τον Μόκα να μην προλαβαίνει να τελειώσει την φάση.
Δυο λεπτά αργότερα ο Μπακαΐμης σε αντεπίθεση έκανε το σουτ για να διώξει σε κόρνερ ο Αλεξούδης.
Στο 21' ωραία συνεργασία του Μόκα με τον Ραπτοτάσιο και σουτ του τελευταίου η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα κοντινό σουτ του ίδιου πέρασε ελάχιστα άουτ.
Τελικώς στο 29' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Τσιάλτας πέρασε την κάθετη στον Καρατζιόλη, αυτός με την μια την έστειλε στο πρώτο δοκάρι με τον Ραπτοτάσιο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ να κάνει το 1-0 για την ομάδα του.
Η αντίδραση της Ραχούλας ήταν με δυο ευκαιρίες, η πρώτη στο 33' όταν καλοκτυπημένο κόρνερ του Ευαγγέλου ο Μιγδάνης έδιωξε με τις γροθιές σε κόρνερ και στο 37' καλό σουτ του Καζάνι Κ. πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 39' ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε η Ραχούλα την μπάλα υποδέχτηκε ο Τσιάλτας που πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, βρήκε ωραία τον Μόκα και αυτός με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου


Β’ ημίχρονο

Με τη φορά από το 2-0 μπήκαν οι γηπεδούχοι και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης όπου προσπάθησαν να καθαρίσουν το ματς και να βάλουν τέλος στα όποια όνειρα της Δόξας για θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης από λάθος αμυντικού της Ραχούλας, ο Λούτσος το εκμεταλλεύτηκε, πήρε την μπάλα και βγήκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τελικά ο επιθετικός του Δαμασιακού,  ανατράπηκε καθαρά από τον Αλεξούδη όμως παρότι ο κ. Γκαραβέλης ήταν μπροστά στην φάση δεν έδωσε το πέναλτι για την ομάδα του Δαμασιακού.
Ένα λεπτό αργότερα ο Λούτσος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Αλεξούδη όμως απέτυχε να κάνει το 3-0.
Στο 57' καλό σουτ του Μόκα ο Αλεξούδης απέκρουσε με τις γροθιές, ενώ στο 65' πάλι ο Μόκας με σουτ ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Ραχούλας να διώξει με υπερένταση, για να μειώσουν δυο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι σε 2-1 όταν ο Θεοχαρούλης επιχείρησε την πάσα προς τον Μιταλούλη και ο τελευταίος εκμεταλλευόμενος το λάθος αμυντικού με σουτ πέτυχε το 2-1, αν και τι πιο πιθανό είναι η μπάλα να κατέληξε στα δίχτυα του Μιγδάνη από τα πόδια του συμπαίκτη του.
Το 2-1 έδωσε πνοή στην ομάδα της Δόξας και έτσι στο 72' ο Γκόγουρας έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν βρέθηκε απέναντι από τον Μιγδάνη που έδιωξε με τις γροθιές.
Η γηπεδούχος απείλησε και πάλι στο 78' με τον Μόκα που έκανε ωραία ατομική ενέργεια πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Τα πάντα κρίθηκαν στο 83' όταν ο Καρατζόλης έκανε σέντρα από πλάγια αριστερά και ο Τσιάλτας με καρφωτή κεφαλιά από κοντά πέτυχε το 3-1.
Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ραπτοτάσιος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα όταν εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Τσιάλτα και από κοντά με σουτ πέτυχε το τελικό 4-1.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες ευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου


Δαμασιακός (Κώστας Καζάκης) 4-4-2 : Μιγδάνης, Μπακαΐμης, Καρατζιόλης (84' Καλογιάννης), Οικονόμου (20' λ.τ. Λέτσιος Γ.), Λέτσιος Κ., Τιούτιος, Τσιάλτας, Λέτσιος Α., Μόκας, Λούτσος (80' Δούκας Θέμης), Ραπτοτάσιος.


Δόξα Ραχούλας (Μάκης Αλεξούδης) 3-5-2 (4-2-3-1): Αλεξούδης, Τζανακούλης Δ., Θεοχαρούλης Μ., Σκάκος Β., Βλησαρούλης Γ., Κόλλιας (52' Σκάκος Κ.), Αθανασούλης, Γκόγκουρας, Αργυρακούλης Β., Ευαγγέλου (65' Μηταλούλης), Καζάνι Κ.


Δείτε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών.
Στην κάμερα του asteriosstelios.blogspot.gr μιλούν ο Μάκης Αλεξούδης προπονητής της Δόξας Ραχούλας,  ο συνάδερφος του στο Δαμασιακό Κώστας Καζάκης.


Δύο οι πολυτιμότεροι (MVP) της αναμέτρησης και οι δυο ποδοσφαιρστές του ΑΟΔ.
Ο Παναγιώτης Ραπτοτάσιος με τα δυο γκολ χθες , έφτασε τα 7 φέτος, ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 9.
Και "φύλακας άγγελος" του Δαμασιακού ο Δημήτρης Μιγδάνης (τερατοφύλακας) που έπιασε τα ...άπιαστα και σε αυτό το ματς και που χθες Σάββατο είχε τα γενέθλια του και του ευχόμαστε υγεία και προσωπική ευτυχία καθώς και να πανηγυρίσει επιτυχίες με την ομάδα του.


Ευχαριστίες Κώστα Λέτσιου στη διοίκηση
Τις ευχαριστίες του προς την διοίκηση του Δαμασιακού και τον γιατρό για τη βοήθεια τους στην αποκατάσταση του τραυματισμού του έστειλε ο αρχηγός και ποδοσφαιριστής της ομάδας του Δαμασιακού , Κώστας Λέτσιος που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από σοβαρό τραυματισμό που κράτησε εκτός γηπέδων ένα μήνα.

Αναλυτικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Δαμασιακού και τον πρόεδρο της ομάδας κ. Θοδωρή Τόκα καθώς και τον γενικό αρχηγό Βάιο Μπακαΐμη, αλλά και το μέλος της διοίκησης κ. Ζήση Δεληχά για όσα έκαναν για μένα για την άμεση αποκατάσταση του τραυματισμού που είχα στο ματς με τα Βούναινα. Είχα υποστεί κάταγμα κνήμης και ευχαριστώ επίσης πάρα πολύ τον γιατρό κ. Νίκο Σταυροθεόδωρο» για όσα έκανε για μένα.


Η διαιτησία στο … μικροσκόπιο

Διαιτητική τριπλέτα :

1ος Γκαραβέλης Νίκος
Βοηθοί : (Καρακώστας Απόστολος – Ραμάϊ Σοφία)


Από κάτω του μετρίου, έως και κακή η απόδοση των 3 διαιτητών στην αναμέτρηση του Δαμασιακού με τη Δόξα Ραχούλας.
Πολλές φορές βρέθηκαν εκτός θέσης οι επόπτες γραμμών αλλά και ο διαιτητής Γκαραβέλης έχασε αρκετές φάσεις εκνευρίζοντας τους παίκτες των δύο ομάδων αλλά και την εξέδρα που σήμερα ήταν σχεδόν γεμάτη.
Λίγο έλειψε να τινάξουν το ματς στον αέρα οι διαιτητές και ειδικά ο Γκαραβέλης με τη βοηθό Ραμάϊ.
Σε ένα κατά γενική ομολογία , εύκολο παιχνίδι χωρίς δύσκολες φάσεις ο πρώτος διαιτητής και ενώ το σκορ ήταν 2-0, δεν έδωσε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων , στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου και αποβολή στον τερματοφύλα της Δόξας όταν ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Λούτσο. Έντονες οι από δοκιμασίες της εξέδρας και τα παράπονα παικτών και του πάγκου του Δαμασιακού και όχι άδικα. Μπροστά στα μάτια τους, ο Γκαραβέλης και η Ραμάϊ, δεν είδαν αυτό  που είναι ο ορισμός του πέναλτι μαρς. Στη συνέχεια και με τον εκνευρισμό να φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι διαιτητές έκαναν αρκετά ακόμη λάθη και ειδικά σε φάσεις οφσάιντ.

Ματς φωτιά στην 27η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣ Λάρισας την Κυριακή 9 Απριλίου στις 16:30.

Ο Δαμασιακός που έχει στόχο την 3η θέση και την άνοδο από την Α1 κατηγορία στην Α', αν θέλει να παραμείνει μέσα στο στόχο του πρέπει οπωσδήποτε να πάρει τη νίκη μέσα στον Αμπελώνα την επόμενη Κυριακή.


27η αγωνιστική 

Ελευθεραί - Ηρακλής Χάλκης 3-0 (α.α.)
Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων - Δάφνη Γλαύκης 3-0 (α.α.)
Αμπελωνιακός - Δαμασιακός
Νέες Καρυές 2012 - Κίσσαβος Συκουρίου
Δόξα Ραχούλας - Φιλοκτήτης Μελιβοίας
Νεάπολη Λάρισας - Ηρακλής Λάρισας
Αναγέννηση Πουρναρίου - Ολυμπιακός Αμπελιάς
Όλυμπος Γόννων - Βούναινα
Αβέρωφ Λάρισας - Α Ε Κιλελέρ

Δείτε τη βαθμολογία μέχρι τώρα

1. Ηρακλής Λάρισας 64
2. Κίσσαβος Συκουρίου 55
3. Φιλοκτήτης Μελιβοίας 47

4. Δαμασιακός 45
5. Ολυμπιακός Αμπελιάς 44
6. Αμπελωνιακός 44
7. Όλυμπος Γόννων 42
8. Βούναινα 40
9. Ελευθεραί 39
10. Νέες Καρυές 2012 39
11. Νεάπολη 38
12. Κιλελέρ 35
13. Δόξα Ραχούλας 31

14. Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων 29
15. Αβέρωφ Λάρισας 27
16. Αναγέννηση Πουρναρίου 26
17. Ηρακλής Χάλκης 0*
18. Δάφνη Γλαύκης 0*

* Ηρακλής Χάλκης και Δάφνη Γλαύκης δεν αγωνίζονται

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.