Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εποπτεία του ΕΛΓΑ για τον παγετό του Απριλίου στο Δαμάσι και νέα ημερομηνία για καταβολή περσινών αποζημιώσεων.

Και πριν καλά - καλά ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος και φυσικά πρώτου οι αγρότες του Δαμασίου πληρωθούν τις αποζημιώσεις
από τις καταστροφές που προκάλεσαν τα καιρικά φαινόμενα πέρυσι,  ο παγετός ξαναχτύπησε και φέτος.


Αρκετές καλλιέργειες σε πολλές περιοχές έπαθαν ζημιές από τον παγετό του φετινού πολύ δύσκολου χειμώνα και άλλες από τον παγετό τις τελευταίες μέρες.


Συγκεκριμένα από τις 21-24 Απριλίου , το -3° & - 4° C που έδειξε ο υδράργυρος (τα ξημερώματα) κατά τόπους στο Δαμάσι προκάλεσε εκ νέου καταστροφές σε αμπέλια και δέντρα.


Για αυτό το λόγο, την Πέμπτη 27/4 κλιμάκιο αποτελούμενο από 3 επόπτες του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας , έκανε έλεγχο για τις εν λόγω πληγείσες περιοχές συνοδεία από τον Γεώργιο Τσανάκα , πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου. 


Οι επόπτες το πρωί επισκέφθηκαν τις περιοχές που κατονομάστηκαν ως πληγείσες στον πρόεδρο του χωριού από του αγρότες. Συγκεκριμένα πήγαν στο Δαμασούλι , τη Μπάρα, στα Κλαδιά,  στις Συκιές και στο Μίλιανο. Εκεί διαπίστωσαν πως όντως υπάρχουν καταστροφές σε δέντρα και αμπέλια,  αρχικά από τον παγετό του χειμώνα (Ιανουάριος 2017) αλλά και από τον τελευταίο παγετό του Απριλίου.


Μάλιστα όπως ειπώθηκε περίπου 20 τεμάχια  (χωράφια) έχουν εκτεταμένες ζημιές ενώ πολλά είναι που έχουν καταστροφές σε μικρότερο ποσοστό. 

Όπως μεταφέρθηκε στον πρόεδρο από τους ελεγκτές, οι αγρότες που θα δηλώσουν ( από 24/4 και για 15 μέρες) το μέγεθος της καταστροφής στις καλλιέργειες τους, καλό θα ήταν να τα δηλώσουν μόνο όσοι έχουν σοβαρό - μεγάλο πρόβλημα και αυτό για να μην καθυστερήσει και πάλι η διαδικασία της καταγραφής και εν τέλει και της καταβολής της αποζημίωσης. 

Για τις καταστροφές του χειμώνα είπαν θα γίνουν ξεχωριστά δηλώσεις από τους αγρότες, ενώ όπως προφορικά ειπώθηκε την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι εκτιμήσεις για τις περσινές καταστροφές και σε 15 μέρες το πολύ θα μπουν και τα χρήματα στους λογαριασμούς. 



Εγώ να προσθέσω αν και όταν επειδή πολλές φορές δώσαν ημερομηνίες κατά προσέγγιση και τελικά σχεδόν έφτασε και ο Μάιος και τελικά εκτιμήσεις δεν είδαμε πόσο μάλιστα χρήματα.


Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο και από ομάδες στο Facebook 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.