Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Χ"άρηκε περισσότερο το Συκούριο από το Δαμασιακό (φωτό + βίντεο)

Συνέχισαν τις πολύ καλές τους εμφανίσεις αλλά και το σερί τους ως αήττητοι, Κίσσαβος Συκουρίου και Δαμασιακός που
αυτή τη φορά στο μεταξύ τους αγώνα ήρθαν ισόπαλοι, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α1 της ΕΠΣ Λάρισας.


Το ματς 

Ο αγώνας ήταν πολύ σημαντικός και για τις δύο ομάδες. Οι μεν γηπεδούχοι του Κισσάβου Συκουρίου επειδή με νίκη ή και με ισοπαλία εξασφάλιζαν την άνοδο στην Α' κατηγορία και οι δε φιλοξενούμενοι επειδή για να παραμείνουν "ζεστοί" στο δύσκολο "κυνήγι" της ανόδου έπρεπε να πάρουν οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα.


Τελικά και δύο πρέπει να έμειναν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, με τον Κίσσαβο όπως είναι φυσικό να το χάρηκε περισσότερο επειδή πέτυχε το στόχο του. Ο Δαμασιακός θα ήθελε πολύ τη νίκη αλλά η επιθετική του δυστοκιά ειδικά στα εκτός έδρας ματς φάνηκε ξανά ειδικά όταν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου όταν έχασαν μια ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται και ενώ το σκορ από τη λήξη του πρώτου μέρους ήταν ισόπαλο με 1-1.

Α' ημίχρονο 

Το ματς ξεκίνησε με 1 λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους στη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου που έπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. 

Οι καιρικές συνθήκες την ώρα του αγώνα ήταν πάρα πολύ καλές στο Συκούριο κάτω από τον εντυπωσιακό πάντα και ελαφρώς χιονισμένο Κίσσαβο (Όσσα κατά άλλους). Λιακάδα χωρίς πολύ ζέστη με δροσερό αεράκι κατά διαστήματα , με όχι και τόσο πολύ κόσμο στις εξέδρες, του πολύ ωραίου γηπέδου του Κισσάβου Συκουρίου.


Ο Κίσσαβος Συκουρίου μπήκε πιο αποφασισμένος στο παιχνίδι, ενώ ο 
Δαμασιακός ήταν μάλλον αγχωμένος και γι αυτό τα τόσα πολλά λάθη στο κέντρο και στην άμυνα.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό και με αρκετά νεύρα ειδικά στο πρώτο μισάωρο με την υπεροχή όμως να την έχουν ξεκάθαρα οι γηπεδούχοι.
Στο 24' έγινε το 1-0 μετά από ένα τραγικό λάθος της άμυνας του Δαμασιακού που δεν κάνουν ούτε στα παιδικά. Προφανώς η κρισιμότητα του αγώνα να φόρτωσε με άγχος του παίκτες του Κώστα Καζάκη που σε μια σχετικά εύκολη φάση έχασαν τη μπάλα έξω από την περιοχή του Μιγδάνη με αποτέλεσμα να την κλέψει ο Κάτσας και πλάσαρε τον ανήμπορο να αντιδράσει κιπερ των γαλανόλευκων. 



Στη συνέχρεια ακολούθησε προσπάθεια των φιλοξενούμενων να ισοφαρίσουν. 
Τελικά λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο διαιτητής καταλόγησε την αισχάτη των ποινών σε βάρος του Κισσάβου για ανατροπή του Λούτσου. 



 Στο 45' ο Δαμασιακός έφερε το ματς στα ίσια με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Τσιάλτα.

Δείτε στο βίντεο τα δύο γκολ, καθώς και τα καλύτερα στιγμιότυπα του πρώτου ημιχρόνου.



Β' ημίχρονο 

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Και οι δύο ομάδες μπορούσαν να καθαρίσουν το ματς, αν οι δύο παίκτες στις αντίστοιχες ευκαιρίες δεν ήταν τόσο. ..σίγουροι για το γκολ που τελικά δεν πέτυχαν.


Δύο πολύ είχαμε καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους...  Στο 48' ο Ραπτοτάσιος έκανε το σουτ, όμως ο αντίπαλος γκολκίπερ πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση ενώ στη συνέχεια ο Αστέριος Λέτσιος έχασε αυτά που λέμε πως δεν χάνονται όταν δεν μπόρεσε να κάνει το 1-2 για την ομάδα του σε κενή εστία.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και λίγα λεπτά αργότερα με τους παίκτες του Κισσάβου να χάνουν την ευκαιρία πάρουν ξανά το προβάδισμα. Ο Μαυρομάτης στο 51' σε τετ α τετ με πολύ καλές προοπτικές έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 60' άλλο ένα σουτ από τον Ραπτοθανάση πέρασε λίγο έξω από την εστία του Γκικούδη.
Στο 72' το ματς πήρε ..."φωτιά"
Πιο συγκεκριμένα φίλαθλοι 3 μέτρα από τη πλάγια γραμμή και δίπλα από τις εξέδρες έβαλαν φωτιά σε ξερά χόρτα. 



Η φωτιά ομως λόγω του αέρα δυνάμωσε, όπως και ο καπνός, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διεκόπη λογω του καπνού και της δυσφορίας που προκάλεσε στους παίκτες.
(Δείτε στο βίντεο για το 2ο ημιχρονο το σχετικό στιγμιότυπο)
Μετά από 4 λεπτά και ενώ η φωτιά έσβησε , το ματς ξεκίνησε.
Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες συνέχισαν το πάνω κάτω με τη μπάλα να φτάνει και στις δύο εστίες χωρίς ωστόσο να γίνει κάποια κλασσική ευκαιρία.

Δείτε βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα από το δεύτερο ημίχρονο καθώς και τη στιγμή της φωτιάς με την ολιγόλεπτη διακοπή που αγώνα.


Δείτε τις συνθέσεις με τις οποίες αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες καθώς και τις φωτογραφίες.


Κίσσαβος Συκουρίου 4-2-3-1 ( Δημήτρης Τσέτσιλας) : Γκικούδης, Κωτσιάς, Σελήνης, (76' Κορδελάς) Αγγέλης,  Αλμυρούλης, Καπετάνης, Χατζιλιάδης, (63' Καλούσης) Μαυρομάτης,  Πλιάγκας,  Σενκάϊ,  Κάτσας.


Δαμασιακός 4-4-2 (Κώστας Καζάκης): Μιγδάνης, Μπακαΐμης, Ντόκος, Μόκας, Λέτσιος Κ., Τιούτιος, Τσιάλτας, Λέτσιος Α. (70' Δούκας), Καρατζιόλης, Λούτσος , Ραπτοτάσιος.


Ο Δημήτρης Τσέτσιλας σχολιάζει το ματς με το Δαμασιακό αλλά και την άνοδο και μαθηματικά πλέον , της ομάδας του.



Ο προπονητής του Δαμασιακού Κώστας Καζάκης αν και θα ήθελε τη νίκη θεωρεί θετικό αποτέλεσμα την ισοπαλία και ζήτα από τους παίκτες του να υπερβάλουν εαυτούς στα 5 τελευταία παιχνίδια, αρχής γενομένης την επόμενη Κυριακή με τον πρωτοπόρο Ηρακλή στη Λάρισα.


Οι διαιτητές στο ... μικροσκόπιο 

Διαιτητική τριπλέτα και παρατηρητής
1ος Μάκης Γεωργίου 
Βοηθοί  ( Κ. Γκαρέλης - Θ. Καραμπούλας)
Παρατηρητής - Κων/νος Πατσιούρας 


Χωρίς δύσκολες φάσεις το ματς, από αυτές που φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση το ματς. Η μόνη δύσκολη φάση ήταν αυτή του πέναλτι. Ο διαιτητής όμως ήταν σε πολύ καλή θεση και ήταν σίγουρος για τη αισχάτη των ποινών που επέδειξε. Οι κάρτες που έδειξαν ξεσήκωσαν λίγο τους θεατές αλλά και τους παίκτες,  ωστόσο και πάλι ο Γεωργίου ήταν σωστός. Οι βοηθοί και ειδικά ο Καραμπούλας είχαν κάποια, έως αρκετά "θεματάκια" συγκέντρωσης να το πω (???) και κυρίως αδυναμία στο να παρακολουθήσουν τις πολύ γρήγορες αντεπιθέσεις με αποτέλεσμα να έχουμε διαμαρτυρίες από την εξέδρα και τους παίκτες.( ίσως να φταίνε και τα οποία περιττά κιλά θα έλεγα -για τον Καραμπούλα - και όχι ότι ήθελε να επιρρεάσει τη ροή του αγώνα) 
Σε γενικές γραμμές ήταν καλοί οι διαιτητές και δεν έκριναν με τις αποφάσεις τους το αποτέλεσμα.

Υ. Γ.  Κύριε Γεωργίου και κύριε αρχιδιαιτητά της ΕΠΣΛ Α.Νιτσα, επειδή λίγο πριν την έναρξη του αγώνα,  δημιουργήθηκε ένα θέμα με το αν και κατα πόσο ένα μέλος Ένωσης Συντακτών έχει το δικαίωμα να βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους εντός του γηπέδου , καλό θα ήταν , αν δεν γνωρίζετε να μάθετε πώς όταν υπάρχει υπογραφή αρμόδιου υπουργού καθώς και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε επίσημο έγγραφο τότε ναι έχει και παραέχει το δικαίωμα να είναι μέσα και μάλιστα με την αμέριστη βοήθεια σας. 
Πάντα φιλικά προς αποφυγή παρεξηγήσεων και δυσαρεστων καταστάσεων ...

Μετά τον Ηρακλή Λάρισας και ο Κίσσαβος Συκουρίου επέστρεψε στην Α' κατηγορία με χαρές και πανηγύρια! !!

Μετά την περσινή αποτυχία και τα "πεταμένα" χρήματα,  φέτος το πάθημα στον Κίσσαβο Συκουρίου , έγινε μάθημα και η πολυπόθητη άνοδος ήρθε 5 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας κύριος Κώστας Λανάρας για την άνοδο αλλά και για την επόμενη χρονιά.



Υ.Γ.
Πολύ καλή η φιλοξενία του Κισσάβου Συκουρίου τόσο στη ομάδα, όσο στη διοίκηση αλλα και τους φιλάθλους του Δαμασιακού.
Συγχαρητήρια σε όλους, καλή συνέχεια , εύχομαι να διατηρήσετε το αήττητο που έχετε από την 5η αγωνιστική στον 1ο γύρο και καλή επιτυχία στην Α' κατηγορία.
Μακάρι όλα τα ματς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να είχαν τέτοιες συνθήκες και τέτοια γήπεδα! !!


Δείτε τι έγινε στα υπόλοιπα ματς της 29ης αγωνιστικής στην Α1 ΕΠΣΛ καθώς τη βαθμολογία και την επόμενη κρίσιμη αγωνιστική.


Συνεχίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου (22/4) το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ με την διεξαγωγή των αναμετρήσεων της 29ης αγωνιστικής.
Μια αγωνιστική η οποία όπως αναφέραμε και πιο πάνω,  έφερε και μαθηματικά στην Α' ΕΠΣΛ τον Κίσσαβο Συκουρίου παρά το εντός έδρας 1-1 με τον Δαμασιακό. Έναν ΑΟΔ ο οποίος με 50 βαθμούς δίνει πραγματική μάχη για την τρίτη θέση.



Χαμός για θέση στον ...ήλιο (Α' κατηγορία)

Για την 3η θέση, 5 αγωνιστικές πριν το τέλος, το ενδιαφέρον έγινε εντονότερο μετά την ήττα της Μελιβοίας στο Ελευθεραί με τον Φιλοκτήτη να μένει στους 51 βαθμούς και να τον πλησιάζουν πλην του Δαμασιακού, Αμπελιά, Βούναινα, Αμπελωνιακός και το Ελευθεραί.
Οι τρεις ομάδες ισοβαθμούν με 49 βαθμούς με την Αμπελιά να μένει στο 1-1 στην έδρα των Νέων Καρυών, τα Βούναινα να επικρατούν με 5-2 στην Ραχούλα και τον Αμπελωνιακό να παίρνει ξεκούραστα τρεις βαθμούς από την Δάφνη Γλαύκης.

Την επόμενη αγωνιστική (30η) έχει ματς "φωτιά" για την άνοδο , αφού όλοι σχεδόν οι ... ενδιαφερόμενοι παίζουν μεταξύ τους και η κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα λογικά θα γίνει ακόμη πιο περίπλοκη για την 3η προνομιούχο θέση που οδηγεί στην Α' κατηγορία.
Το Ελευθεραί θα πάει με το άνευ αγώνα στους 48β όπως και ο Ολυμπιακός Αμπελιάς που για τον ίδιο λόγο θα πάει στους 52β.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 29ης αγωνιστικής της Α1 ΕΠΣΛ.
Δώστε σημασία τόσο στη μάχη για την 3η θέση , όσο και το κυνήγι για την αποφυγή του υποβιβασμού εκεί που 5 ομάδες μάχονται χωρίς αύριο! !!

Ηρακλής Χάλκης - Ηρακλής Λάρισας 0-3 (α.α.)
Αμπελωνιακός - Δάφνη Γλαύκης 3-0 (α.α.)
Κίσσαβος Συκουρίου - Δαμασιακός 1-1
Ελευθεραί - Φιλοκτήτης Μελιβοίας 2-0
Νέες Καρυές 2012 - Ολυμπιακός Αμπελιάς 1-1
Δόξα Ραχούλας - Βούναινα 2-5
Νεάπολη Λάρισας - Α Ε Κιλελέρ 2-0
Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων - Όλυμπος Γόννων 0-1
Αβέρωφ Λάρισας - Αναγέννηση Πουρναρίου 0-1

Η Βαθμολογία μετά από 29 αγώνες 

1. Ηρακλής Λάρισας 73
2. Κίσσαβος Συκουρίου 62
3. Φιλοκτήτης Μελιβοίας 51
4. Δαμασιακός 50
5. Ολυμπιακός Αμπελιάς 49
6. Αμπελωνιακός 49
7. Βούναινα 49
8. Όλυμπος Γόννων 48
9. Ελευθεραί 45
10. Νεάπολη 41
11. Νέες Καρυές 2012 40
12. Κιλελέρ 38
13. Δόξα Ραχούλας 34
14. Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων 32
15. Αβέρωφ Λάρισας 30
16. Αναγέννηση Πουρναρίου 30
17. Ηρακλής Χάλκης 0*
18. Δάφνη Γλαύκης 0*

* Ηρακλής Χάλκης και Δάφνη Γλαύκης δεν αγωνίζονται

30η αγωνιστική
Κυριακή 30/4/2017
17:00
Δάφνη Γλαύκης - Ελευθεραί 0-3 (α.α.)
Ολυμπιακός Αμπελιάς - Ηρακλής Χάλκης 3-0 (α.α.)
Φιλοκτήτης Μελιβοίας - Κίσσαβος Συκουρίου
Ηρακλής Λάρισας - Δαμασιακός
Βούναινα - Αμπελωνιακός
Α Ε Κιλελέρ - Νέες Καρυές 2012
Όλυμπος Γόννων - Δόξα Ραχούλας
Αναγέννηση Πουρναρίου - Νεάπολη Λάρισας
Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων - Αβέρωφ Λάρισας

Γενέθλια ο Θέμης 

Χρονιά πολλά χρόνια καλά στο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή του Δαμασιακού που το Σάββατο 22/4 είχε τα γενέθλια του.
Να του ευχηθούμε ότι καλύτερο πάντα με υγεία ευτυχία και επιτυχίες πολλές τόσο στη ζωή του όσο και με τον Δαμασιακό.
Πολύχρονος ...αλογοοοοο !!!!



Το άρθρο συνεχώς ανανεώνεται με βίντεο και φωτογραφίες

Σχόλια

  1. Καλή επιτυχία στην καινούργια σου προσπάθεια.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές συνονόματε !!!Αν και σκηνοθετικά στα βίντεο μου δεν το λες και έργο τέχνης αχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές συνονόματε !!!Αν και σκηνοθετικά στα βίντεο μου δεν το λες και έργο τέχνης αχαχαχαχαχα

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.