Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τη νίκη εκτός έδρας με τον Ηρακλή Λάρισας θέλει ο Δαμασιακός σήμερα ( δείτε βίντεο με δηλώσεις)

Αρκετά ντέρμπι περιλαμβάνει η 30η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Λάρισας αυτή την Κυριακή (30/4).Ντέρμπι και δυνατές αναμετρήσεις που θα κρίνουν εν μέρη ποια ομάδα θα ανέβει στην Α' κατηγορία ακολουθόντας τον Ηρακλή Λάρισας και τον Κίσσαβο Συκουρίου που έχουν εξασφαλίσει και μαθητικά την άνοδο τους, αλλά και τις ομάδες θα υποβιβαστούν. 


Την παράσταση φυσικά ...κλέβουν τα ντέρμπι με φόντο την τρίτη προνομιούχο θέση, εκεί όπου 6 ομάδες είναι μέσα στο παιχνίδι και κάνουν όνειρα για τα "μεγάλα σαλόνια". Από τα ντέρμπι ξεχωρίζει το Ηρακλής Λάρισας - Δαμασιακός.


Ο Δαμασιακός λοιπόν που είναι σε πολύ καλή φόρμα στο δεύτερο γύρο, μετά την ισοπαλία μέσα στο Συκούριο με τον δεύτερο της βαθμολογίας Κίσσαβο , αυτή την αγωνιστική έχει ακόμη ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Ηρακλή Λάρισας που είναι αδιάφορος βαθμολογικά αλλά και χωρίς άγχος. 



Ο προπονητής του Δαμασιακού Κώστας Καζάκης θα ήθελε πάρα πολύ τη νίκη , όμως θεωρεί θετικό αποτέλεσμα και την ισοπαλία και ζήτα από τους παίκτες του να υπερβάλουν εαυτούς στα 5 τελευταία παιχνίδια, αρχής γενομένης  από σήμερα με τον πρωτοπόρο Ηρακλή στη Λάρισα. 


Η ομάδα έχει ανάγκη από τους 3 Βαθμούς αλλά κυρίως από μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη που της λείπει στο δεύτερο γύρο και θέλει να ελπίζει σε άνοδο θα πρέπει σήμερα οπωσδήποτε να το καταφέρει. 

Χαμός για θέση στον ...ήλιο (Α' κατηγορία)

Για την 3η θέση, 5 αγωνιστικές πριν το τέλος, το ενδιαφέρον έγινε εντονότερο καθώς 6 ομάδες είναι σε απόσταση αναπνοής η μία από την άλλη στη βαθμολογία.

Έξι ομάδες λοιπόν δίνουν την δική τους μάχη με το ντέρμπι Βούναινα - Αμπελωνιακός να ξεχωρίζει. Και οι δυο ομάδες έχουν 49 βαθμούς και σε αυτή την αναμέτρηση όποιος χάσει, δεν χάνεται ακριβώς αλλά σίγουρα , θα μείνει πίσω, οπως το ίδιο ισχύει φυσικά και με την ισοπαλία.
Η τρίτη,  μέχρι στιγμής της βαθμολογίας, Μελιβοία (51β.) θέλει να κερδίσει το αδιάφορο πλέον Συκούριο στην έδρα της για να παραμείνει στη θέση του που οδηγεί στην άνοδο. Ο Κίσσαβος όμως δεν θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος αφού  θέλει να διατηρήσει το αήττητο που έχει από την 5η αγωνιστική του πρώτου γύρου αλλά και να αποφύγει οποιαδήποτε πλήγμα στην αξιοπρέπεια και το κύρος του.


Ντέρμπι όπως ειπαμε και πιο πάνω θα διεξαχθεί και στην Νεάπολη, έδρα του πρωτοπόρου Ηρακλή Λάρισας (73β.) που θα υποδεχθεί τον Δαμασιακό που με 50β βρίσκεται ανάμεσα σε Φιλοκτήτη και τις ομάδες που κοντράρονται μεταξύ τους (Βούναινα - Αμπελωνιακός).
Ο Ολυμπιακό Αμπελιάς θα φτάσει τους 52 βαθμούς καθώς θα πάρει τρεις ξεκούραστους βαθμούς κόντρα στον Ηρακλή Χάλκης που δεν αγωνίζεται και θα ευελπιστεί σε απώλειες των ομάδων που είναι παραπάνω, ενώ ο Όλυμπος Γόννων που έχει 48 βαθμούς φιλοξενεί την Δόξα Ραχούλας που έχει 34 και μάχεται για την παραμονή.

Δείτε όμως καλά τη βαθμολογία και δώστε σημασία τόσο στη μάχη για την 3η θέση , όσο και το κυνήγι για την αποφυγή του υποβιβασμού εκεί που 5 ομάδες μάχονται χωρίς αύριο! !!


Η Βαθμολογία μετά από 29 αγώνες

1. Ηρακλής Λάρισας 73
2. Κίσσαβος Συκουρίου 62
3. Φιλοκτήτης Μελιβοίας 51
4. Δαμασιακός 50
5. Ολυμπιακός Αμπελιάς 49
6. Αμπελωνιακός 49
7. Βούναινα 49
8. Όλυμπος Γόννων 48
9. Ελευθεραί 45
10. Νεάπολη 41
11. Νέες Καρυές 2012 40
12. Κιλελέρ 38
13. Δόξα Ραχούλας 34
14. Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων 32
15. Αβέρωφ Λάρισας 30
16. Αναγέννηση Πουρναρίου 30
17. Ηρακλής Χάλκης 0*
18. Δάφνη Γλαύκης 0*

* Ηρακλής Χάλκης και Δάφνη Γλαύκης δεν αγωνίζονται

30η αγωνιστική
Κυριακή 30/4/2017
Ώρα : 17:00

Δάφνη Γλαύκης - Ελευθεραί 0-3 (α.α.)
Ολυμπιακός Αμπελιάς - Ηρακλής Χάλκης 3-0 (α.α.)
Φιλοκτήτης Μελιβοίας - Κίσσαβος Συκουρίου
Ηρακλής Λάρισας - Δαμασιακός
Βούναινα - Αμπελωνιακός
Α Ε Κιλελέρ - Νέες Καρυές 2012
Όλυμπος Γόννων - Δόξα Ραχούλας
Αναγέννηση Πουρναρίου - Νεάπολη Λάρισας
Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων - Αβέρωφ Λάρισας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.