Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταγγέλλουν εμπαιγμό οι ...κομμένοι νέοι αγρότες που ζητούν ραντεβού με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας (βίντεο)

Έκκληση στους "κομμένους" νέους αγρότες κάνουν οι συνάδελφοί τους από το Δαμάσι και τις γύρω περιοχές, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι όπως λένε, για να πάνε όλοι μαζί στην περιφέρεια Θεσσαλίας να
συζητήσουν με τον κύριο Αγοραστό για πιο λόγο άλλαξαν ξαφνικά τα δεδομένα στα κριτήρια του προγράμματος και κόπηκαν όσοι βρισκόταν κάτω από 58% στα μόρια που συγκέντρωσαν.


Όπως λένε υπάρχει ξεκάθαρος εμπαιγμός μιας και οι μελετητές που συμπλήρωσαν τις αιτήσεις τους , τους είχαν πει πως όσοι συγκεντρώσουν πάνω από 45% θα είναι στο πρόγραμμα νέων αγροτών, ενώ λίγες μέρες πριν βγουν τα αποτελέσματα η βάση πήγε το 57.9% με αποτέλεσμα πολλοί νέοι να μην μπουν στο πρόγραμμα και άλλοι κριθούν ως επιλαχόντες.

Δείτε τι δήλωσε ο Ορέστης Γρέπος, ένας υποψήφιος νέος αγρότης που δυστυχώς για εκείνον έμεινε εκτός προγράμματος.


Για αυτό το σκοπό αλλά και για πολλά άλλα αγροτικά ζητήματα που "καίνε" στην κυριολεξία τους αγρότες, όπως οι ζημιές από τον καιρό αλλά και το υψηλό κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων, ο Αγροτικός Σύλλογος Δαμασίου συγκέντρωσε τους αγρότες της περιοχής σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ. στο Δελήχειο Ίδρυμα στο Δαμάσι Τυρνάβου.
***Ένα Δελήχειο Ίδρυμα που η δημοτική αρχή δεν αξιώθηκε να βάλει ένα air condition για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού όπως η χθεσινή
Άμα ζούσαν οι ευεργέτες και δωρητές αυτού του κτιρίου θα ήθελα να δω τι μούτρα θα είχαν οι διοικούντες !!!



Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και έκανε παρεμβάση έκανε ο Αστέριος Τσικριτσής από την Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.


Εκεί ήταν και ο Νίκος Ρεβήσιος πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αργυροπουλίου - Λυγαριας καθώς και ο κύριος Μπαντόγιας μέλος της ΕΟΑΣ Ν.Λάρισας καθώς και όπως την φυσικό και ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Δαμασίου κύριος Θεόδωρος Μπακαΐμης.


Ροντούλης : Στον ΕΛΓΑ και το υπουργείο μπέρδεψαν τον καύσωνα με τον παγετό για τις δηλώσεις των αγροτών !!!

Εκεί στη συγκέντρωση ήταν και ο Αστέριος Ροντούλης,  επικεφαλής της Δράσης Πολιτών του Δήμου Τυρνάβου που αναφέρθηκε στο "κόψιμο" εκατοντάδων παιδιών από το πρόγραμμα νέων αγροτών αλλά και στις ζημίες που προκάλεσε ο καιρός στις καλλιέργειες της περιοχής. Μάλιστα έκανε ευθεία επίθεση στο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Βασίλη Κόκκαλη, κατηγορώντας τον για εμπαιγμό.

Δείτε τις ...καυστικές δηλώσεις του κυρίου Ροντούλη σε βίντεο


ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών και οι 482 επιλαχόντες στο Νομό Λάρισας, ζητά ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας,

από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Ο κ. Κέλλας επισημαίνει στην ερώτησή του την ιδιαίτερη βαρύτητα του πρωτογενή τομέα για την οικονομία και την ανάπτυξη του Νομού Λάρισας, ενώ συνυπογράφει και το αίτημα των νέων αγροτών, να μοριοδοτούνται οι απόφοιτοι γεωργικών σχολών.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζει στον κ. Αποστόλου πως με τη στάση του το Υπουργείο πρακτικά απαξιώνει δικές του δομές, όπως η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή της Λάρισας.


Τέλος, ο κ. Κέλλας θέτει και το ερώτημα της επόμενης ημέρας για όσους αποκλειστούν – εφόσον αυτό συμβεί, εάν δηλαδή θα έχουν δικαίωμα ένταξης σε νέο  πρόγραμμα.

Αναλυτικά η ερώτηση του Λαρισαίου πολιτικού:

Η ανάρτηση των πινάκων με τα ονόματα των δικαιούχων που εντάσσονται στο Υπομέτρο 6.1. «Ενισχύσεις εκκίνησης επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-20, επεφύλασσε μία δυσάρεστη έκπληξη για 482 αγρότες που υπέβαλαν αίτηση στο νομό Λάρισας, αλλά χαρακτηρίστηκαν ως «επιλαχόντες».

Πρόκειται για αγρότες που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος, ενώ όπως σημειώνει και σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, «ήδη πολλοί ενδιαφερόμενοι έχουν ξεκινήσει να καλλιεργούν και να επενδύουν στον πρωτογενή τομέα και δεν αποκλείεται αν μείνουν εκτός του προγράμματος, άρα και εκτός οικονομικής στήριξης, να εγκαταλείψουν τον αγροτικό χώρο».

Στο νομό της Λάρισας όμως, όπου ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την «ατμομηχανή» της τοπικής οικονομίας, ο αποκλεισμός εκατοντάδων αγροτών από ένα πρόγραμμα που μπορεί να συνεισφέρει όχι μόνον στις επενδύσεις τους, αλλά και στην παραγωγή εθνικού πλούτου, αποκτά ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο.

Επισημαίνεται επίσης πως σε επίπεδο κριτηρίων, το υπουργείο δεν έλαβε υπόψη το δίκαιο αίτημα των νέων αγροτών, να μοριοδοτούνται κατά την αξιολόγησή τους υποψήφιοι που διαθέτουν επιστημονική κατάρτιση, ως απόφοιτοι γεωργικών σχολών. Με αυτή την πρακτική, το ίδιο το υπουργείο υποβαθμίζει δικές του δομές, όπως η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται τέλος, πως ένας από τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του προγράμματος είναι να ανανεωθεί ο γερασμένος αγροτικός πληθυσμός, καθώς όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία μόνο 5,2% των Ελλήνων παραγωγών είναι κάτω των 35 ετών, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η απορρόφηση όλων των ενδιαφερομένων που πληρούν       τις             προϋποθέσεις.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο ώστε να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για να απορροφηθούν και οι επιλαχόντες που πληρούν τα κριτήρια;

Για ποιο λόγο δεν μοριοδοτούνται οι απόφοιτοι γεωργικών σχολών σε ένα πρόγραμμα που αφορά αμιγώς τον πρωτογενή τομέα;

Εάν τελικά υπάρξουν αποκλεισμοί αγροτών από το πρόγραμμα, κινδυνεύουν να απολέσουν το δικαίωμα ένταξης σε νέο πρόγραμμα;

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ “ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ¨” ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αναρτήθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα ονόματα των δικαιούχων του Υπομέτρου 6.1. «Ενισχύσεις εκκίνησης επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-20. Όπως έγινε γνωστό 1.342 δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 25,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το τελευταίο ουσιαστικά βήμα πριν την έναρξη των πληρωμών των δικαιούχων (το 70% της πρώτης δόσης του μέτρου) το οποίο τοποθετείται στα τέλη του μήνα.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός: «Ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις από τις Υπηρεσίες μας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, του μέτρου 6.1 των νέων αγροτών. Στο πρόγραμμα εντάσσονται 1.342 δικαιούχοι ενώ υπάρχουν και 482 επιλαχόντες. Από την αρχή που είδαμε την μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των αγροτών επισημάναμε στο αρμόδιο Υπουργείο ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν θα καλύψει τις ανάγκες της Θεσσαλίας. Γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε να αυξηθεί. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε το πρόγραμμα αυτό να έχει προστιθέμενη αξία για την παραγωγή και βρεθεί λύση και για τους επιλαχόντες».

Με την ανάρτηση των πινάκων δίνεται η δυνατότητα ενδικοφανών προσφυγών κατά των αποτελεσμάτων. Η εξέταση των προσφυγών θα ολοκληρωθεί εντός 15 ημερών.

Για να δείτε τους δικαιούχους πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τους εν δυνάμει δικαιούχους πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τους επιλαχόντες πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τους απορριπτόμενους πατήστε ΕΔΩ


Μάθετε τα νέα από το asteriosstelios.blogspot.gr 
Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο.
Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios όπως και στο Instagram 

Σχόλια

  1. Γρήγορη δάνειο προσφορά
    Έχετε χρήματα ανησυχίες; Οικονομικά προβλήματα; Για Ψώνια για να το κάνετε; Χρέη να γεμίσει; Άλλα έργα; Και τα χρήματα σας, κανένα φόβο πια λείπει επειδή μας είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία σας. Θα έχετε το δάνειο που χρειάζεστε και σίγουρα θα βρείτε την ευτυχία.
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: justecoudray@gmail.com
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: justecoudray@gmail.com

    Ευχαριστώ και την ευχαρίστηση να σας διαβάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.