Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αθανάσιος Παιδής και "κομμένοι" νέοι αγρότες συμφώνησαν πώς υπάρχει κατάφορη αδικία και εμπαιγμός στη διαδικασία του προγράμματος ( φώτο και βίντεο )

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας βρέθηκε αντιπροσωπία κομμένων και επιλαχόντων νέων αγροτών προκειμένου να μάθουν για πιο λόγο ανέβηκε τόσο ψηλά το ποσοστό των κριτηρίων και έμειναν έξω από το πρόγραμμα.


Δείτε τι δήλωσε ένας επιλαχόντας νέος αγρότης ο Ορέστης Γρέπος λίγο πριν την επίσκεψη στην περιφέρεια Θεσσαλίας.


Όπως λένε υπάρχει ξεκάθαρος εμπαιγμός μιας και οι μελετητές που συμπλήρωσαν τις αιτήσεις τους , τους είχαν πει πως όσοι συγκεντρώσουν πάνω από 45% θα είναι στο πρόγραμμα νέων αγροτών, ενώ λίγες μέρες πριν βγουν τα αποτελέσματα η βάση πήγε το 57.9% με αποτέλεσμα πολλοί νέοι να μην μπουν στο πρόγραμμα και άλλοι κριθούν ως επιλαχόντες. 


Μάλιστα σε κάποιες Περιφέρειες της χώρας όπως της Αττικής μπήκαν στο πρόγραμμα νεοι αγρότες με ποσοστό μόνο 40% ενώ στη Θεσσαλία έφτασε το αντίστοιχο στο 58%.

Δείτε τι δήλωσε ο Θοδωρής Τοκάς, ένας από τους επιλαχόντες νέους αγρότες από το Δαμάσι Τυρνάβου.


Αθ.Παιδής : Κατάφορη αδικία με τους επιλαχόντες νέους αγρότες. Να γίνει μεταφορά κονδυλίων και υπάρξει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Παιδής, κατά την επίσκεψη των κομμένων νέων αγροτών στο γραφείο του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τόνισε πως όσοι επιλαχόντες νέοι αγρότες έχουν ποσοστό 55.4 έχουν πολλές πιθανότητες να ενταχθούν τελικά στο πρόγραμμα ενώ και όσοι έχουν 54.7 μπορούν να ελπίζουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας για τους νέους αγρότες, ενώ ακολουθεί και η δήλωση του στο asteriosstelios.blogspot.gr που εξηγεί αναλυτικά τι έγινε και τι πρέπει να γίνει.

Το  πρόγραμμα νέων αγροτών   είναι το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο που υπάρχει για την ενίσχυση των νέων  που εργάζονται  στον αγροτικό τομέα και θέλουν να ενισχύσουν αγροτική τους εκμετάλλευση   . Το ενδιαφέρον για ένταξη στο πρόγραμμα αυτό ήταν πολύ μεγάλο και ειδικότερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας  από την αρχή που είδαμε τη μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των αγροτών επισημάναμε στο αρμόδιο Υπουργείο ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν θα καλύψει τις ανάγκες της Θεσσαλίας. Γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε να αυξηθεί. Από την αρχή λοιπόν  είχαν επισημανθεί τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε η διαδικασία και ήρθε η ανάρτηση των αποτελεσμάτων να επιβεβαιώσει τους φόβους που υπήρχαν. Στην Θεσσαλία  480  νέοι αγρότες χαρακτηρίζονται επιλαχόντες κατά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι ενώ πληρούν όλα τα κριτήρια, η μοριοδότησή τους ξεπερνάει την προβλεπόμενη από την προκήρυξη και δεν μπορούν να ενταχτούν στο πρόγραμμα  . Υπάρχουν Περιφέρειες, στις οποίες οι δικαιούχοι συγκεντρώνουν πολύ χαμηλότερη βαθμολογία από υποψήφιους που κατέθεσαν αιτήσεις στην Θεσσαλία και τελικά δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα. Ειδικότερα τώρα για την περιοχή της Λάρισας , έναν από τους πιο παραγωγικούς νομούς της χώρας και πιο πολύ μάλιστα στις περιοχές όπως η Ελασσόνα και ο Τύρναβος   που αναπτύσσεται εντονότερα η παραγωγική δραστηριότητα  η κατάσταση είναι απελπιστική, οι επιτυχόντες είναι πολύ λίγοι και οι περισσότεροι είναι στην λίστα των επιλαχόντων με τα μόρια τους να είναι πάνω από το όριο που προβλεπόταν στην αρχική προκήρυξη του Υπουργείου. Το αίσθημα της αδικίας κυριαρχεί στους νέους αυτούς ανθρώπους , οι οποίοι βλέπουν συναδέλφους τους να κρίνονται δικαιούχοι ανά την επικράτεια με χαμηλότερη μοριοδότηση από αυτούς και σε περιοχές μάλιστα που δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια η παραγωγική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή . Αυτό είναι άδικο και πρέπει άμεσα  να αλλάξουν συγκεκριμένες προβλέψεις και να γίνει ανακατανομή και μεταφορά κονδυλίων από το Υπουργείο , ώστε να μη μείνουν εκτός προγράμματος νέοι άνθρωποι που αξίζουν να ενισχυθούν και που μοχθούν καθημερινά καλλιεργώντας τη γη τους.

 Η ηλικιακή ανανέωση της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας  πρέπει  να αποτελέσει και πραγματικό στρατηγικό αναπτυξιακό στόχο για την ελληνική αγροτική οικονομία. Είμαστε δέκτες πολλών περιπτώσεων νέων αγροτών που απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα θέλουν να εγκαταλείψουν την εκμετάλλευση τους. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δώσει λύση άμεσα και να δικαιώσει όλους τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια της προκήρυξης, ο τρόπος υπάρχει , μην στερείτε από την χώρα μας νέους ανθρώπους που θέλουν να συνεχίσουν να προσπαθούν στο ασταθές αυτό οικονομικό περιβάλλον ,να συνεχίσουν να καλλιεργούν και το κυριότερο θέλουν να παραμείνουν στην πατρίδα τους. Είμαστε εδώ να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην εξάλειψη αυτής της αδικίας.

Δείτε το βίντεο με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κύριο Αθανάσιο Παιδή που εξηγεί με λεπτομέρειες τι έγινε σε αυτό το διαγωνισμό και συνέβησαν όσα έγιναν καθώς και τι έπρεπε και πρέπει να γίνει από την κυβέρνηση. 


Μετά τη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη, οι "κομμένοι" νέοι αγρότες από το Δαμάσι και τις γύρω περιοχές, κάνουν έκκληση στους επίσης "κομμένους" και επιλαχόντες συνάδελφους τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι όπως λένε, για να πάνε όλοι μαζί σε όσους πολιτικούς και φορείς εμπλέκονται στη διαδικασία, για να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν την ένταξη τους στο πρόγραμμα.


  1. Μάθετε τα νέα από το asteriosstelios.blogspot.gr
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο.
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios όπως και στο Instagram
  4. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο
  5. Σχολιάστε ελεύθερα, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται
  6. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου , φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.