Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρεσιτάλ χορού στο Άνω Ζερβοχώρι Ημαθίας από τον "ΕΜΣ Δαμασίου", τα "Ποντιακά Νιάτα" και τον κόσμο ( βίντεο )

Πόντιοι & Θεσσαλοί έσμιξαν σε μια άψογη βραδιά με παραδοσιακή μουσική & χορούς στο Άνω Ζερβοχώρι Ημαθίας και ξεφάντωσαν με την ψυχή τους.


Ήταν από εκείνα τα βράδια που ο πολιτισμός της Ελλάδας μέσω της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης βρίσκει ξανά τον ...θρόνο του σε αυτή τη χώρα. Το βράδυ του Σαββάτου 8/7/2017 στο Άνω Ζερβοχώρι Ημαθίας, αξίες όπως η φιλοξενία, ο πολιτισμός, η φιλιά, η σωστή και αυθεντική ψυχαγωγία προήχθησαν και πήραν άριστα.


Ο Εκπολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Δαμασίου εκπροσώπησε αξία τη Θεσσαλία στη Μακεδονία, με παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας και όπως ήταν φυσικό, χειροκροτηθηκε θερμά από τους διοργανωτές και τους παραβρισκόμενους.


Άριστα πήραν στο χορό και οι χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ποντιακά Νιάτα" που χόρεψαν αγαπημένους Ποντιακούς χορούς και τραγούδια.


Στη συνέχεια στην μουσική σκηνή ανέβηκε ο Χρήστος Ακριτίδης και όλοι μαζί, μια παρέα, χόρεψαν ακούραστα Ποντιακά τραγούδια.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πόσο ομαδικά και μαζικά συμμετείχαν χορευτές και κόσμος στο λαϊκό ξεφάντωμα.


Τη ...σκυτάλη από το Χρήστο Ακριτίδη και τα Ποντιακά τραγούδια πήρε η λαϊκή μουσική με την Πένυ Σταμπολίδου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τους Δαμασιώτες να σέρνουν πρώτοι το χορό και πάλι όλο τον κόσμο να ακολουθεί και χορεύει με μεράκι.


Και ενώ η ώρα είχε περάσει και τα μέλη του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δαμασίου ετοιμαζόταν για την επιστροφή, στη σκηνή ανέβηκε ο Αντώνης Μπρασας με το κλαρίνο του και δείτε στο βίντεο τι ακολούθησε. 


Τέτοιες εκδηλώσεις με ανταλλαγή πολιτισμού, αλλά και με τις σχέσεις που αναπτύσσουν οι Σύλλογοι και τα μέλη τους, μόνο θετικές σκέψεις και αισιοδοξία μπορούν να αφήσουν σε τέτοιες δύσκολες εποχές για τη χώρα. Άλλωστε Θεσσαλοί και Πόντιοι έχουν αρκετά κοινά από τα αρχαία χρόνια όπως η κοινή καταγωγή (Αιολείς και Ίωνες) και μόνο τυχαία δεν είναι η αγάπη και η αβροσύνη μεταξύ των δύο μέχρι και σήμερα.



Πληροφορίες για το Άνω Ζερβοχώρι

Το Άνω Ζερβοχώρι (Τοπική Κοινότητα Ζερβοχωρίου - Δημοτική Ενότητα ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗΣ), ανήκει στον δήμο ΝΑΟΥΣΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΗΜΑΘΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “το Άνω Ζερβοχώριον”. Έδρα του δήμου είναι η Νάουσα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Άνω Ζερβοχώρι ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Ζερβοχωρίου, του πρώην Δήμου ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗΣ του Νομού ΗΜΑΘΙΑΣ.

Το Άνω Ζερβοχώρι έχει υψόμετρο 22 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 40,653524939 και γεωγραφικό μήκος 22,2129473177. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Άνω Ζερβοχώρι θα βρείτε εδώ.

Οι δενδροκαλλιέργειες και τα θερμοκήπια οπωροκηπευτικών, είναι οι κύριες δραστηριότητες της περιοχής.

Σας ευχαριστούμε για όλα και εύχομαι κάθε επιτυχία στον Πολιτιστικό σας Σύλλογο, να διοργανώνετε πάντα τέτοιες ωραίες εκδηλώσεις και ...εις το επανιδείν !!!


Σχόλια

  1. Γρήγορη δάνειο προσφορά
    Έχετε χρήματα ανησυχίες; Οικονομικά προβλήματα; Για Ψώνια για να το κάνετε; Χρέη να γεμίσει; Άλλα έργα; Και τα χρήματα σας, κανένα φόβο πια λείπει επειδή μας είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία σας. Θα έχετε το δάνειο που χρειάζεστε και σίγουρα θα βρείτε την ευτυχία.
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: justecoudray@gmail.com
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: justecoudray@gmail.com

    Ευχαριστώ και την ευχαρίστηση να σας διαβάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.