Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρόμος στους αγρότες για τις καταιγίδες με χαλάζι που προβλέπει η ΕΜΥ

Ξεσκέπαστο επάγγελμα και με το καιρό κόντρα , το μπορείς να περιμένεις λένε όσοι αγρότες έχουν πέσει και φέτος.  .. θύματα του καιρού.
Δεν πρόλαβαν οι αγρότες να µετρήσουν τις πληγές που προκάλεσε στην παραγωγή τους ο βαρύς χειμώνας με το -17 , ο παγετός με το -4 τον Απρίλιο, η σφοδρή χαλαζόπτωση του προηγούµενου µήνα καθώς και οι έντονες βροχοπτώσεις και βρίσκονται ξανά µπροστά σε νέα καταστροφή, εκείνη που προκάλεσε ο καύσωνας. 


Μετά τις προβλέψεις της ΕΜΥ για την επιδείνωση του καιρου με τις καταιγίδες που έφτασαν αλλά και με τις νέες χαλαζοπτώσεις που προέβλεψε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το άγχος στους αγρότες της χώρας είναι έκδηλο.

Όσα δεν κάηκαν έχουν "εγκαύματα και μώλωπες" που υποβαθμίζουν την ποιότητα στα φρούτα και τα κηπευτικά.

Μεγάλες ζημιές από το πρώιμο κύμα καύσωνα εντοπίζουν οι παραγωγοί και στα οπωροφόρα δέντρα, αλλά και στα κηπευτικά. Αχλάδια, μήλα, ροδάκινα και καρπούζια κυρίως στον Τύρναβο παρουσιάζουν εγκαύματα, που υποβαθμίζουν την ποιότητα των καρπών και τα καθιστούν μη εμπορεύσιμα.

Οι γεωπόνοι κάνουν λόγο για φαινόμενο εγκαύματος του δέντρου, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα όταν δέσει το φρούτο να εμφανίζει μώλωπες και μαυρίσματα, που μειώνουν την εμπορικότητά του. Σημειωτέον ότι τα ίδια αυτά τα δέντρα είχαν πληγεί για πρώτη φορά φέτος κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας τους, με τον παγετό που σημειώθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Την ίδια ώρα, εκφράζονται φόβοι για καταστροφές στις ελιές που ακόμα όμως δεν είναι εμφανείς, ενώ τονίζεται ο κίνδυνος να σημειωθεί και καρπόπτωση.


Κι ενώ οι αγρότες περιμένουν ακόμα να εξοφληθούν για παλιές αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου αναφέρει ότι «οι ζημιές στις υπαίθριες καλλιέργειες έρχονται να προστεθούν στα ήδη τεράστια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες».


Άοπλοι παραγωγοί στη δική τους «ξεσκέπαστη επιχείρηση»

«Φέτος, δυστυχώς, ο καιρός φαίνεται ότι «τα έβαλε» κυριολεκτικά µε τους αγρότες. Ιδιαίτερα στο νοµό Λαρίσης τον χειµώνα ενέσκηψαν παγετός και χιονοπτώσεις, τον Απρίλιο όψιµος παγετός και αρχές Ιουνίου βροχές και χαλάζι πρωτοφανούς όγκου και έντασης. Και σαν να µην έφθαναν όλα αυτά, όπως εκτιµά ο αγροτικός κόσµος, ήλθε και η χαριστική βολή από τον πρώιµο καύσωνα πριν από µερικές µέρες, όπου έπληξε ό,τι είχε γλιτώσει». Αυτό τονίζει ο βουλευτής Ν∆ Λάρισας Μάξιµος Χαρακόπουλος, µεταφέροντας την απογοήτευση των παραγωγών για τις απανωτές ζηµιές, την ανησυχία τους για την υπόλοιπη καλλιεργητική περίοδο, άλλα και την προσµονή τους στη στήριξη µέσω ΕΛΓΑ

Η πρόβλεψη του καιρού από την ΕΜΥ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ θα σημειωθεί νέα πτώση της θερμοκρασίας. Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 35 βαθμούς, ενώ στα βόρεια τους 32.
  • Ειδικότερα, η θερμοκρασία στη Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και την Στερεά από 21 έως 35 βαθμούς, στην Πελοπόννησο από 20 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 30 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 35 βαθμούς.


  • Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρεςΑύριο, Κυριακή, ο καιρός θα είναι φθινοπωρινός με έντονες καταιγίδες, μπουρίνια και χαλάζι στη βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά. Στα βόρεια η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς, όπως και στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία.Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς.Ανάλογο σκηνικό θα παρουσιάσει ο καιρός και τη Δευτέρα.Η θερμοκρασία θα βρίσκεται κάτω από τους 30 βαθμούς, ενώ ενδεχομένως να εκδηλωθούν καταιγίδες.Ακόμα, θα έχουμε μελτέμια που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
  • Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν:
  • 1. Αύριο, Κυριακή: Η Μακεδονία, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.

  • 2. τη Δευτέρα: Τις πρωινές ώρες η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική και νότια Πελοπόννησος.Καθ' όλη τη διάρκεια η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), η Εύβοια, η βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.
  • Επισημαίνεται ότι θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.
  • Αύριο, Κυριακή, ο καιρός θα είναι φθινοπωρινός με έντονες καταιγίδες, μπουρίνια και χαλάζι στη βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά. Στα βόρεια η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς, όπως και στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία.Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς.
  • Ανάλογο σκηνικό θα παρουσιάσει ο καιρός και τη Δευτέρα.

  • Η θερμοκρασία θα βρίσκεται κάτω από τους 30 βαθμούς, ενώ ενδεχομένως να εκδηλωθούν καταιγίδες.Ακόμα, θα έχουμε μελτέμια που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.


Η έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τη ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Χωρίς ποτέ να τρομοκρατεί τον κόσμο, ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, για μια ακόμη φορά, την προειδοποίηση που πρέπει για τη ραγδαία επιδείνωση του καιρού που βρίσκεται προ των πυλών...
Κυριακή και Δευτέρα περιοχές της Ελλάδας θα επηρρεαστούν από φαινόμενα, ίσως και σπάνιας έντασης για την εποχή και την περίοδο του καλοκαιριού που διανύουμε, με τον Σάκη Αρναούτογλου, καθώς η Κυριακή είναι και μια μέρα εξόδου, να ζητά από τον κόσμο να ενημερωθεί από τους επίσημους φορείς για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή που θα επιλέξουν να ταξιδέψουν.

Διαβάστε αναλυτικά στη γκάλερι ολόκληρη την προειδοποίηση του έμπειρου προγνώστη...


Περιμένουμε ακόμη και χιόνια !!!

 

Δείτε άλλη μια πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου 


Διαβάστε την ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό που περιμένουμε τις επόμενες μέρες




Πηγή : agronews και poseidon app

  1. Μάθετε τα νέα από το asteriosstelios.blogspot.gr
  2. Εγγραφείτε - subscribe  στο κανάλι μου (Asterios Stelios) στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο.
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios όπως και στο Instagram & Google+ (g+)
  4. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο
  5. Σχολιάστε ελεύθερα, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις ...αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.