Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οργή για την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Τιταρήσιο. Θανάσης Παιδής "κάθε κατεργάρης στον πάγκο του" (βίντεο αυτοψία)

Δε λένε να βάλουν μυαλό όσοι μόλυναν και συνεχίζουν να ρυπαίνουν τον Τιταρήσιο ποταμό. Για άλλη μια φορά το συγκεκριμένο ποτάμι έπεσε "θύμα" ασυνείδητων και
πολλοί κάνουν λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή που αποτελεί υγειονομική "βόμβα" για όλη τη Θεσσαλία.


Παρά τις συστάσεις, τις ποινές και τα πρόστιμα λοιπόν που έχουν επιβληθεί κατά καιρούς, σε όσους έχουν εντοπισθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ρυπαίνουν με απόβλητα το ποτάμι, ο Τιταρήσιος εξακολουθεί να ρυπαίνεται από ασυνείδητους που μπροστά στο κέρδος δεν σκέφτονται τις καταστροφικές συνέπειες των πράξεων τους σε όλο το οικοσύστημα.

Τα μαύρισμα και άφρισμα των νερών του ποταμού, όπως θα δειτε και στο αποκλειστικό βιντεο παρακάτω, σύμφωνα με τους ειδικούς, δείχνει λύματα και βοθρολύματα. Κάποιοι κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη μόλυνση του Τιταρήσιου ή Ξηριά μέχρι τώρα που θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία.


Μετά την έκταση που πήρε το θέμα με τη νέα μόλυνση του Τιταρήσιου ή Ξηριά, κλιμάκιο της περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκε την περιοχή και πήρε δείγματα από πολλά σημεία. Από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Υγιεινής και Περιβάλλοντος της περιφέρειας Θεσσαλίας από τον Τιταρήσιο, θα φανει το μέγεθος και το είδος της μόλυνσης του ποταμού καθώς οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Αυτα τα αποτελέσματα πάντως καθώς και η έκθεση της αυτοψίας, αναμένονται τις αμέσως επόμενες μέρες και εκτός των άλλων, αναμένεται να φωτίσουν και σε ποια κατεύθυνση να ψάξουν οι αρμόδιοι για τους υπεύθυνους, που πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά λένε με οργή οι κάτοικοι των περιοχών από όπου περνά το ποτάμι.


Εκτός του κλιμακίου της περιφέρειας Θεσσαλίας, στον Τιταρήσιο στο Δαμάσι, πήγε και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφεριακός σύμβουλος κύριος Αθανάσιος Παιδής που τόνισε πως η περιφέρεια έδρασε άμεσα και όταν βρεθούν οι υπεύθυνοι, θα πάει κάθε... κατεργάρης στον πάγκο του.

Δείτε το βίντεο από την αυτοψία στο ποτάμι, τις δηλώσεις του Αθανασίου Παιδή αλλά και τον πρώην πρόεδρο του Δαμασίου Γιάννη Ιωαννίδη που τα λέει "έξω από δόντια".


Όπως και να έχει πάντως, η κατάσταση αυτή με τη μόλυνση με απόβλητα του ποταμού, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους των δήμων Ελασσόνας, Ποταμιάς και Τυρνάβου, που ζητούν από τους αρμόδιους δράσουν άμεσα και να τιμωρήσουν όσους προκάλεσαν αυτή την οικολογική καταστροφή.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων της περιφέρειας θα βγουν σύντομα, αλλά όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια νέα ρύπανση που προκαλεί σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα καθώς από τα νερά του εμπλουτίζεται ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας της  ευρύτερης  περιοχής της Θεσσαλίας. Πουλιά, ψάρια, ζώα, καλλιέργειες και άνθρωποι ζουν από αυτό το ποτάμι και είναι κρίμα να το καταστρέφουν όσοι είναι ατομιστές και σκέφτονται μόνον τη ζωή τους και την τσέπη τους. 


Πάντως όπως υποστηρίζουν όλοι όσοι ζουν δίπλα στον Ξηριά, αυτή τη φορά η ρύπανση και μόλυνση του ποταμού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού όπως φαίνεται δεν περίμεναν καν να κατεβάσει πολύ νερό το ποτάμι για να εξαφανιστούν γρηγορότερα οι ... βρωμιές τους, μια πάγια τακτική που εφαρμόζουν μέχρι τώρα.

Κώστας Αγοραστός : Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ρυπαίνει το περιβάλλον και η νομοθεσία θα εφαρμοστεί για τους υπεύθυνους.

Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κύριος Κώστας Αγοραστός ζήτησε από τα στελέχη της περιφέρειας να εντοπισθούν οι εστίες  μόλυνσης του ποταμού και να εφαρμοστεί η νομοθεσία. 


Παράλληλα ο περιφεριάρχης απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Θεσσαλίας να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες όταν γίνονται  μάρτυρες τέτοιων καταστάσεων που βλάπτουν το περιβάλλον. "Κάναμε αγώνα να αναδείξουμε  ως πράσινη περιφέρεια τη Θεσσαλία. Το περιβάλλον  είναι το σπίτι μας.  Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να ρυπαίνει το περιβάλλον"  επεσήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας  Αγοραστός. Πάντως και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης επεσήμανε ότι θα γίνει ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία.

*** Θα ακολουθήσει και νέο ρεπορτάζ με νέα βίντεο και περισσότερες δηλώσεις.

  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε μεστο Facebook.   https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210.gmail. com
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.