Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βαριές "καμπάνες" και πρόστιμα περιμένουν τους υπεύθυνους για τη ρύπανση του Τιταρήσιου. Δείτε τι έδειξαν οι έλεγχοι (βίντεο)

Οι έλεγχοι τη περιφέρειας Θεσσαλίας στον μολυσμένο Τιταρήσιο έφεραν στο φως τις πηγές της πρόσφατης ρύπανσης του ποταμού.
Από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Υγιεινής και Περιβάλλοντος της περιφέρειας Θεσσαλίας στις αρχές της εβδομάδας στον Τιταρήσιο, έδειξαν το είδος της μόλυνσης του ποταμού και πλέον μένει να μάθουμε το μέγεθος καθώς το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την αποκατάστασή του.


Αστικά απόβλητα, απόβλητα τυροκομείων και κτηνοτροφικών μονάδων, αλλά και στέμφυλα ευθύνονται τελικά για την πρόσφατη περιβαλλοντική επιβάρυνση των νερών του Τιταρήσιου ποταμού και των παραποτάμων του, όπως πρoέκυψε από τους σαρωτικούς ελέγχους που διενήργησαν μικτά κλιμάκια της Περιφέρειας, με αφορμή την περιβαλλοντική ρύπανση που σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με πηγές από την Περιφέρεια η πηγή της μόλυνσης εστιάζεται λίγο πιο πάνω από το φράγμα του Αγιονερίου και οι υπεύθυνοι αυτής της ρύπανσης του ποταμού θα τιμωρηθούν σύμφωνα με το νόμο καθώς και με το μέγεθος και το είδος της ρύπανσης που προκάλεσαν.

Εκτός του κλιμακίου της περιφέρειας Θεσσαλίας που πήρε δείγματα από πολλά σημεία στον Τιταρήσιο στο Δαμάσι, πήγε και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφεριακός σύμβουλος κύριος Αθανάσιος Παιδής που τόνισε πως η περιφέρεια έδρασε άμεσα και όταν βρεθούν οι υπεύθυνοι, θα πάει κάθε... κατεργάρης στον πάγκο του. 


Μάλιστα κύριος Παιδής απαντά στις καταγγελίες της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστηκάλλο πώς "είμαστε η πιο πράσινη Περιφέρεια και αυτό τα λέει όλα"

Δείτε το βίντεο από την αυτοψία στο ποτάμι, τις δηλώσεις του Αθανασίου Παιδή αλλά και τον πρώην πρόεδρο του Δαμασίου Γιάννη Γκανά που τα λέει "έξω από δόντια".


Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού στην «Ε» «με την ολοκλήρωση των ελέγχων και τον εντοπισμό των παραβάσεων θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον καταλογισμό προστίμων, τα οποία επιβάλλονται βάσει αλγορίθμου (συγκεκριμένου συστήματος), διευκρινίζοντας ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι αυστηρή απέναντι στις πιστοποιήσεις που θα γίνουν, αλλά και στους ρυπαντές, αφού το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και οφείλουμε όλοι να το προστατεύσουμε. Θέλουμε να στηρίξουμε την παραγωγή, αλλά προέχει η προάσπιση του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας».


Οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Περιφέρειας ξεκίνησαν την Τρίτη, συνεχίστηκαν Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ χθες Παρασκευή ορισμένες επιχειρήσεις επανελέγχθηκαν, προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμόρφωσή τους στους κανόνες λειτουργίας. Το «λάθος» που έκαναν οι παραβάτες και από το οποίο προδόθηκαν είναι ότι το βράδυ της Κυριακής ανέμεναν, σύμφωνα και με τις μετεωρολογικές προβλέψεις να βρέξει αρκετά, ώστε τα βρόχινα νερά να μεταφέρουν μακριά τα απόβλητα και τα λύματα που απελευθέρωσαν μεσημέρι και απόγευμα Κυριακής.

Τελικά η βροχή δεν ήταν αρκετή, τα νερά δεν απομακρύνθηκαν κι έτσι η εικόνα του Τιταρήσιου, με τα αφρισμένα νερά, τα σημεία μαύρου χρώματος κατά μήκος του ποταμού και η έντονη δυσοσμία ανησύχησε τους κατοίκους σε Ελασσόνα, Δαμάσι και Τύρναβο.

Πηγή : ελευθερία

  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε μεστο Facebook.   https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210.gmail. com
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.