Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πολύ σκληρός για να πεθάνει" ο Φαλανιακός κόντρα στο Δαμασιακό, που έπεσε πάνω στον καταπληκτικό τερματοφύλακα Μπιμπλιτζή (φώτο + βίντεο)

Πάνω σε ένα καταπληκτικό τερματοφύλακα έπεσε ο Δαμασιακός στη Φαλάνη. Ο Μπιμπλιτζής έβγαλε τα άπιαστα και είπε όχι σε αρκετές πολύ καλές προσπάθειες για γκολ, που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι σε ένα ματς που ο Φαλανιακός έδειξε πως είναι ..."πολύ σκληρός για να πεθάνει". Αγωνία στο Δαμασιακό 
για τον τραυματισμό του Βασίλη Λόλα στο 85'.


Το ματς

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή, ιδανικές για ποδόσφαιρο. Αρκετός και ο κόσμος και των δυο ομάδων, που βρέθηκε στο γήπεδο της Φαλάνης για να δει την αναμέτρηση για τη 18ης αγωνιστική της Α' ΕΠΣ Λάρισας De-Tox το Σάββατο 27/1/2018.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όμορφα στιγμιότυπα πριν την έναρξη του αγώνα καθώς και την είσοδο των ομάδων στο γήπεδο.


Οι γαλανόλευκοι επέστρεψαν στις καλές εμφανείς, έβγαλαν πάθος, δημιούργησαν αρκετές σημαντικές ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονα αλλά ήταν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και ο ...νόμος του ποδοσφαίρου έκανε την εφανιση του ως φυσικό επόμενο.  "Όποιος χάνει ευκαιρίες λένε, στο τέλος τρώει γκολ" και έτσι έγινε. 


Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και πάλι σε στημένη φάση ο Φαλανιακός προηγήθηκε με γκολ από καραμπόλα που σημείωσε ο Ιωαννίδης. Ο Δαμασιακός όμως δεν είπε την τελευταία του κουβέντα , έβγαλε εγωισμό και ισοφάρισε. Ο Στέφανος Σουγλής πέρασε στις θέσεις της επίθεσης στα τελευταία λεπτά και δεν άργησε να κάνει αυτό που ξέρει καλά... να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο ΑΟΔ που χρησιμοποίησε ως αλλαγή τα δυο νεα του μεταγραφικά απόκτημα τους Τσεκούρα και Μούτσιο(θετική εμφάνιση), είχε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ αλλά τελικά το ματς στη Φαλάνη έληξε ισόπαλο με 1-1.


Φαλανιακός και Δαμασιακός πήραν από έναν βαθμό, σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενοι ήταν εμφανώς καλύτεροι και ειχαν αρκετές κλασσικές ευκαιρίες, απέναντι όμως στον νεαρό 19χρονο τερματοφύλακα Μπιμπλιτζή ο οποίος έκανε πολύ σημαντικές αποκρούσεις και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του μέχρι το 80'. Εντυπωσιακές αποκρούσεις και μπλοκαρίσματα και από τον κιπερ του Δαμασιακού, Δημήτρη Μιγδάνη που στο δεύτερο ημίχρονο έσωσε αρκετές φορές την ομάδα του που είδε τον Φαλανιακό να "του κλέβει την μπουκιά μέσα από το στόμα"με την εμφάνισή του.


Α' ημίχρονο

Καλύτερος ο Δαμασιακός, πιο ορεξάτος μπήκε στο παιχνίδι και πιο επιθετικός και το έδειξε με το καλημέρα.
Στο 7’ καλό σουτ του Λόλα μετά από πάσα του Τσιάλτα, υποχρέωσε τον Μπιμπλιτζή να διώξει σε κόρνερ.
Στο 24’ ο Ραπτοτάσιος έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Σουγλή Κ., που από κοντά πλάσαρε, αλλά απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας.
Στο 34’ ο Λόλας έδωσε στο Ραπτοτάσιο τη μπάλα, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακας που και πάλι έδιωξε ο με τα πόδια.
Στο 39' ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε φάουλ για τη Φαλάνη, όμως τη μπάλα μπλόκαρε ο Μιγδάνης.
Δείτε στο βίντεο τα καλύτερα στιγμιότυπα του πρώτου ημιχρόνου με τις πολύ καλές ευκαιρίες του Δαμασιακού και τις εντυπωσιακές αποκρούσεις του Μπιμπλιτζή.


Β' ημίχρονο

Στην επανάληψη οι ομάδες μπήκαν νωθρά με την πρώτη ευκαιρία να είναι και πάλι του Δαμασιακού που σταμάτησε και πάλι ο Μπιμπλιτζής. Στο 56’ ο Λόλας έβγαλε τη σέντρα για τον Λούτσο που μπήκε από δεξιά στη περιοχή, σούταρε και μπλόκαρε και πάλι εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας.
Στο 61' Φάουλ του Λόλα στη αγκαλιά του Μπιμπλιτζή.

ΓΚΟΛ 1-0

Στο 62’ οι Δαμασιώτες ..."τραγούδησαν" για την ομάδα τους το "στο ίδιο έργο θεατές" για 5η ή 6η φορά στο φετινό πρωτάθλημα
Ο Μαχαίρας σούταρε από δεξιά, ο Μιγδάνης απέκρουσε σε κόρνερ ενώ στη συνέχεια ο Λυγούρας Β. πήρε τη κεφαλιά από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Βαρσάμης, απέκρουσε προσωρινά ο τερματοφύλακας του ΑΟΔ, έγινε σουτ σταμάτησε στο σώμα του Μπακαΐμη και στην επαναφορά ο Ιωαννίδης με προβολή έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους.

Στο 67’ ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε το φάουλ, ο Λεσάϊ πήρε την κεφαλιά, μεγάλη απόκρουση από τον πολύ καλό Μιγδάνη που έσωσε και πάλι για την ομάδα του.
Στο 75’ ο Σουγλής Κ. από δεξιά,  έβγαλε τετ α τετ τον Λόλα, αυτός έκανε το σουτ και πάλι έδιωξε με τα πόδια ο Μπιμπλιτζής.

ΓΚΟΛ 1-1
Στο 80’ η λύτρωση για το Δαμασιακό που μετά το γκολ που δέχθηκε και την αρχική παγωμάρα, κατέφερε να φέρει το ματς στα ίσα, όταν ο Δούκας έκανε πολύ ωραία σέντρα και ο Στέφανος Σουγλής με σουτ κεραυνό στην απέναντι γωνία έκανε το 1-1.
Εντυπωσιακός ο πανηγυρισμός του 1ου σκόρερ του ΑΟΔ και ενδεικτικός... με έκφραση επιτέλους κάποιος κατάφερε να νικήσει τον Μπιμπλιτζή.

Στο 81' , ενα λεπτό αργότερα δηλαδή, ο σκόρερ Σουγλής Σ. έκανε πολύ ωραίο σουτ, εντυπωσιακή απόκρουση και πάλι από τον Μπιμπλιτζή σε κόρνερ.
Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά πήρε μια άγρια ομορφιά με την μπάλα να πάει πάνω – κάτω στις δύο αντίπαλες περιοχές.
Στο 84' το σημείο που ο Βασίλης Λόλας έπεσε έξω από τη περιοχή όταν πήγε να στρίψει και άκουσε ένα ήχο από το γόνατό του. Αποχώρησε υποβασταζόμενος όπως θα δείτε στο βίντεο, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει γνωστό το μέγεθος του τραυματισμού του.
Στο 85’ ο σκόρερ Σπύρος Ιωαννίδης απέναντι από τον Μιγδάνη δεν μπόρεσε να ευστοχήσει.
Στο 90' στην τελευταία καλή στιγμή για τον Φαλανιακό, το σουτ από τον Βαρσάμη, έδιωξαν προσωρινά οι αμυντικοί, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ
1-1 ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ

Δείτε στο παρακάτω βίντεο του δευτέρου ημιχρόνου, τα γκολ και τις εντυπωσιακές φάσεις των δύο ομάδων.


Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς): Μπιμπλιτζής, Μαχαίρας, Βαρσάμης, Πανταζής Η. (46’ Φατούρας), Πανταζής Γ., Μπλέντι, Λυγούρας Β., Λεσάϊ, Ιωαννίδης, Παπαγεωργίου (77’ Στατήρης), Λυγούρας Χ. (23’ λ.τ. Πανταζής Μ., 85’ λ.τ. Τσακνάκης).


Δαμασιακός (Νίκος Χρόνης): Μιγδάνης, Ραπτοτάσιος, Μπακαϊμης (77’ Μούτσιος), Ντόκος, Μόκας, Μουσιάρης (55’ Δούκας), Τσιάλτας (65’ Τσεκούρας), Σουγλής Σ., Λόλας (85’ λ.τ. Βίδρας), Λούτσιος, Σουγλής Κ.


Τελικοί τα ματς μέχρι το τέλος και για τις δύο ομάδες 

Πολύ σημαντικές δηλώσεις έκαναν μετά το τέλος του αγώνα οι δύο προπονητές με αποδέκτες κυρίως τους ποδοσφαιριστές τους. Ο Τάσος Μπεριτζάς του Α.Σ. Φαλανιακός τόνισε πως όλα τα ματς είναι τελικοί και ο Νίκος Χρόνης του Α.Ο. Δαμασιακός, εκδήλωσε την επιθυμία του οι παίκτες του να είναι πιο τακτικοί στις προπονήσεις.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τους δύο προπονητές να τα λένε "έξω από τα δόντια.


Οι Διαιτητές στο... μικροσκόπιο

1ος Αγγελούλης,
Βοηθοί Μακρής - Χασιώτης.


Ίσως η καλύτερη διαιτησία που είδα φέτος σε 18 αγωνιστικές. Οι διαιτητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις. Σε μια από αυτές στο τελευταίο 20λεπτο ο Μακρής έκοψε οριακά με οφσάιντ τον Στέφανο Σουγλή που έβγαινε σε πολύ καλή θέση για γκολ. Μια απόφαση που έφερε γκρίνια στην εξέδρα και στον παίκτη που μετά τη λήξη του αγώνα ήταν σίγουρος πως δεν ήταν οφσαιντ και αυτή είναι και η δική μου αίσθηση που ήμουν εκεί δίπλα.


Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣΛ DeTox

Δόξα Βλαχογιαννίου - Λάρισα 2012 0-0
Δωτιέας Αγιάς - Ηρακλής Λάρισας 2-1
Φαλανιακός - Δαμασιακός 1-1
Τύρναβος 2005 - Οικονόμος Τσαριτσάνης 1-1
ΠΟ Ελασσόνας - Δόξα Αργυροπουλίου 4-0
Αετός Αμυγδαλέας - Σμόλικας Φαλάνης 0-1
ΑΕ Βουναίνων - Δήμητρα Γιάννουλης 3-1
Αστραπή Ν. Πολιτείας - Κίσσαβος Συκουρίου 0-3
Η Βαθμολογία σε 18 αγώνες

1. Οικονόμος Τσαριτσάνης 40
2. Ηρακλής Λάρισας 40
3. Σμόλικας Φαλάνης 34
4. Αετός Αμυγδαλέας 30
5. Κίσσαβος Συκουρίου 29
6. ΠΟ Ελασσόνας 29
7. Δόξα Αργυροπουλίου 28
8. Δωτιέας Αγιάς 26
9. Δαμασιακός 24
10. Λάρισα 2012 24
11. Δήμητρα Γιάννουλης 23
12. Τύρναβος 2005 19
13. Βούναινα 19
14. Φαλανιακός 16
15. Δόξα Βλαχογιαννίου 15
16. Αστραπή Νέας Πολιτείας 5

19η αγωνιστική
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
15:00

Λάρισα 2012 - Δωτιέας Αγιάς
Δόξα Βλαχογιαννίου - Φαλανιακός
Ηρακλής Λάρισας - Τύρναβος 2005
Δαμασιακός - ΠΟ Ελασσόνας
Οικονόμος Τσαριτσάνης - Αετός Αμυγδαλέας
Δόξα Αργυροπουλίου - ΑΕ Βουναίνων
Σμόλικας Φαλάνης - Αστραπή Ν. Πολιτείας
Κίσσαβος Συκουρίου - Δήμητρα Γιάννουλης

  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε μεστο Facebook.  https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210.gmail. com
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.