Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Μακεδονία είναι ελληνική - Ο απολογισμός του συλλαλητηρίου ( βίντεο + φώτο )

Βούλιαξε η Θεσσαλονίκη από τη λαοθάλασσα που συγκεντρώθηκε για τη Μακεδονία και μαζί βούλιαξαν και τα σχέδια όσων νόμιζαν πως οι Έλληνες κοιμούνται αναπαυτικά στον καναπέ και πως δεν θα ενωθούν πότε... αλλά γελάστηκαν.

Για 500.000 συμμετέχοντες έκαναν λόγο οι διοργανωτές, κοντά στο 1.000.000. λέγανε οι παλιότεροι που έζησαν και το 1ο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία το 1992.


Πούλμαν με διαδηλωτές έμειναν εγκλωβισμένα στα Μάλγαρα 
Τι είπαν οι ομιλητές
Ποιοι πολιτικοί έδωσαν το «παρών»
Επεισόδια με αυτοαποκαλούμενους αντεξουσιαστές και αναρχικούς
Τι είπε η αστυνομία 

Περίπου 500.000 κόσμου, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 21/1 στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για το όνομα των Σκοπίων.


Με μετρήσεις ειδικών τόπογράφων για βγάλουμε το σωστό αριθμό των συμμετεχόντων, κάποιοι είπαν 400 -800 χιλιάδες, με σύγκριση από παλιές ομιλίες πολιτικών κάποιοι είπαν πως ήταν  700.000-1 εκατομμύριο, ενώ σύμφωνα με όσους πήραν δεδομένα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είπαν πως το δίκτυο της  cosmote σηκώνει 1 εκατομμύριο συσκευές, της Vodafone 500.000 ταυτοχρόνως και της wind 300.000. Οπότε με το δεδομένο πως όλοι στο συλλαλητήριο δεν είχαν σήμα μάλλον κοντά στα 2 εκατομμύρια τηλεφωνικές συσκευές βρισκόταν στο σημείο ενεργές. Άρα αν όλοι είχαν από 2 κίνητρα (που δεν έχουν όλοι 2 κινητά) τότε όσοι συγκεντρωθήκαμε στο συλλαλητήριο ξεπεράσαμε το 1 εκατομμύριο.


Ένα μεγάλο και ηχηρό χαστούκι 

Από όλα ταυτά μέρη και όλες τις γωνίες της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό ξεκίνησαν οργανωμένα με λεωφορεία ή και με μεμονωμένα με ΙΧ, για τη Θεσσαλονίκη και το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.


Εμείς ξεκινήσαμε από το Δαμάσι στις 9 το πρωι. Παραλάβαμε κόσμο από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα, Γόνους, Μακρυχώρι και Στόμιο και λίγο πριν τις 12:00 είμασταν εκεί όπου κοντά ένα εκατομμύριο Έλληνες έδωσαν δυναμικό παρόν φωνάζοντας "η Μακεδονία είναι Ελληνική"


Δείτε το βίντεο από το λεωφορείο μας και την άφιξη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 


Το χρονικό του συλλαλητηρίου 

Αρχικά, στη μια το μεσημέρι, οι διοργανωτές της εκδήλωσης έλεγαν ότι περίπου 100.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στο Λευκό Πύργο, λαμβάνοντας μέρος στο συλλαλητήριο. Περίπου στις 15:30, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ανέρχονταν στους 500.000!


Πολλά πούλμαν με πολίτες που ήθελαν να φτάσουν στην συγκέντρωση, «κόλλησαν» στα διόδια των Μαλγάρων. Πηγές των διοργανωτών ανέφεραν ότι στη Θεσσαλονίκη περισσότερα  από 1.300 πούλμαν απ' όλη την Ελλάδα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, χώρια πόσοι έφτασαν μεμονωμένα ή με τραίνα και ΚΤΕΛ. «Να ανοίξουν τα Μάλγαρα, να διευκολύνουν τον κόσμο να έρθει εδώ» ήταν η έκκληση που απηύθυνε από το βήμα του συλλαλητηρίου στην Ελληνική Αστυνομία ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.

Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο εκτείνονταν σε μια απόσταση περίπου 5-6 χιλιομέτρων, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το Λευκό Πύργο, το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς μέχρι το Μέγαρο Μουσικής.



Στρατηγός Φράγκος κατά Τσίπρα: Πήγε κατευθείαν στο μηδέν...

Στο συλλαλητήριο μεταξύ άλλων εκφώνησε ομιλία ο στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος, πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Ο κ. Φράγκος επέκρινε τον πρωθυπουργό για τη δήλωση του ότι είναι "μίσος Μακεδόνας", την οποία ο κ. Τσίπρας συνόδευσε από την εκτίμηση ότι δεν είναι παράλογη μια σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. «Είναι μισοί Μακεδόνες γιατί θέλουν σύνθετη ονομασία... Γιατί πήγαν κατευθείαν στο μηδέν και δεν είπαν εμείς δεν υποχωρούμε με τίποτα» τόνισε ο Φραγκούλης Φράγκος και πρόσθεσε: «Θα μας βρουν μπροστά τους, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Δεν είμαστε έρμαια, δεν θα μας κάνουν αυτοί ό,τι θέλουν». «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» είπε ο στρατηγός Φράγκος που έκανε λόγο για γυφτοσκοπιανούς.


Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ και των ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα, βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μεταξύ των οποίων η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος με ομιλία του οποίου ξεκίνησε το συλλαλητήριο στις 14:15.


«Ομολογία Εθνική πίστεως», χαρακτήρισε το συλλαλητήριο, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, η Ελλάδα είναι Μακεδονία», τόνισε.

Για παραχάραξη της ιστορίας, έκανε λόγο ο πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Χρήστος Τοπαλίδης. «Δεν είναι τυχαίο το ότι λαμβάνει χώρα για την Μακεδονίας μας. Πρέπει να διατρανώσουμε την βούλησή μας να σταματήσουμε την οποιαδήποτε παραχάραξη της ιστορίας μας», ανέφερε.

«Αγωνιστικό χαιρετισμό» απηύθυνε ο παπά -Ανδρέας Κεφαλογιάννης από τα Ανώγεια της Κρήτης. «Φωνάζουμε δυνατά πως η Μακεδονία είναι Ελληνική και είναι μια και αδιαπραγμάτευτη», ανέφερε.


Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «Ελλάς -Ελλάς Μακεδονία», «Όχι στη διπλή ονομασία - Όχι σε νέα προδοσία» και τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή». Από τα μεγάφωνα ακούγονται τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
Ελληνικές σημαίες ανέμιζαν, ενώ πολλοί από τους συμμετέχοντες φορούσαν παραδοσιακές στολές και χόρευαν υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών.

Εντυπωσιακό είναι ωστόσο και το γεγονός ότι ομάδα πολιτών κατέφθασε στον Λευκό Πύργο με αλιευτικά σκάφη.
Κρατώντας ελληνικές σημαίες οι επιβαίνοντες στα σκάφη, τα πλοιάρια και τις βάρκες  χαιρέτισαν τον κόσμο στην προκυμαία που ανταπέδωσε με χειροκροτήματα.


Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου πάντως αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί είχαν κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καμάρα. Τα επεισόδια δεν έλειψαν σε διάφορα σημεία.
Καμάρα,  Ναυαρίνου, Λεωφόρος Στρατού, πίσω από την εξέδρα στο συλλαλητήριο και σε αρκετά ακόμη σημεία στο κέντρο οι αντεξουσιαστές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς και άλλους πολίτες που ήταν αντίθετοι με την αντισυγκέντρωση τους.
Αυτό πάντως που προκάλεσε πολύ αρνητικά σχόλια ήταν η δήλωση της αστυνομίας (μάλλον καλύτερα του αρμόδιου υπουργείου) πώς οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο δεν ξεπέρασαν τους 90.000 σε σημείο που συνδικαλιστές αστυνομικοί  επέκριναν και οι ίδιοι αυτή τη δήλωση της αστυνομίας.


Παρά το συντονισμένο "πόλεμο" το συλλαλητήριο νίκησε και έστειλε πολλαπλά μηνύματα  εντός και εκτός συνόρων.

Προσπάθησαν να κρύψουν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, δεν τα κατάφεραν...
Προσπάθησαν να μας σταματήσουν να φτάσουμε εκεί, δεν τα κατάφεραν...
Προσπαθούν να μας βαφτίσουν χρυσαυγήτες, δεν τα κατάφεραν...
Προσπάθησαν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να υποβαθμίσουν τη δυναμική του συλλαλητηρίου, δεν τα κατάφεραν...
Προσπαθούν να μας χαρακτηρίσουν όλους ακροδεξιους, δεν τα κατάφεραν...
Προσπάθησαν να "νεκρώσουν" τις τηλεπικοινωνίες να μην ακούσει ο κόσμος τη φωνή μας, δεν τα κατάφεραν...
Προσπαθούν να μειώσουν τον τεράστιο όγκο μας και το δυναμικό παρόν μας ενωμένοι ως Έλληνες κάτω απ την σημαία μας, δεν τα κατάφεραν...
Λένε πως όσοι και να είμασταν, ότι κι αν ζητήσαμε και απαιτούμε,  δεν τους επιρρεάζει και δεν έχει σημασία για τις διαπραγματεύσεις, θα το δούμε αυτό...
Λένε πολλά απ τον τρόμο τους, επειδή μας είδαν όλους μαζί ενωμένους με δυνατή φωνή!!!
Λένε ...λένε ...& θα ξαναπούνε, θα προσπαθούν. .. θα ξαναπροσπαθούν, αλλά το μόνο που μας δείχνουν είναι πως μας φοβούνται! !!
Η νίκη μας είναι μεγάλη όπως και οι κωλοτούμπες της επόμενης μέρας,  πολιτικών - εκκλησίας και καναλιών... 
Η ισχύς εν τη ενώσει λέει ένα γνωμικό, για αυτό μας τρέμουν, όσοι μέχρι τώρα αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς!!!
Όλοι μαζί κι ακόμα περισσότεροι στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα στις 4 Φεβρουαρίου να δούμε ποιος είναι τι και ποιος τελικά μας ακούει! !!
Αυτοί μας κυβερνούν. ..και εμείς τους στείλαμε εκεί, για πόσο ακόμα αδέρφια ???
Η Μακεδονία είναι Ελληνική και η Ελλάδα των Ελλήνων! !!

Πηγή : Το παραπάνω κείμενο αποτελεί άθροισμα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας βγαίνει πώς περισσότερα από 1.750.000 κινητά τηλέφωνα ήταν στο συλλαλητήριο!!!

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου έπεσαν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ή επίτηδες έριξαν τις τηλεπικοινωνίες ;;;
Μίλησα με φίλους τεχνικούς των 2 από τις 3 εταιρείες...
Τα συστήματα έπεσαν λόγω υπερφόρτωσης...καμία σχέση με δολιοφθορά...
Όμως της μιας εταιρείας τα συστήματα υποστηρίζουν 500.000 ταυτόχρονους χρήστες και 250.000 της άλλης, ενώ η τρίτη εταιρεία έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, αλλά έπεσαν και αυτής...
Τουτέστιν στην περιοχή του Λευκού Πύργου υπήρχαν ταυτόχρονα πάνω από 1.750.000 συσκευές...
Αν υποθέσουμε ότι οι κάτοικοι, βολταδόροι κλπ είναι ας πούμε 1 μύριο, τότε μιλάμε για 750.000 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ανθρώπους που ήταν στο συλλαλητήριο.

Πηγή : Το παρπάνω κείμενο αποτελεί ανάρτηση στο Facebook του Ζαχαρία Μυτιληνιού που γράφει άρθρα σε σαιτ. 


Για να μην ξεχασουμε ποτε τι διαδραματίστηκε στο συλλαλητήριο 

1. Ζωντας σε συνθηκες επιλεκτικης ωραιοποιημενης  χουντας, τα τηλεοπτικα καναλια αδιαφορησαν εμετικα για ενα τοσο σημαντικο και μεγαλειωδες συλλαλητηριο. (Τελικα πολυ καλα ειχε κανει ο Σαμαρας οταν εριξε μαυρο στην ΕΡΤ).  Ακομη και η ΕΡΤ3 στην πολη μας επαιζε αηδιες ως συνηθως και μας προκαλεσε.....
2. Στα διοδια των Μαλγαρων απεκλεισαν για αδιευκρινιστους λογους 250 πουλμαν που μετεφεραν διαδηλωτες.
3. Η ανακοινωση της Ελλας σχετικα με 90.000 διαδηλωτες σαφως ηταν επιβεβλημενη και ελεγχομενη απο το κεντρο των Αθηνων. Οσοι απο παλια εμπλεκονταν με κομματικες συγκεντρωσεις γνωριζουν οτι:
για να γεμισει εστω και αραια η παλαια παραλια (απο το λιμανι μεχρι τον λευκο πυργο) χρειαζεται περιπου 80.000 κοσμος, για το μετωπο απο τον λευκο πυργο μεχρι το Μακεδονια Παλλας και μπροστα απο το αγαλμα του Μ. Αλεξανδρου περιπου 150.000 και απο το
Μ. Παλλας εως το Μεγαρο Μουσικης ακομη 50.000,  και ολοι αυτοι σε αραιη παραταξη.
Αρα σιγουρα ο κοσμος ηταν πανω απο 300.000, αγνωστο ποσος.
4. Ολοι οι βορειοελλαδιτες βουλευτες των κομματων, πλην των κυβερνοντων, ηταν εκει παροντες, πλην ομως της πλειοψηφιας των Αθηναιων συναδελφων τους, οι οποιοι παραδοσιακα μας εχουν γραμμενους και κανουν την βρωμικη δουλεια σε σχεση με την πατριδα (ολες οι μιζες και ολα τα λεφτα παραδοσιακα στην Αθηνα πηγαινουν), και τωρα βρισκονται στριμωγμενοι και  σε συγχυση,  διοτι παρολο τον πολεμο που εκαναν στην διοργανωση,το συλλαλητηριο ηταν μαγαλειωδες.
5. Επι ωρες μπλοκαραν το σημα και τα δεδομενα στα κινητα,  στην περιοχη που εξελισσοταν η συγκεντρωση, προς αποφυγη ζωντανης μεταδοσης των διαδραματιζομενων.
6. Οι πολιτικοι αρχηγοι αυτων των κομματων που μπορουν να συμμετασχουν σε σχηματα εξουσιας  και βγηκαν να μιλησουν,  απλα ψελισαν παπαριες, ανοησιες και αοριστιες και αλληλοκατηγορηθηκαν.
7. Εαν γινει κατι αντιστοιχο και στην Αθηνα απλα οι κυβερνωντες πρεπει να φυγουν βραδυ, και αυτοι αλλα και οι επομενοι που θα σκεφτουν με τον ιδιο τροπο λυσεις.
8. Εμεις δεν εχουμε καμια πιεση και οφελος να κανουμε οποιαδηποτε παραχωρηση στους γειτονες. Εκεινοι πιεζονται να βρεθει μια λυση μηπως και μπορεσουν να ξεφυγουν απο την ανεχεια, την απομονωση και τις συνθηκες γυφτιας που βιωνουν.
8. Εαν οι πολιτικοι μας ειναι μαγκες και δικαια πληρωνονται απο εμας και βρισκονται στην βουλη, για να πιεσουν ας αποφασισουν κλεισιμο των συνορων για 3 μηνες με την γειτονικη χωρα ωστε και τα καζινο τους να γονατισουν, και το εμπορικο τους ισοζυγιο να πατωσει, αλλα και το ΑΕΠ τους να παθει καθιζηση. Μετα ας ερθουν να διαπραγματευτουμε.
9. Και στο φιναλε οταν ερχεται οποιοσδηποτε πολιτικος στην Θεσσαλονικη, πρεπει να γνωριζει οτι οφειλει να σεβεται, να σεβεται τον κοσμο, να σεβεται τα παιδια μας, να σεβεται την ιστορια μας και τον πατριωτισμο μας.

Πηγή : Το παραπάνω κείμενο είναι ανάρτηση στο Facebook, ενός ανθρώπου της μουσικής και του πολιτισμού. Ο μαέστρος ο Νίκος Νικολαΐδης που έβγαλε τεράστιους καλλιτέχνες , έγραψε τα παραπάνω λίγο μετά το συλλαλητήριο. 



Η κωλοτούμπα των καναλιών την επόμενη μέρα και η αδιαφορία τις προηγούμενες 

Είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κανείς με ένα συλλαλητήριο, (για τους δικούς τους λόγους και τα δικά του συμφέροντα) δε μπορεί, ειδικά όταν ορίζεται ως "ΜΜΕ" να αγνοεί το μόνο σημείο της χώρας που βράζει ο τόπος και χιλιάδες Ελλήνων ενωμένοι φωνάζουν για κάτι που είναι υπέρ της Ελλάδας.
Υποτιθεται οτι τα ΜΜΕ υπαρχουν πρωτιστως για να υπηρετουν την ΕΙΔΗΣΗ!!!και τα δικά μας ΜΜΕ "δεν πήραν είδηση" τι γίνεται στον Λευκό Πύργο και όλη τη Θεσσαλονίκη !!!
Αισχροί και προκλητικοί !!!
Ντροπή σε όλους !!!
Απ την άλλη όμως, δικό σας είναι το "μαγαζί" εσείς αποφασίζετε τι θα παίξει στις ειδήσεις και τι όχι και ο κόσμος με το τηλεκοντρόλ στο χέρι μπορεί να επιβραβεύσει ή να καταδικάσει.  Άντε με τα ιδιωτικά λες, δικές σας είναι οι εταιρείες (έστω και με δημόσιες συχνότητες) όμως, τι να πει κανείς για τα κατ επιβολή συνδρομητικά κανάλια της Δημόσιας τηλεόρασης ;;;


Αυτά που ακόμα και για το ρεύμα στο χωράφι, μου παίρνουν λεφτά για ΕΡΤ; ;;
Αυτά τι δικαιολογία έχουν και εξαφάνισαν το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ;;; Εσείς στην ΕΡΤ3 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία τι δικαιολογία έχετε βρε (πώς να σας χαρακτηρίσω ) που έχετε στις τάξεις σας δημόσιους υπαλλήλους - δημοσιογράφους που πληρώνουμε εμείς και καλούν τον κόσμο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πάνε στην αντισυγκέντρωση των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών; ;; Γιατί συνάδελφε εμείς που πήγαμε εκεί μα φωνάξουμε για δίκαια της χώρας είμαστε φασίστες? ?? Δεν ντρέπεσαι καθόλου τι χοντράδα  (τουλάχιστον) ήταν αυτή από εσένα δεν το περίμενα.
Δεν βρέχει κύριοι και κυρίες των ΜΜΕ... σας φτύνουν και δεν έχουν άδικο.
Ότι σπέρνεις θα θερίσεις λέει ο θυμόσοφος λαός και αργά ή γρήγορα η δράση θα φέρει και αντίδραση και για αυτό θα είστε μόνο εσείς υπεύθυνοι.... Όμως τηνεπόμενη μέρα ξαφνικά έγινε η μεγάλη κωλοτούμπα απ τα περισσότερα ΜΜΕ που δεν μπόρεσαν μπροστά στη γενική κατακραυγή να συνεχίσουν το ...βιολί τους.


Πηγή : Το παραπάνω κείμενο αποτελεί άθροισμα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε μεστο Facebook.  https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210.gmail. com
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.