Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το πρώτο φεγγάρι του 2017 είναι η πανσέληνος των λύκων (φώτο )

Μην χάσετε ακόμη και σήμερα αν έχει καθαρό ουρανό κι αν αντέχετε το κρυο την πρώτη πανσέληνο του 2017, που στην Αμερική είναι γνωστή και ως η Πανσέληνος των Λύκων από τις Αμερικανούς αυτόχθονες. Γιατί όμως έχουν ονόματα ή μάλλον "παρατσούκλια" οι πανσέληνοι;

Οι φυλές στις ΗΠΑ συνήθιζαν να δίνουν ονόματα σε κάθε πανσέληνο για να μπορούν με αυτόν τον τρόπο να παρακλουθούν τις εποχές, κάτι ευφυέστατο αν θέλετε τη γνώμη μας.

'Εχουμε λοιπόν την Πανσέληνο του Χιονιού, την Πανσέληνο των Λουλουδιών, την Πανσέληνο της Φράουλας και την Πανσέληνο του Κυνηγού. Γιατί λοιπόν η σημερινή πανσέληνος πήρε αυτό το όνομα; Γιατί τον Γενάρη που κάνει το περισσότερο κρύο οι πεινασμένοι λύκοι μαζεύονται όλοι μαζί και ουρλιάζουν κοιτώντας το φεγγάρι.

Για να απολάυσετε λοιπόν την πανσέληνο ακομη και σήμερα, οι καλύτερες ώρες είναι από τα μεσάνυχτα ως το ξημέρωμα. Αν αντέχετε. Αυτές τις ώρες θα είναι πιο λαμπερή.

Η εν λόγω πανσέληνος θεωρείται από τους ειδήμονες, ως Wolf Moon, Hunger Moon ή και Cold Moon. Με λίγα λόγια όμως, οι ειδικοί επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη πανσέληνος προσφέρεται για μία νέα αρχή και για ένα τεράστιο reset των αρνητικών σκέψεων και πράξεων.

Ρήσεις του λαού μάλιστα, τονίζουν πως γενικότερα ο Ιανουάριος είναι ο μήνας της αλλαγής και της βαθιάς περισυλλογής ενώ η πανσέληνος στις 12 Ιανουαρίου αναμένεται να είναι η κορύφωση αυτής της ενέργειας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.