Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στη Βουλή με τα τρακτέρ λένε πως θα φτάσουν οι αγρότες του Δαμασίου και της επαρχίας Τυρνάβου (βίντεο και φώτο )

Οι αντοχές και η υπομονή μας εξαντλήθηκαν λένε οι αγρότες του Δαμασίου που βλέπουν κάθε χρόνο τα χρέη τους να αυξάνονται ενώ τα εισοδήματα να μειώνονται δραματικά. Η κυβερνηση πέρυσι μας εξαπάτησε τονίζουν σε κάθε τόνο ,  με αποτέλεσμα να βλέπουμε την κάθε μέρα να είναι πολύ πιο δύσκολη από την προηγούμενη , λόγω των μέτρων οικονομικών εξαθλίωσης που μας επιβλήθηκαν.



Όπως υποστηρίζουν η μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση είναι αναπόφευκτη , εκτός κι αν , αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός δώσει έμπρακτες λύσεις στα προβλήματα των αγροτών που κάθε χρόνο σφίγγουν σαν θηλιά στο λαιμό τις οικογένειες μας.



Ειμαστε ενωμένοι οι αγρότες λένε και ζητούν όλες τις κοινωνικές ομάδες στο πλευρό τους καθώς όπως τόνισε ο Θεόδωρος Μπακαΐμης που είναι πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμό , όλοι υποφέρουμε από τα σκληρά μέτρα λιτότητας.



Το μπλόκο στον κόμβο Δαμασίου στην παλιά εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης στην είσοδο του χωριού είναι το πρώτο βήμα υποστηρίζου , ενώ δεν διστάζουν να προειδοποιήσουν την κυβέρνηση πώς αν δεν σκύψουν στο πρόβλημα των αγροτών , σύντομα θα δουν τρακτέρ από ολη την Ελλάδα έξω από τη Βουλή.



Μπροστάρηδες σε όλη τη Θεσσαλία οι αγρότες του Τυρνάβου, του Αργυροπουλίου και του Δαμασίου.

Οι αγρότες της περιοχής άνοιξαν σήμερα Δευτέρα το χορό των κινητοποιήσεων στο θεσσαλικό κάμπο και δεν θα αποχωρήσουν αν δεν βρεθούν λύσεις στα πολλά προβλήματα του κλάδου τους.

Οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του κάμπου του Τυρνάβου με την συμμετοχή συναδέλφων τους από την Ελασσόνας παρέταξαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Αργυροπουλίου, χαμηλά της Μελούνας, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό  Λάρισας – Κοζάνης.
Η κινητοποίηση άρχισε στις 11 το πρωί στον Τύρναβο στο χώρο της Τούμπας και στο Αργυροπούλι στην πλατεία του χωριού και στη συνέχεια έγινε κομβόι προς τον κόμβο Αργυροπουλίου.

Οι αγρότες του Δαμασίου από το πρωί έκαναν προσυγκέντρωση στην πλατεία και στη συνέχεια έκαναν  σύσκεψη στο Δελήχιο Ίδρυμα για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων αλλά και για να καταμετρήσουν απόψεις και δυναμεις. Τις επόμενες ώρες θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση Δαμασίου με την παλαιά εθνική οδό Τυρνάβου –Ελασσόνας- Κοζάνης.



Δυναμικό παρών στην πρώτη κινητοποίηση έδωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας με επικεφαλής τον Ρίζο Μαρούδα στηρίζοντας έμπρακτα έτσι τις δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών της πρώην επαρχίας Τυρνάβου.
Οι αγρότες απαιτούν κατάργηση της φορολογίας στο κρασί ενώ αντιδρούν στα εξοντωτικά, όπως τα χαρακτηρίζουν μέτρα για τους μικρομεσαίους αγρότες που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.