Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η "Αριάδνη" ... έντυσε στα λευκά το Δαμάσι (φώτο & βίντεο )

Εντυπωσιακή είναι η εικόνα του Δαμασίου που ντύθηκε στα λευκά τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Η "Αριάδνη" την περασμένη Παρασκευή , όπως σε πολλές περιοχές της χώρας έτσι και στο Δαμάσι, έφερε αρχικά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες  (μέχρι και -8° C ) καθώς και λίγα χιόνια. Το Σάββατο όμως οι προβλέψεις των μετεωρολόγων , που αρχικά αμφισβητήθηκαν , επιβεβαιώθησαν  πλήρως και η βαρυχειμωνιά που ήρθε με βαρομετρικό χαμηλό από τη Σκανδιναβία,  έκανε δυναμική εμφάνιση. 


Συνεχείς χιονοπτώσεις με πολικές θερμοκρασίες που έφτασαν στο χωριό ακόμη και στους - 18° C "έντυσαν" το Δαμάσι στα λευκά. 

Δείτε το βίντεο από το χιονισμένο Δαμάσι σε λήψη από τη Βίγλα.
Οι δρόμοι που είχαν 30 εκατοστά χιόνι γρήγορα πάγωσαν , όπως και οι βρύσες σε πολλά σπίτια που έμειναν χωρίς νερό (και υδραυλικό για να τις επισκευάσει) για αρκετές μέρες. Το πρόβλημα με τους παγωμενους δρόμους , ειδικά στις παρυφές της Βίγλας αλλά και του Αγίου Θεοδώρου ήταν και παραμένει μεγάλο μιας και ο Δήμος Τυρνάβου δεν φρόντισε να επέμβει με ειδικά εκχιονιστικά μηχανήματα αλλά και με αλάτι για να διώξει το χιόνι που έγινε πάγος λόγω τον πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Η μόνη παρέμβαση του δήμου ήταν στους δρόμους γύρω από την πλατεία του χωριού αλλά και στις δύο εξόδους , προς γέφυρα και Τρίκαλα.

Στιγμές ανεμελιάς για μικρούς και μεγάλους! !!

Χιονοπόλεμος,  πατινάζ στον πάγο,  τσουλήθρα με μεγάλες σακούλες στις πλαγιές της Βίγλας καθώς και πολλές πλάκες στα χιόνια είχαν την τιμητική τους. Μάλιστα στα σοσιαλ μίντια πολλοί νέοι φάνηκαν κάτι παραπάνω από τολμηροί με φωτογραφίες ημίγυμνες στα χιόνια και τις πολικές θερμοκρασίες. 
 Πέρα από τις χαρές και τα παιχνίδια στο χιόνι , κακοκαιρία έφερε έντονο πονοκεφαλο στους κατοίκους του χωριού που λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών φοβούνται πώς τα αμπέλια και τα δέντρα πολύ πιθανόν να έπαθαν ζημιές. Μάλιστα όλα αυτά σε μια εποχή που η οικονομική κρίση αλλά και το γεγονός πως οι περισσότεροι δεν αποζημιώθήταν από τον ΕΛΓΑ για τις περσινές καταστροφές  από παγετό , χαλάχι και άλλες θεομηνίες. 

Η προβλέψεις πάντως των μετεωρολόγων κάνουν λόγω για νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια τις επόμενες μέρες και ολοι πλέον εύχονται να μην έχουμε ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες από αυτές που προηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Αστέριος  Στέλιος 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.