Ένα πολύ νόστιμο και χρήσιμο φαγητό για την υγεία μας ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Η εκτέλεση αυτής της λαχταριστής μαμαδίστικης παραδοσιακής συνταγής του φαγητου είναι σχετικά εύκολη και είναι για 5-6 μερίδες. Πάμε να δούμε τα υλικά και τα βήματα.
Σωτάρουμε το χοιρινό (λάπα) που έχουμε αλατιπιπερώσει σε ελαιόλαδο ή βούτυρο μέχρι να ροδίσει σε δυνατή φωτιά ( 2 1/2 ) , μόλις πάρει χρώμα ελαφρύ κόκκινο σβήνουμε με μια κούπα κόκκινο κρασί και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Μετά ρίχνουμε μέσα στο κρέας ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαραθεί , ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε και 2 πιπεριές Φλωρίνης σε μικρά κομμάτια καθώς και τα 3-4 καρότα σε λεπτές ροδέλες και 2 σκελίδες σκόρδο. Στο τέλος ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη σελινόριζα σε κυβάκια , τα πράσα (1 1/2 kg) που έχουμε κόψει σε ροδέλες και τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν.
Μόλις μαραθούν τα πράσα κατεβάζουμε τη φωτιά στο 2 , προσθέτουμε 1-2 ποτήρια νερό μέχρι να βράσει το φαγητό και προς το τέλος ρίχνουμε και τα φύλλα του σέλινου , αλάτι και πιπέρι.
Προαιρετικά οποίος θέλει μπορεί να προσθέσει και λίγη σάλτσα ντομάτας αν του αρέσει το κόκκινο φαγητό.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη !!!
Συνταγή : μαμάς
Μπράβο Στέλιο,,, το είχα ξεχάσει αυτό το φαγητό .. καλοτάξιδο το μπλογκ σου .!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Ελένη! !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι να σου-σας φανούν χρήσιμα όσα ανεβάζω! !!
Kαλημέρα Αστέριε ..και βέβαια μας είναι χρήσιμα, είναι ωραίο να βλέπω νέα από το χωριό μας !
ΑπάντησηΔιαγραφή