Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΑΜΑΣΙΩΤΙΚΕΣ - Χοιρινό με πρασοσέλινο , καρότα και πιπεριές !!!

Ένα πολύ νόστιμο και χρήσιμο φαγητό για την υγεία μας ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Η εκτέλεση αυτής της λαχταριστής μαμαδίστικης παραδοσιακής συνταγής του φαγητου είναι σχετικά εύκολη και είναι για 5-6 μερίδες. Πάμε να δούμε τα υλικά και τα βήματα.

Σωτάρουμε το χοιρινό (λάπα) που έχουμε αλατιπιπερώσει σε ελαιόλαδο ή βούτυρο μέχρι να ροδίσει σε δυνατή φωτιά ( 2 1/2 ) , μόλις πάρει χρώμα ελαφρύ  κόκκινο σβήνουμε με μια κούπα κόκκινο κρασί και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Μετά ρίχνουμε μέσα στο κρέας ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαραθεί , ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε και 2 πιπεριές Φλωρίνης σε μικρά κομμάτια καθώς και τα 3-4 καρότα σε λεπτές ροδέλες και 2 σκελίδες σκόρδο. Στο τέλος ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη σελινόριζα σε κυβάκια , τα πράσα (1 1/2 kg) που έχουμε κόψει σε ροδέλες και τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν.

Μόλις μαραθούν τα πράσα κατεβάζουμε τη φωτιά στο 2 ,  προσθέτουμε 1-2 ποτήρια νερό μέχρι να βράσει το φαγητό και προς το τέλος ρίχνουμε και τα φύλλα του σέλινου , αλάτι και πιπέρι.
Προαιρετικά οποίος θέλει μπορεί να προσθέσει και λίγη σάλτσα ντομάτας αν του αρέσει το κόκκινο φαγητό.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη !!!

Συνταγή : μαμάς 



Σχόλια

  1. Μπράβο Στέλιο,,, το είχα ξεχάσει αυτό το φαγητό .. καλοτάξιδο το μπλογκ σου .!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Ελένη! !!
    Εύχομαι να σου-σας φανούν χρήσιμα όσα ανεβάζω! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημέρα Αστέριε ..και βέβαια μας είναι χρήσιμα, είναι ωραίο να βλέπω νέα από το χωριό μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.