Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΑΜΑΣΙΩΤΙΚΕΣ - Ψητό κοτόπουλο κατσαρόλας λεμονάτο (φώτο )

Ίσως να είναι το πιο νόστιμο κοτόπουλο που φάγατε πότε και δεν είμαι υπερβολικός!!!


Υλικά

1 μεγάλο κοτόπουλο
Αλάτι
Πιπέρι
2-3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2-3 λεμόνια
1 κουταλιά βούτυρο ή Βιτάμ
Λίγο κουρκουμά (προαιρετικά)
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
Κορν φλάουρ  ( για το δέσιμο της σάλτσας )
1 κουτάλι μικρό σκόνη ζελατίνη για καλύτερο δέσιμο της σάλτσας που κάνει και καλό σε όσους πάσχουν από προβλήματα με τις αρθρώσεις.



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και καψαλίζουμε (καίμε) στο γκαζάκι τυχόν πούπουλα στο δέρμα του πουλερικού, μετά κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το μαρινάρουμε με αλατοπίπερο.
Βάζουμε την αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ( στο 3 ) μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά (δοκιμάζουμε με μια σταγόνα νερό )
Στη συνέχεια χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία , ( λάδι ή βούτυρο ) βάζουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα να καλύψουν την επιφάνεια της και τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά.


Τα γυρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα ομοιόμορφο και από τη άλλη και στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την εστία μας στο 1.5 να σιγοβράσει με το ζουμί του ( περίπου μια ώρα ).
Τώρα σειρά έχουν η μουστάρδα και τα λεμόνια , αυτά που θα απογειώσουν τη γεύση του φαγητού μας !!!
Στίβουμε 3 μεγάλα ζουμερά λεμόνια , μέσα σε αυτά, λιώνουμε 3-4 κουταλιές μουστάρδα και προσθέτουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού και τα ρίχνουμε στο φαγητό μας μαζί με το βούτυρο ή το Βιτάμ ( 1-2 κουταλιές).


Μετά , σε μία κούπα του τσαγιού σε ζεστό νερό , αφου λιώσουμε τη ζελατίνη (1 μικρό κουτάλι ) τον κύβο κοτόπουλο και τον κουρκουμά ( 1 κοφτό μικρό κουτάλι ) τα προσθέτουμε και αυτά στο φαγητό μας και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια "δένουμε" τη σάλτσα μας με κορν φλάουρ και το λεμονάτο ψητό κοτόπουλο κατσαρόλας είναι έτοιμο! !!



Το σερβίρουμε με ρύζι,  πατάτες τηγανητές,  μακαρόνια ή πουρέ πατάτας ή ότι άλλο σας αρέσει.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.