Ίσως να είναι το πιο νόστιμο κοτόπουλο που φάγατε πότε και δεν είμαι υπερβολικός!!!
Υλικά
1 μεγάλο κοτόπουλο
Αλάτι
Πιπέρι
2-3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2-3 λεμόνια
1 κουταλιά βούτυρο ή Βιτάμ
Λίγο κουρκουμά (προαιρετικά)
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
Κορν φλάουρ ( για το δέσιμο της σάλτσας )
1 κουτάλι μικρό σκόνη ζελατίνη για καλύτερο δέσιμο της σάλτσας που κάνει και καλό σε όσους πάσχουν από προβλήματα με τις αρθρώσεις.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και καψαλίζουμε (καίμε) στο γκαζάκι τυχόν πούπουλα στο δέρμα του πουλερικού, μετά κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το μαρινάρουμε με αλατοπίπερο.
Βάζουμε την αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ( στο 3 ) μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά (δοκιμάζουμε με μια σταγόνα νερό )
Στη συνέχεια χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία , ( λάδι ή βούτυρο ) βάζουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα να καλύψουν την επιφάνεια της και τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά.
Τα γυρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα ομοιόμορφο και από τη άλλη και στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την εστία μας στο 1.5 να σιγοβράσει με το ζουμί του ( περίπου μια ώρα ).
Τώρα σειρά έχουν η μουστάρδα και τα λεμόνια , αυτά που θα απογειώσουν τη γεύση του φαγητού μας !!!
Στίβουμε 3 μεγάλα ζουμερά λεμόνια , μέσα σε αυτά, λιώνουμε 3-4 κουταλιές μουστάρδα και προσθέτουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού και τα ρίχνουμε στο φαγητό μας μαζί με το βούτυρο ή το Βιτάμ ( 1-2 κουταλιές).
Μετά , σε μία κούπα του τσαγιού σε ζεστό νερό , αφου λιώσουμε τη ζελατίνη (1 μικρό κουτάλι ) τον κύβο κοτόπουλο και τον κουρκουμά ( 1 κοφτό μικρό κουτάλι ) τα προσθέτουμε και αυτά στο φαγητό μας και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια "δένουμε" τη σάλτσα μας με κορν φλάουρ και το λεμονάτο ψητό κοτόπουλο κατσαρόλας είναι έτοιμο! !!
Το σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες τηγανητές, μακαρόνια ή πουρέ πατάτας ή ότι άλλο σας αρέσει.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη !!!
Υλικά
1 μεγάλο κοτόπουλο
Αλάτι
Πιπέρι
2-3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2-3 λεμόνια
1 κουταλιά βούτυρο ή Βιτάμ
Λίγο κουρκουμά (προαιρετικά)
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
Κορν φλάουρ ( για το δέσιμο της σάλτσας )
1 κουτάλι μικρό σκόνη ζελατίνη για καλύτερο δέσιμο της σάλτσας που κάνει και καλό σε όσους πάσχουν από προβλήματα με τις αρθρώσεις.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και καψαλίζουμε (καίμε) στο γκαζάκι τυχόν πούπουλα στο δέρμα του πουλερικού, μετά κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το μαρινάρουμε με αλατοπίπερο.
Βάζουμε την αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ( στο 3 ) μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά (δοκιμάζουμε με μια σταγόνα νερό )
Στη συνέχεια χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία , ( λάδι ή βούτυρο ) βάζουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα να καλύψουν την επιφάνεια της και τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά.
Τα γυρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα ομοιόμορφο και από τη άλλη και στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την εστία μας στο 1.5 να σιγοβράσει με το ζουμί του ( περίπου μια ώρα ).
Τώρα σειρά έχουν η μουστάρδα και τα λεμόνια , αυτά που θα απογειώσουν τη γεύση του φαγητού μας !!!
Στίβουμε 3 μεγάλα ζουμερά λεμόνια , μέσα σε αυτά, λιώνουμε 3-4 κουταλιές μουστάρδα και προσθέτουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού και τα ρίχνουμε στο φαγητό μας μαζί με το βούτυρο ή το Βιτάμ ( 1-2 κουταλιές).
Μετά , σε μία κούπα του τσαγιού σε ζεστό νερό , αφου λιώσουμε τη ζελατίνη (1 μικρό κουτάλι ) τον κύβο κοτόπουλο και τον κουρκουμά ( 1 κοφτό μικρό κουτάλι ) τα προσθέτουμε και αυτά στο φαγητό μας και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια "δένουμε" τη σάλτσα μας με κορν φλάουρ και το λεμονάτο ψητό κοτόπουλο κατσαρόλας είναι έτοιμο! !!
Το σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες τηγανητές, μακαρόνια ή πουρέ πατάτας ή ότι άλλο σας αρέσει.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου