Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η μουσική παράδοση όλης της Ελλάδας στο 4ο φεστιβάλ χορού στο Δαμάσι (φώτο + βίντεο )

Ήταν μια πραγματική γιορτή!!!
Το Δαμάσι, την Κυριακή 30/4, έφερε από όλη την Ελλάδα την πλούσια μουσική μας παράδοση.
Μια  παράδοση που την μετέδωσαν στο πολυπληθές κοινό που βρέθηκε στην πλατεία του χωριού,  νήπια , παιδιά και έφηβοι που χόρεψαν για περισσότερες από 4 ώρες. 







Λάτρεις της μουσικής από πολλές γωνιές της Ελλάδας αλλά και Δαμασιώτες , απόλαυσαν το πλούσιο οπτικοακουστικό θέαμα που τους ετοίμασε ο Εκπολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Δαμασίου. Ήταν σαν να γιορτάζαμε όλοι μαζί την Πρωτομαγιά που ακολούθησε αλλά και την παγκόσμια μέρα χορού (29/4) που προηγήθηκε και την οποία έγινε αυτή η εκδήλωση.


Το 4ο φεστιβάλ χορού για νήπια, παιδιά και εφήβους όπως ήταν φυσικό στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και αυτό φάνηκε από την τεράστια προσέλευση θεατών, αλλά και από τη συμμετοχή 34 χορευτικών από διάφορες περιοχές της χώρας ακόμη και από τα Χανιά της Κρήτης!!!


Δείτε την εντυπωσιακή είσοδο των παιδιών στην πλατεία μέσα σε θερμά χειροκρότημα.


Την εκδήλωση διοργάνωσε άψογα ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δαμασίου, με την βοήθεια και την συνδιοργάνωση από το δήμο Τυρνάβου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Στο φεστιβάλ εμφανίστηκαν με σειρά τα χορευτικά του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δαμασίου,
του Μορφωτικού Τυρνάβου και του 
του Πολιτιστικού Τυρνάβου.


Αυτοί πάντως που έκλεψαν τις εντυπώσεις ήταν τα νιάτα της λεβεντογένας Κρήτης, του Μουσικοχορευτικού Ομίλου Χανίων "ΑΡΟΔΑΜΟΣ" που ήταν και το γκρουπ που ήρθε από την πιο μακρινή απόσταση.


Γονείς γεμάτοι περηφάνια για τα "βλαστάρια "τους, αλλά και πολλοί από τους θεατές, βιντεοσκοπούσαν και φωτογράφιζαν συνεχώς τις χορευτικές επιδόσεις των νεαρών χορευτών και χορευτριών.







Το χορό "έσυραν" επίσης παιδιά του Πολιτιστικού Μεσοχωρίου,
της Λέσχης Πολιτισμού Νέας Σμύρνης, του Μορφωτικού Νίκαιας και
του Μορφωτικού Συκέας.


του Πολιτιστικού Φωτάδας Τρικάλων,
του συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου, του Μορφωτικού Αμπελίων Βερδικούσιας,
του Μορφωτικού Ευαγγελισμού,
του Πολιτιστικού Συλλόγου Κιλκίς,
του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδέλας,
του Πολιτιστικού Συλλόγου Σμιξιωτών, του συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης,
του συλλόγου Γυναικών Λιανοκλαδίου, του Πολιτιστικού Αμπελακίων, του Πολιτιστικού Γόννων,
του Μορφωτικού Αζώρου  και της Αθλητικής Ενωσης Λάρισας Προμηθέας, που παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα.

Την επιμέλεια του προγράμματος είχε ο πρόεδρος του ΕΜΣ Δαμασίου και χοροδιδάσκαλος, Πέτρος Δημάκης που χθες είχε και τα γενέθλια του και του ευχόμαστε ότι καλύτερο με υγεία και επιτυχίες τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και στον ΕΜΣ.


Την παρουσίαση και τις εισαγωγικές ομιλίες έκαναν η Αναστασία Κοντογιάννη και η Μαρίνα Μανίκα που διάβασαν το μήνυμα της παγκόσμιας μέρας χορού για το 2017.



Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθανάσιος Παιδής εκ μέρους του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κου Αγοραστού.


Ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Δαμασίου του δήμου Τυρνάβου ΓεώργιοςΤσανάκας καλωσόρισε τους επισκέπτες αλλά και τους χορευτές,  χαιρέτισε την εκδήλωση και έριξε στο τέλος της ομιλίας του, στο δήμαρχο κύριο Σαρχώση, την ιδέα να καθιερωθεί αλλά και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο αυτή η εκδήλωση. 


Δείτε σε βίντεο χορούς από το 4ο φεστιβάλ χορού του Δαμασίου.


Οι επισκέπτες που έφτασαν στο χωριό , κάποιοι από την προηγούμενη μέρα, έμαθαν για την ιστορία και τις ομορφιές του Δαμασίου, απόλαυσαν τα αξιοθέατα, όπως το Βυζαντινό κάστρο που χτίστηκε πάνω σε αρχαία ακρόπολη, τις Βυζαντινές εκκλησίες με τις σπάνιας ομορφιάς αγιογραφιές και την παλιά στρατιωτική γέφυρα του Πηνειού ποταμού. Όσοι είχαν βέβαια λίγο χρόνο παραπάνω,  έμαθαν για τα πολυ καλής ποιότητας αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα οπως τα σταφύλια το τσίπουρο, τα οπωρολαχανικά αλλά και άλλα τοπικά προϊόντα όπως τα πολύ υψηλής ποιότητας κρέατα και ψητά στις ταβέρνες του χωριού.

Υ.Γ. Πολλά συγχαρητήρια σε όλες και όλους που έβαλαν έστω και ένα μικρό "λιθαράκι" για να γίνει αυτή η πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που διαφημίζει το χωριό !!!


Υ.Γ.2. Πολύ ωραία και όμορφα τα πλατάνια στην πλατεία,  αλλά πολύ ενοχλητική είναι και βρωμιά που πέφτει από πάνω , ειδικά για πολλούς που έχουν αλεργιές. Ελπίζω ο δήμαρχος κ. Σαρχώσης, να διαπίστωσε με την παρουσία του το πρόβλημα, που ενόχλησε και εκνεύρισε πολύ κόσμο( φυσικά ελπίζω να το σημείωσε στο μπλοκάκι του) και να ψάξει να βρει κάποια λύση. Ίσως κλάδεμα και αραίωμα έλεγαν κάποιοι που συζητούσαν το θέμα να είναι μια λύση ειδικά τώρα που όπως ακούγεται επίκειται η μερική ανάπλαση της πλατείας.
Πάντως αυτό για το κάνετε δήμαρχε,  δεν κοστίζει και τόσο , απλά βούληση χρειάζεται. 

Υ.Γ.3. Το άρθρο καθημερινά θα ενημερώνεται με νέα βίντεο από το φεστιβάλ που ανεβαίνουν στο YouTube (είναι πολλά και θα πάρει λογικά 3-4 μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία) 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.