Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ισόπαλος ο Δαμασιακός με τον Ηρακλή στη Λάρισα. Δείτε τι έφταιξε και δεν έφυγε με το διπλό (φώτο + βίντεο )

Από ένα ημίχρονο είχαν Ηρακλής Λάρισας και Δαμασιακός στο ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής της Α1' ΕΠΣ Λάρισας
που έγινε στη Νεάπολη το απόγευμα της Κυριακής 30/4 και έληξε ισόπαλο.

Που κρίθηκε το ματς 

Οι δυο ομάδες λοιπόν «μοιράστηκαν» βαθμούς μετά από το τελικό 2-2 της μεταξύ τους αναμέτρησης.


Ένα σκορ όμως, που αφήνει πολύ πικρή γεύση στο Δαμασιακό, που στο 1ο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκε με την εμφάνιση του πλήρως τις αδυναμίες του πρωτοπόρου Ηρακλή που παρουσιάστηκε με αρκετές αλλαγές βασικών στη σύνθεση του. Οι "γαλανόλευλοι" του Κώστα Καζάκη κατάφεραν να προηγηθούν με 0-2 στο πρώτο μέρος παίζοντας ωραίο και έξυπνο ποδόσφαιρο. Όμως η έλλειψη βάθους στον πάγκο, (αποφαση της διοίκησης να μην κάνει μεταγραφές το χειμώνα πλην του Τιούτιου) η κούραση, (12-13 παίκτες παίζουν όλο το χρόνο) η λανθασμένη (όπως αποδείχθηκε) επιλογή του προπονητή να βάλει στο παιχνίδι πολύ νωρίς, παίκτη που απουσίαζε 5 μήνες λόγω τραυματισμού (ήταν εκτός ρυθμού και έκανε το πέναλτι που εύκολα εδώσε ο διαιτητής Γρηγοριάδης, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί) καθώς και 3-4 λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις, έφεραν τη ισοφάριση και την απώλεια των πολύτιμων 3 βαθμών που θα είχε βάλει στο "σακούλι" του ο Δαμασιακός. 


Αυτή τη μεγάλη νίκη εκτός την ψάχνει σε όλο το πρωτάθλημα ο ΑΟΔ αλλά και πάλι , ενω έφτασε στη Νεάπολη τόσο κοντά στο στόχο του, δε  κατάφερε να την πετύχει σκορπίζοντας έτσι την απογοήτευση στους παίκτες, τους οπαδούς αλλά και την διοίκηση με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.



Οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν και μαθηματικά πλέον την άνοδό τους στην Α' κατηγορία και οι φιλοξενούμενοι , παρέμειναν στο «κυνήγι» της τρίτης θέσης που οδηγεί στην άνοδο με δυσκολότερο έργο πλέον αφού έμειναν. Ωστόσο οπως έλεγαν μετά τη ληξη του αγώνα "απλά παραμείναμε πίσω... το έργο μας δεν είναι ακατόρθωτο σε καμία περίπτωση τονίζοντας και έλεγαν πως το επόμενο ματς στο Δαμάσι με τη Αμπελιά είναι κάτι παραπάνω από τελικός"


Α' Ημίχρονο 

Με αρκετές απουσίες βασικών παικτών παρουσιάστηκε στην αναμέτρηση κόντρα στον Δαμασιακό ο Ηρακλής Λάρισας, με τον τεχνικό των γηπεδούχων, Γιάννη Τσακμακίδη, να δίνει ευκαιρίες σε πολλά νέα παιδιά να αγωνιστούν. Ο Κώστας Καζάκης είχε ακόμη ένα πονοκέφαλο σε αυτό το παιχνίδι αφού από το ροστερ έλειψε ο Μόκας που έκανε προγραμματισμένη μικρό επέμβαση στον αυχένα και ήταν αδύνατο να αγωνιστεί, ενώ ο Λευτέρης Τιούτιος έπαιξε με ένεση στο ταλαιπωρημνέο του δεξί πόδι. 

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, η πρώτη ευκαιρία σημειώθηκε από το μακρινό σουτ του Μολά, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Δαμασιακού στο 13'.
Στο 29' ο Ραπτοτάσιος μετά από λάθος γύρισμα των αμυντικών έκλεψε τη μπάλα και ενω θα μπορουσε να τελειώσει μόνος του τη φάση, έκανε τη σέντρα για σιγουρέψει το γκολ και ο Λέτσιος με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1.
Στο 39' ο Φορτομάρης ανέτρεψε τον Ραπτοτάσιο. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Τσιάλτας εύστοχα και έκανε το 0-2 σκορπόζοντας τον ενθουσιασμό στην ομάδα αλλά και τους φιλάθλους που βρέθηκαν στην εξέδρα.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου σε βίντεο.





Β' Ημίχρονο 

Στο 50' ο Κάτσης είχε δοκάρι για τον Ηρακλή Λάρισας.
Λίγο αργότερα ο Δούκας βρέθηκε σε προφανή θέση για γκόλ, όμως ο αμυντικός σχεδόν μπροστά τα μάτια διαιτητή και βοηθού που ήταν κοντά στη φάση,  με αντικανονικό και αντιαθλητικό τρόπο, τον έριξε στο έδαφος. Ο παίκτης σφάδαζε από πόνο ( ο αμυντικός όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος παίκτης τον έπιασε με πολύ δύναμη από τα γεννητικά του όργανα) αλλά ο διαιτητής Γρηγοριάδης , όχι μόνο δεν σφύριξε πέναλτι αλλά άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί αφήνοντας τον παίκτη για 3 λεπτά να είναι πεσμένος στο χορτάρι.
Στο 67' ο Λούτσος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά τελικά δεν κατάφερε να σκοράρει αφού το σουτ που έκανε πέρασε αουτ.
Στο 70' ο διαιτητής σφύριξε ανατροπή του Μπάμη από τον Μουσιάρη ενώ οι γηπεδούχοι φωνάζουν για φάουλ που προηγήθηκε. Γρηγοριάδης και Μακρής έδωσαν αυτό που ήθελαν αφού έξω μας είπαν πως μας αρέσει να αφήνουμε το παιχνίδι και να μην σφυρίζουμε συνεχώς. Μόνο που στη συγκεκριμένη φάση αυτό λειτούργησε με 2 μέτρα και 2 σταθμά παλικάρια. ..ελπίζω χωρίς κίνητρο και εντολές άνωθεν... αλλά σύμπτωση επαναλαμβανόμενη λένε,  παύει να είναι σύμπτωση! !!
Έτσι δεν είναι κύριοι Γρηγορίου και Νιτσα? ??
Ο Ψωμολιάς στο 71' ευστοχόντας στο πέναλτι μείωσε σε 1-2 για τον Ηρακλή.
Στο 74' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μπακαΐμη που σήκωσε ψηλά το πόδι και χτύπησε το αντίπαλο στο κεφάλι.
Λίγο πριν το 90' με σουτ από πλάγια θέση ο Ζαφειρίου διαμόρφωσε το τελικό 2-2 σε μια φάση που ο κουρασμένος Δαμασιακός σε 2 περιπτώσεις "έχασε τα αυγά και τα καλάθια" αφού τίποτα δεν λειτούργησε σωστά.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές και τα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου σε βίντεο.



Οι συνθέσεις των ομάδων 

Ηρακλής Λάρισας 4-2-3-1 (Γιάννης Τσακμακίδης):


Ντιντής, Λιάνος, Φορτωμάρης, Ψωμολιάς, Φώτος (67' λ. τρ. Σπανός), Μπάμης, Πατσής, Μολάς, Γκιουρσάνης, Κατσής (60' Ζαφειρίου), Σουλτούκης (60' Αποστόλου)


Δαμασιακός 4-4-2 (Κώστας Καζάκης):


Μιγδάνης, Μπακαΐμης, Ντόκος, Δούκας (66' Μουσιάρης- 90'+ Γ.Λέτσιος), Λέτσιος Κ., Τιούτιος, Τσιάλτας, Καρατζιόλης, Λέτσιος Α., Λούτσος, Ραπτοτάσιος.



Δείτε τι δήλωσαν μετά το ματς οι δυο προπονητές και δώστε προσοχή στις ατάκες τους για το που κρίθηκε το ματς αλλά και τι πιστεύουν για τις ομάδες. Ο Κώστας Καζάκης άραγεαναλαμβάνει τις οποίες ευθύνες του και τι λέει για το Δαμασιακό ο Γιάννης Τσακμακίδης? ??

Γιάννης Τσακμακίδης - προπονητής Ηρακλή Λάρισας 


Κώστας Καζάκης - προπονητής Δαμασιακού


Διαιτητη...CIA στο "μικροσκόπιο" 

1ος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ανδρέας Γρηγοριάδης.
Βοηθοί οι Κωνσταντίνος Τσατσαρώνης και Κωνσταντίνος Μακρής.


3-4 φάσεις στον αγώνα ήταν αρκετές για τους διαιτητές για σε κάνουν να πεις πως ναι, αν και γενικά έδειχναν να ήταν καλοί, τελικά φυσικά και διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα σε βάρος του Δαμασιακού που παλεύει μόνος του με το "μαχαίρι στο στόμα" όπως τα κομάντο για να καταφέρει να ανέβει.
Όπως διαβάσατε και πιο πάνω και οι 3 διαιτητές με διαφορά προσχήματα κατάφεραν και έβαλαν το "χεράκι" τους με αποτέλεσμα να ξαναβάλουν τον Ηρακλή στο παιχνίδι και να στερήσουν από το Δαμασιακό να πάρει τους 3 βαθμούς που άξιζε από αυτό το παιχνίδι.


"Συγχαρητήρια" και πάλι σε όλη την απερχόμενη παρέα του κυρίου Γρηγορίου απου το Λαρισαϊκό ποδόσφαιρο και την ΕΠΣ. Φυσικά και το έχουμε καταλάβει από καιρό πώς προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κάνουν όσες "χάρες" και "εξυπηρετήσεις" προλαβαίνουν για τα "δικά τους παιδιά" και για να καταφέρουν  να πάρουν καμιά "ορφανή" σφραγίδα , για στις επερχόμενες εκλογές μας έλεγαν αρκετοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου.  

Το φιλμ της 30ης αγωνιστικής 

Ο Ηρακλής Λάρισας επιβεβαίωσε και μαθηματικά πλέον τον τίτλο του πρωταθλητή και το γιόρτασαν μάλιστα με σαμπάνιες στα αποδυτήρια μετά το ισόπαλο 2-2 κόντρα στον Δαμασιακό, ο οποίος παραμένει στο «κυνήγι» της τρίτης θέσης, έχοντας «πίασει» μάλιστα τη Μελιβοία -η οποία ηττήθηκε στηνα έδρα της από το Συκούριο με 1-4 και παρέμεινε στους 51 βαθμούς.


Αποτελέσμα της αγωνιστικής βέβαια αναμφίβολα ήταν αυτό των... Βουναίνων που επιβλήθηκαν με το εντυπωσιακό 4-3 του Αμπελωνιακού σκόρ που διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις.

Δείτε τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής (30/4) στην Α1' ΕΠΣΛ

Αγ. Ανάργυροι-Αβέρωφ 3-0
Πουρνάρι-Νεάπολη 1-0
Γόννοι-Ραχούλα 0-0
Κιλελέρ-Ολύμπικ/ Ν. Καρυές 3-2
Βούναινα-Αμπελωνιακός 4-3
Αμπελιά-Χάλκη α.α. 3-0
Γλαύκη-Ελευθεραί α.α. 0-3
Ηρακλής Λάρισας.- Α.Ο.Δαμασιακός 2-2
Μελιβοία-Συκούριο 1-4

Η βαθμολογία σε 30 αγώνες :

1. Ηρακλής Λάρισας       75-19 /74
2. Συκούριο                      65-26 /65
3. Αμπελιά                         43-30 /52
4. Βούναινα                       56-38 /52
5. Μελιβοία                      49-31 /51
6. Δαμασιακός                56-35 /51
7. Γόννοι                            38-30 /49
8. Αμπελωνιακός             42-31 /49
9. Ελευθεραί                     49-31 /48
10. Νεάπολη                     37-30 /41
11. Κιλελέρ                      39-33 /41
12. Ολύμπικ/Ν.Καρυές  49-43 /40
13. Άγιοι Ανάργυροι        36-33 /35
14. Ραχούλα                      40-58 /35
15. Πουρνάρι                     43-56 /33
16. Αβέρωφ                       28-54 /30
*Χάλκη και Γλαύκη δεν παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα

Επόμενη 31η αγωνιστική 
Σάββατο 6/5/2017
Ώρα  : 17:00

Αβέρωφ-Νεάπολη
Ραχούλα-Άγιοι Ανάργυροι
Ολύμπικ/ Ν. Καρυές-Πουρνάρι
Αμπελωνιακός-Γόννοι
Χάλκη-Κιλελέρ α.α. 0-3
Ελευθεραί-Βούναινα
Δαμασιακός - Ολυμπιακός Αμπελιάς
Συκούριο-Γλαύκη α.α. 3-0
Ηρακλής Λάρισας-Μελιβοία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.