Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η σπουδαία νίκη του Δαμασιακού επί του Ολυμπιακού Αμπελιάς στο ...μικροσκόπιο ( δείτε βίντεο με τις φάσεις και δηλώσεις )

Με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Παναγιώτη Ραπτοτάσιο, ο Δαμασιακός πήρε στο 95' μια νίκη "χρυσάφι" κόντρα στον Ολυμπιακό Αμπελιάς.

Το ματς στις λεπτομέρειες και στην ουσία 

Σε ενα "ντέρμπι ζωής και θανάτου" στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α1' της ΕΠΣ Λάρισας και οι δύο ομάδες είχαν και έχουν τον ίδιο στόχο, που δεν είναι άλλος από την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α1 που οδηγεί στην άνοδο. 


Ο Ολυμπιακός Αμπελιάς είχε 52 βαθμούς ενώ οι γηπεδούχοι 51 και για να συνεχίσουν να ελπίζουν άνοδο ήθελαν τη νίκη και μόνο αυτή. Όσο όμως ο Δαμασιακός, που είχε την κατοχή της μπάλας σε όλη της διάρκεια του αγώνα , έβλεπε να περνά η ώρα και να μην έρχεται το πολυπόθητο αποτέλεσμα , άλλο τόσο αγχωνόταν. 
Τελικά τη λύση και τη λύτρωση την έδωσε στο 95' ο "Ράπτο" με πολυ ωραίο διαγώνιο σουτ που άφησε τον τερματοφύλακα αλλά και όλη την ομάδα της Αμπελιάς. ..ξερή στην κυριολεξία! !!


Μπορεί η Αμπελιά στον πρώτο γύρο να νίκησε με 3-1 τον ΑΟΔ,  ωστόσο η ομάδα του Κώστα Καζάκη με αυτό το τρίποντο σκαρφάλωσε στους 54 βαθμούς (σε πιθανή ισοβαθμία στο τέλος, υστερεί ο ΑΟΔ) , αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στους 52.


Ο Δαμασιακός που έπαιζε με αρκετές απουσίες , κατάφερε να έχει την κατοχή της μπάλας και να εγκκωβίσει επιθετικά τους φιλοξενούμενους. 
"Πατούσε" καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έκανε ευκαιρίες για γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός Αμπελιάς,  έπαιξε κυρίως με αντεπιθέσεις αφού την βόλευε και ο βαθμός της ισοπαλίας.

Α' Ημίχρονο
 
Στο 5' ο Ραπτοτάσιος έβγαλε ωραία σέντρα και ο Λούτσος με ωραίο γυριστό σουτ, έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 8' ο Γ. Νάκας έκανε την πρώτη σέντρα , ενώ ο Τσιάλτας με "γέμισμα" έστειλε τη μπάλα "συστημένη" στο Λόυτσο του οποίου η κεφαλιά πέρασε πάνω από την εστία.
Στο 10' το κόρνερ εκτέλεσε ο Σκλαπάνης και έδιωξε σε κόρνερ ο Μιγδάνης.
Στο 12' το σουτ του Ραπτοτάσιου πέρασε ελάχιστα άουτ.
Ο Δαμασιακός μέχρι και εκείνο το σημείο είχε την κατοχή της μπάλας ωστόσο δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ κάποια από τις ευκαιρίες. Αυτό το γεγονός όσο περνούσε η ώρα φόρτωνε με άγχος τους παίκτες του Δαμασιακού κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ελευθερίου Καλογήρου όταν στο 39'.
Στο 39' λοιπόν ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία για γκολ στον αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο. Το φάουλ του Σκλαπάνη, απομάκρυνε αρχικά σε κόρνερ ο Μιγδάνης. Στο 40' ο Σκλαπάνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντόκος έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Τσαντόπουλου που πήγαινε στα δίχτυα του Μιγδάνη.
Στο 40' ο ΑΟΔ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ με τη σειρά του , αν το σουτ του Λέτσιου Αστέριου από πολύ καλή θέση, δεν μπλόκαρε ο Μπράνος σε κόρνερ.
Στο 42' το καλό κόρνερ του Λέτσιου, έδιωξε με γροθιές ο Μπράνος.

Δείτε τις καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου σε βίντεο.


Β' Ημίχρονο 

Στο δεύτερο μέρος ο Δαμασιακός μπήκε
αποφασισμένος να πάρει τη νίκη.
Οι παίκτες του Κώστα Καζάκη ανέβασαν «στροφές», πίεσαν, είχαν και πάλι την κατοχή της μπάλας, αλλά η Αμπελιά αμύνθηκε καλά και στάθηκε αρκετά τυχερή.

Τυχερή ήταν ειδικά στην καλύτερη φάση στο δεύτερο μέρος αλλά και σε όλο τον αγώνα που ήρθε στο 58' για τους γηπεδούχους.
Στο 58' λοιπόν,  την πρώτη σέντρα έκανε ο Ντόκος, τη δεύτερη ο Τσιάλτας (όπως και στο πρώτο μέρος), την πολύπαρξη καλή κεφαλιά του Λούτσου όμως, απέκρουσε ο Μπράνας και η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια έσκασε πάνω στη γραμμή της εστίας απ όπου έδιωξε η άμυνα.

Το παιχνίδι «κυλούσε» προς την ολοκλήρωσή του με τους γηπεδούχους να πιέζουν τον αντίπαλο , χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι σε κάθε ευκαιρία έκαναν καθυστερήσεις και αυτό ήταν η αιτία να "ανάψουν" τα αίματα σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς ωστόσο αυτό να ξεφύγει.
Και ενώ όλοι εντός και εκτός γηπέδου ήταν σίγουροι για την ισοπαλία οι παίκτες του Δαμασιακού και ειδικά ο Ραπτοτάσιος είχαν διαφορετική άποψη.
Στο 95' μετά από εκτέλεση φάουλ δικαιώθηκαν πανηγυρικά και πήραν τη νίκη. 
Από την πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Λέτσιου Κ., ο Ραπτοτάσιος με άψογο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία και έβαλε το «χρυσό γκολ» για την ομάδα του που διατηρεί «ζωντανές» τις ελπίδες της για άνοδο. Αυπό που ακολούθησε δεν περιγράφεται.


Δείτε τις δηλώσεις του χρυσού σκόρερ για το Δαμασιακό που με αυτό το γκολ έφτασε στα 9 τέρματα φέτος. 



Δείτε τις καλύτερες στιγμές του δευτέρου ημιχρόνου καθώς και το γκολ στο 95'


Πλέον η προσοχή στρέφεται στον εκτός έδρας αγώνα με το Κιλελέρ για την 32η αγωνιστική της Α1' όπου πολλά θα κριθούν για την υπόθεση άνοδο.

Δείτε τις συνθέσεις των ομάδων
 
Δαμασιακός : 4-4-2
Κώστας Καζάκης : Μιγδάνης, Νάκας (81' Λέτσιος Γ.), Ντόκος, Μόκας, Δούκας, Λέτσιος Κ., Τσιάλτας, Τιούτιος (85' λ. τρ. Βίδρας Θ.), Λέτσιος Α., Λούτσος, Ραπτοτάσιος.


Ολυμπιακός Αμπελιάς : 4-2-3-1 
Ελευθέριος Καλογήρου: Μπράνος, Τολιόπουλος, Μιαρίτης, Καραγκέλης, Δενελάβας Ν., Σκλαπάνης, Τσαντόπουλος, Διμακόπουλος (71' Κουλάκογλου), Δενελάβας Λ., Λέτσος, Δεμίρης (Παναγιωτόπουλος 87').


Όλα όσα είπαν οι προπονητές

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του προπονητή του Δαμασιακού,  Κώστα Καζάκη, που ανακουφισμένος από τη νίκη,  μιλά για το παιχνίδι με την Αμπελιά αλλά και για την συνέχεια και τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο. 


Δείτε τι δήλωσε ο Ελευθέριος Καλογήρου για την ήττα της ομάδας του (Ολυμπιακός Αμπελιάς) αλλά και τι βλέπει για την κούρσα της ανόδου και τις πιθανότητες που έχει πλέον η ομάδα του.


Η διαιτη...CIA στο ...μικροσκόπιο 

Η διαιτητική τριπλέτα του αγώνα ήταν αποτελούμενη από τον πρώτο 
διαιτητή Κουκούλη Αδάμο, ενώ βοηθοί ήταν ο Δήμου Γεώργιος και ο Μάνος Βασίλειος.


Χωρίς δύσκολες στιγμές ο αγώνας για τους διαιτητές που με τις αποφάσεις τους δεν επιρρέασαν το αποτέλεσμα του αγώνα. Ωστόσο επειδή πολύ συχνά οι παίκτες του Ολυμπιακού Αμπελιάς έπεφταν κάτω με το παραμικρό για καθυστερήσεις, θα μπορούσαν να είναι πιο αποφασιστικοί και να σε δείξουν την κίτρινη κάρτα για "θέατρο". Αυτό άλλωστε ήταν και η αιτία που σε κάποιες περιπτώσεις λίγο έλειψε να ανάψουν τα "αίματα" μεταξύ των παικτών. 


Πάντως κάνεις από τις δύο ομάδες δεν εξέφρασε παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών και αυτό τα λέει όλα.
Κατά τα άλλα καιρό είχε να δει ο Δαμασιακός τέτοια δίκαιη διαιτησία έλεγαν οι άνθρωποι της ομάδας των γηπεδούχων, πουν προφανώς έχουν παράπονα από τις μέχρι τώρα διαιτησίες. 

Νίκη ανόδου για Βούναινα αλλά έχουν πρόγραμμα... Βουνό 

Πολύ σημαντική νίκη πήραν τα Βούναινα εκτός έδρας κόντρα στο Ελευθεραί. Μπορεί να βρίσκονται πλέον στην τρίτη θέση της βαθμολογίας αλλά αντικειμενικά έχουν και το πιο δύσκολοπρόγραμμα από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές της ανόδου.
Στην 4η θέση η Μελιβοία με 54 βαθμούς με τα την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του πρωτοπόρου και πρωταθλητή Ηρακλή Λάρισας. Ισόβαθμος με τον Φιλοκτήτη αλλά στην 5η θέση ο Δαμασιακός που πανηγυρίσε σπουδαίο τρίποντο στο 95+ κόντρα στον Ολυμπιακό Αμπελιάς.
Στη μάχη της παραμονής,  ο Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων πήρε «διπλό» κόντρα στη Ραχούλα ενώ σπουδαίο διπλό πήρε και η Νεάπολη με 1-2 κόντρα στο Αβέρωφ που έμεινε στους 30 βαθμούς που συνεχίζει να ελπίζει στο θαύμα.

Δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία της Α1' ΕΠΣΛ

Αβέρωφ-Νεάπολη1-2
Ραχούλα-Άγιοι Ανάργυροι 1-4
Ολύμπικ/ Ν. Καρυές-Πουρνάρι 3-2
Αμπελωνιακός-Γόννοι 1-0
Χάλκη-Κιλελέρ α.α. 0-3
Ελευθεραί-Βούναινα 1-3
Δαμασιακός-Αμπελιά 1-0
Συκούριο-Γλαύκη α.α. 3-0
Ηρακλής Λάρισας-Μελιβοία 0-1

Η βαθμολογία της Α1 σε 31 αγώνες

1. Ηρακλής Λάρισας 75-20 /74
2. Συκούριο 68-26 /68
3. Βούναινα 59-39 /55
---------------------------------------------
4. Μελιβοία 50-31 /54
5. Δαμασιακός 57-35 /54
6. Αμπελωνιακός 43-31 /52
7. Αμπελιά 43-31 /52
8. Γόννοι 38-31 /49
9. Ελευθεραί 50-34 /48
10. Νεάπολη 39-31 /44
11. Κιλελέρ 42-33 /44
12. Ολύμπικ/Ν. Καρυές 52-45 /43
13. Άγιοι Ανάργυροι 40-34 /38
---------------------------------------------------
14. Ραχούλα 41-62 /35
15. Πουρνάρι 45-59 /33
16. Αβέρωφ 29-56 /30

*Χάλκη και Γλαύκη δεν παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα

Επόμενη αγωνιστική (10/5, 17:00)
Ραχούλα-Αβέρωφ
Νεάπολη-Ολύμπικ/ Ν. Καρυές
Αγ. Ανάργυροι-Αμπελωνιακός
Πουρνάρι-Χάλκη α.α. 3-0
Γόννοι-Ελευθεραί
Κιλελέρ-Δαμασιακός
Βούναινα-Συκούριο
Αμπελιά-Μελιβοία
Γλαύκη-Ηρακλής Λάρ. α.α. 0-3

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.