Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενστάσεις για τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για τον περσινό παγετό στο Δαμάσι, κάθε πρωί από Δευτέρα 29/5 έως Τετάρτη 31/5

Μπορεί μετά από ένα χρόνο, ο ΕΛΓΑ να τα
... κατάφερε και να έστειλε στο Δαμάσι τις καταστάσεις με τις εκτιμήσεις των καταστροφών που προκάλεσε πέρσι ο παγετός στις καλλιέργειες, ωστόσο υπάρχουν
αρκετοί αγρότες που έχουν δικαιολογημένα παράπονα λόγω της αδικίας που υπέστησαν. 


Εκτιμήσεις πήγαν στο Δαμάσι μόνο σε όσες καλλιέργειες είχαν δηλωθεί για παγετό και όχι και για εκείνες που χτυπήθηκαν από χαλάζι... για αυτές οι αγρότες που έχουν περιέλθει σε δίνη οικονομική θέση,  ακομα περιμένουν. Στα χωράφια που ήταν για χαλάζι μόνο ή και με παγετό μαζί, όπως είπαν , θα έρθουν σύντομα κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και μέχρι τέλους του μήνα λογικά, θα μπουν και τα χρήματα.

Άλλοι πάντως ήταν ικανοποιημένοι με αυτά που είδαν και άλλοι όχι. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν όσοι είχαν αφήσει καλάμια για "μάρτυρες"  και τους τα πήραν μαζί με τη σοδειά επιτήδειοι - κλέφτες που δεν σέβονται τίποτα μπροστά στο οποίο κέρδος.  Σε αυτή την κατηγορία όσοι έχουν πρόβλημα και έχουν αδικηθεί, καλό είναι να βρεθούν όλοι μαζί και να κινηθούν ομαδικά για ενστάσεις, πολύ σύντομα όμως προτού λήξει η προθεσμία.
Σε αλλη περίπτωση θα πρέπει να καταθέσουν μεμονωμένα ενστάσεις στο κοινοτικό κατάστημα Δαμασίου από Δευτέρα 29/5 έως Τετάρτη 31/5 από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 μμ στην ανταποκρίτρια Εφη Τριανταφύλλου που θα βρίσκεται στο Δαμάσι. 


Για να καταλάβετε τι έχει συμβεί με τα κλεμμένα σταφύλια και τα καλάμια που είχαν τοποθετήσει οι αγρότες ως "μάρτυρες" για παράδειγμα.... σε ένα χωράφι με 2 ή και 3 ποικιλίες,  έβαλαν αποζημίωση στο ένα μέρος που βρήκαν "μάρτυρες",  ενώ στο άλλο που ήταν δίπλα (όσο και να ακούγεται παράλογο) επειδή δεν βρήκαν καλάμια (κλάπηκαν μαζι με τα σταφύλια) δεν έβαλαν εκτίμηση άρα και αποζημίωση οπότε είναι λογικά σε αυτή τη μεγάλη αδικία και το λάθος των εκτιμητών του ΕΛΓΑ,  να υπάρχουν παράπονα και ενστάσεις. 
Για το θέμα με τα κλεμμένα σταφύλια πάντως έχουν ενημερωθεί ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας ο κύριος Λιόντος όπως και ο διοικητής του ΕΛΓΑ κύριος Κουρεμπές. Τους ενημέρωσαν αρμόδιοι τοπικοί φορείς και αγρότες, για έχουν γνώση αυτής της κατάστασης και όπως μου μεταφέρθηκε ενδεχομένως να δωθεί λύση. 


Ωστόσο καλό θα ήταν οι έλεγχοι να γίνονται εγκαίρως και σε όλο το φυτικό κεφάλαιο που υπέστη καταστροφές για να μην έχουμε τέτοια "παρατράγουδα" με κλοπές.  Άλλωστε δεν είναι δυνατόν να φυλάνε "σκοπιά" σε όσα αμπέλια έχουν για να μην τους κλέψουν τα σταφύλια που έχουν αφήσει ως δείγμα,  για τα βρουν, όταν θα έρθουν οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ. Οι εκτιμητές,  που είναι λίγοι και δεν επαρκούν να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους εγκαίρως, ειδικά όταν σε αρκετά κτήματα θα αναγκαστούν να πάνε 2 και 3 φορές το χρόνο για παγετό και χαλάζι κάνουν και λάθη που κοστίζουν πολύ ειδικά τέτοιες εποχές με την οικονομική κρίση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.