Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μέχρι τις 13:00 της Παρασκευής 5/5 οι δηλώσεις για τον φετινό παγετό στο Δαμάσι, λεφτά από ΕΛΓΑ, όταν... μαυρίσουν τα σταφύλια.

Όσοι έχετε καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές στο Δαμάσι , από τον παγετό του Απριλίου, μπορείτε να κάνετε τη δήλωση μέχρι και την Παρασκευή 5 Μαΐου.


Αυτή είναι και η Τελευταία προθεσμία για να δηλώσετε τις καταστροφές που προκάλεσε ο παγετός στις καλλιέργειες στις 22-23 Απριλίου στο Δαμάσι, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια Έφη Τριανταφύλλου. 
Επειδή όμως πολλοί πηγαίνουν στο κοινοτικό κατάστημα την τελευταία στιγμή και ειδικά μετά τις 12, να ξέρουν υπάρχει κίνδυνος να μην προλάβουν  να κάνουν τη δήλωση. 


Οπότε όπως τονίζει η ανταποκρίτρια πρέπει να βρεθείτε από το πρωί στις 8 , για να πάρετε σειρά προτεραιότητας. Στη μία (13:00) θα έχει τελειώσει και θα φύγει η ανταποκρίτρια,  οπότε σπεύσατε επειδή δεν θα δοθεί καμία παράταση όπως τόνισε η κυρία Τριανταφύλλου.
Παράκληση από τους επόπτες του ΕΛΓΑ, κάτι που μας τόνισε και ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Δαμασίου του δήμου Τυρνάβου, Γιώργος Τσανάκας, είναι  να καταθέσουν δηλώσεις μόνο όσοι έχουν μεγάλη ζημιά. Σε άλλη περίπτωση αν πανε όλοι για να κάνουν δηλώσεις για όλα τα κτήματα τους, τότε η διαδικασία θα καθυστερήσει πολύ και ακόμη περισσότερο θα καθυστερήσουν οι αποζημιώσεις να καταβληθούν.


Οι περιοχές που έπαθαν ζημιά και το διαπίστωσαν οι επόπτες του ΕΛΓΑ και έκαναν την χαρτογράφηση,  είναι Δαμασούλι,  Μπάρα,  Πηνειός,  Συκιές,  Κλαδιά,  Μίλιανος και Αμπελότοπος. Στις υπόλοιπες περιοχές,  αδίκως κάνετε δηλώσεις όπως μας είπαν επει δη δεν διαπιστώθηκε κατά την απογραφή κανένα πρόβλημα. 

Όταν αρχίσουν να μαυρίζουν τα φετινά σταφύλια θα μπουν πιθανότατα τα λεφτά από τις περσινές αποζημιώσεις σε Δαμάσι - Αργυροπούλι. ..

Σύμφωνα με κάποιες καλά πληροφορημένες πηγές μας, η δικαιολογία πώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού στον ΕΛΓΑ και τα υπόλοιπα που ακούστηκαν μέχρι τώρα είναι αλήθεια όμως όχι η μόνη αλήθεια.
Η χώρα μας, μου είπε ένα "πουλάκι" , μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση και να περάσουν από τη βουλή με νόμο οι μεταρυθμίσεις,  θα έχει πρόβλημα ρευστότητας καθώς τα αποθεματικά δεν επαρκούν.


Για αυτό το λογο λοιπον , ότι αποθεματικό σε "ρευστό" υπάρχει σε κρατικούς φορείς και ήταν να καταβληθεί σε δικαιούχους, έχει παγώσει μέχρι να πάρουμε λεφτά απ έξω και να αποκτήσει και πάλι ρευστότητα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οπότε οι αγαπητοί αγρότες σε όλη την Ελλάδα και ειδικά σε Δαμάσι και Αργυροπούλι, αν ισχύουν όλα αυτά,  θα πρέπει να οπλιστούν  με περισσότερη υπομονή τουλάχιστον μέχρι και τον Ιούνιο με αρχές Ιουλίου όταν αρχίζουν να μαυρίζουν τα σταφύλια.

Ανακοίνωση ανησυχίας για τις αποζημιώσεις και από το δήμαρχο Τυρνάβου.

Την ανησυχία του για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανάρτηση των εκτιμήσεων των ζημιών αλλά και των αποζημιώσεων,  σε Δαμάσι και Αργυροπούλι εξέφτασε ο  Παναγιώτης Σαρχώσης με ανακοίνωση. Ο δήμαρχος Τυρνάβου  στη  ανακοίνωση πιστεύει ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο να πληρωθούν οι αποζημιώσεις μέχρι 15 Μαΐου όπως είχε δεσμευθεί ο ΕΛΓΑ.


Στην ανακοίνωση του δημάρχου ο οποίος συναντήθηκε με αγρότες του Δαμασίου αναφέρονται τα εξής:

“Απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανάρτησης των εκτιμήσεων για την περιοχή Δαμασίου και Αργυροπουλίου εντός της εβδομάδας και της πληρωμής μέχρι 15-05-2017, όπως είχε δεσμευτεί το τοπικό γραφείο ΕΛΓΑ Λάρισας σε συναντήσεις που είχαν ο Δήμαρχος μαζί με εκπροσώπους των παραγωγών το προηγούμενο διάστημα.

Τελευταία φώτο από paidis.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.