Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαμαρτυρία και κατάληψη στον ΕΛΓΑ Θεσσαλίας από αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου και νέες υποσχέσεις για λεφτά τις επόμενες μέρες!!! (Φώτο + Αποκλειστικά βίντεο)

Ελλάδα αθάνατη" , "Ελλάς το μεγαλείο σου" και πολλά άλλα ακόμη ταιριάζουν "γάντι" στα όσα καθημερινά ζούμε και δυστυχώς
όπως φαίνεται θα συνεχίσουμε να ζούμε σε αυτή τη χώρα.

Σήμερα Παρασκευή 12/5, αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου, πήγαν για διαμαρτυρία στα κεντρικά του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας στη Λάρισα, προκειμένου να λάβουν απαντήσεις στο πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε Δαμάσι και Αργυροπούλι από τον περσινό παγετό και το χαλάζι, αλλά και πότε θα γίνει η καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες από τον παγετό του Ιανουαρίου φέτος. 


Εκεί πίστευαν πως θα συναντηθούν με τον κύριο Μ. Λιόντο διευθυντή του τοπικού καταστήματος, αλλά διευθυντή ψάχνανε και διευθυντή δεν βρίσκανε. ..


Ο λόγος???
Ο διευθυντής , που πήγε στην Αγιά Λάρισας για τις καταστροφές στις καλλιέργειες με μήλα,  έλεγε πως δεν ενημερώθηκε (επίσημα να υποθέσω) από τους αγρότες και οι αγρότες έκπληκτοι απορούσαν πώς αυτό είναι δυνατόν να συμβαίνει αφού μίλησαν μαζί του???


Τελικά τα είπαν τηλεφωνικά, πήραν εξηγήσεις και διαβεβαιώσεις προφορικές για την καταβολή αποζημιώσεσων και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία όπως κατήγγειλαν !!!


Να τα πάρουμε ομως με τη σειρά μέχρι να φτάσουμε στο σημείο όπου αγανακτισμένοι οι αγρότες, προχωρούν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων με τη συμμετοχή των εργαζομένων του ΕΛΓΑ.


Το ραντεβού ήταν στις 11:00 στα γραφεία του ΕΛΓΑ. Αφού συγκεντρώθηκαν οι αγρότες,  ανέβηκαν στα γραφεία αποφασισμένοι να λάβουν τις απαντήσεις που ήθελαν αλλά τελικά μόλις έφτασαν πάνω δεν βρήκαν κανέναν αρμόδιο πάρα μόνο υπαλλήλους.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την έκπληξη των αγροτών. Όσο ο υπάλληλος του ΕΛΓΑ ενημέρωνε τον κύριο Λιόντο τηλεφωνικά για την άφιξη των αγροτών κατέφθασαν στον όροφο και οι υπόλοιποι.


Δείτε την αντίδραση τους μόλις άκουσαν πώς κανένας αρμόδιος δεν τους περίμενε εκει επειδή όπως ισχυρίζονται δεν ενημερώθηκαν. 


Τελικά μέσα σε κλίμα απογοήτευσης και αγανάκτησης βρέθηκε η λύση της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ.

Δείτε τη στιγμή όπου ο Ρίζος Μαρούδας πρόεδρος του ΕΟΑΔΝΛ αλλά και Θεόδωρος Μπακαΐμης πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου, ενημερώνουν τους συναδέλφους τους για τα αποτελέσματα της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον κύριο Μ. Λιόντο. "968.000 € μέχρι το τέλος του μήνα θα καταβληθούν σε Δαμασιώτες αγρότες για τον περσινό παγετό και 620.000 € στο Αργυροπούλι για τον ίδιο λόγο. Τα χρήματα για το χαλάζι που έπληξε τις καλλιέργειες πέρυσι, θα καταβληθούν τον Ιούνιο τους είπαν ενώ για τον παγετό του Ιανουαρίου φέτος, τους ξεκαθάρισε ο κύριος Λιόντος πώς αρμόδιο είναι το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για να δώσει την έγκριση. 


Μας "χορτάσανε" ψέματα φώναξε κάποιος ενώ έπεσε η ιδέα της συμβολικής κατάληψης με τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Ο Γιάννης Καψάλης εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΛΓΑ, με τον Αστέριο Τσικριτσή, πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου , ανακοινώνουν στους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ για την συμβολική κατάληψη και μαζί συμφωνούν τη συμμετοχή τους πλάι στους αγρότες.


Δείτε την ανακοίνωση του Αστέριου Τσικριτσή για την απόφαση της συμβολικής κατάληψης του ΕΛΓΑ στους συναδέλφους του αλλά και την αγανάκτηση τους.


Όσο οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ έφευγαν από τα γραφεία τους βγαίνοντας έξω, στο σημείο κατέφθασε η αστυνομία.



Ο Γιάννης Γκάνας αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου και ο Γιάννης Καψάλης εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΛΓΑ εξηγούν τους λόγους που τους ώθησαν για να προβούν σε αυτή την συμβολική κίνηση.


Μετά από μια ώρα οι αγρότες αποχώρησαν ενώ δήλωσαν πως θα καταγγείλουν τον διευθυντή του ΕΛΓΑ καθώς και την διοίκηση του τοπικού καταστήματος για υπεκφυγή και κοροϊδία. 



Υ.Γ.
Το άρθρο θα ανανεώνεται συνεχώς στη διάρκεια της ημέρας με νέα βίντεο που ανεβαίνουν στο κανάλι μου στο YouTube : Asterios Stelios ( κάντε εγγραφή για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει)
9 βίντεο συνολικά 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.